Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

venison 

všechny recenze uživatele

Je cítit, že se jedná o anglický válečný film, takže by filmu rozhodně slušelo trošku rychlejší tempo.. Jinak každopádně silný příběh o slečně, která ve válce ztratí koho může a přesto se snaží pomoci, kde se dá.. Nádherný ponurý anglický venkov.. Skvělé záběry z polních lazaretů.. Bojů se zde nedočkáme, ale o to víc nám tvůrci ukazují dramata odehrávající se !za frontou".. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Knížka podle doslovu patří mezi nejpůsobivější válečné romány, ale o filmu tohle rozhodně říct nemůžu. Protože od válečné romantiky s podtitulem "silné osudy Very Brittain" očekávám hlavně emoce. Jenže ty se jaksi nedostavily. Takové Pokání hraje úplně jiný sport a upřímně mi je jako divákovi celkem jedno, který z těch příběhů je podle skutečnosti a který ne. Důležitý je výsledek na plátně. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hnusne uplakaná Vikander, nedalo sa to pozerať. Tam, kde mali byť emócie nebolo nič, a tam kde mali byť len poskromne nabehla urevaná Vikander. Považoval som ju za dobrú herečku, ale ona toto hrá už v každom filme. Pokánie má podobnú tému, ale to je 5-hviezdičkový film, toto je odvar akejkoľvek vojnovej drámy. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevíme, jak se máme dobře a hlavně si toho ani v nejmenším nevážíme. Chováme se k sobě ohavně a řešíme úplné malichernosti a kraviny. O lidském utrpení, strachu a zoufalství nemáme ani šajnu. V tomto filmu je zachycen osud několika postav, které tohle všechno prožili v první světové válce. Hlavní hrdinka Vera měrou vrchovatou. A přesto se dokázala vršícím se tragediím postavit čelem a pokračovat životem, který ji nešetřil. Vikander je tady oskarová, zasáhlo mě to hrozně moc a pořád mi to leží v hlavě. Tenhle úžasný film plný emocí donutí člověka přemýšlet o životě a jeho smyslu. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Příjemné, vypravěčské, plynulé, smutné, válečné, mladé. Celkem příjemné zpracování knižního vyprávění o skutečných lidských osudech za 1.světové války. Děj byl plynulý, se zvraty, které jsou předvídatelné. Příjemný film na poplakání. Herecky dobré, i když trochu chladné a odcizené. Trochu mi vadily neustále detailní záběry obličejů. ..každá válka je strašná.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama