Reklama

Reklama

Královský dvůr za doby Ludvíka XIV. byl nabitý vášněmi, lascivností a nebezpečím. To se často ukrývalo pod sešněrovanými korzety, napudrovanými parukami a bohatými krinolínami dvorních dam, jež za svými vějíři uměly zamaskovat nejednu špinavost. A tak je tomu i v případě Královy zahradnice. Kate Winslet jako emancipovaná zahradnice Sabine De Barra je povolána do Versailles, aby pro krále Francie vytvořila zahrady dosud nevídané nádhery. Pro pobyt u dvora krále Slunce jsou ale potřeba hodně ostré lokty. Kate v roli Sabine musí obstát nejen jako profesionálka, která navrhne zahrady obdivované celý světem. Musí obstát i jako žena, která skrývá tajemství z minulosti. A jako vášnivá a emocionální bytost, která svou upřímností vnese do Versailles nebývalý rozruch a rozpoutá vlnu se zvláštní vlastností. Vlnu, jež umí smést toho, kdo ji rozpoutal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (183)

Kamas 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, ale bylo to příliš rozvláčné a nevýrazné, přišlo mi to celé takové ušeptané ( z letargie mě na chvíli dostal jen hukot proudící vody). Kate po celou dobu nesundala dramatický výraz se zamyšleným pohledem do dálky, úplně ten samý měl i král.. Kdo tohle pasoval do žánru komedie? Marně vzpomínám na nějakou humornou chvilku.. Vlastně jo.. Zasmála jsem se výrazu Kate při jejím vyvrcholení.. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh nemá děj, nemá zajímavé postavy, nefunguje žádné napětí, žádné vztahy mezi nimi. Film si zvolna plyne v pastelových barvách a zábavný je asi jako záclona povlávající ve větru. O Ludvíkovi XIV. se nedozvíme nic, nedozvíme se nic ani o zahradničení. Motiv o zahradách podřízených přísnému řádu a zahradní architektuře vyznávající chaos nevygradoval do žádného střetu. Jediné, co zjistíme je, že kdyby kočáry měly airbagy, bylo by 17. století mnohem bezpečnější doba. SHRNUTÍ: Potřebujete motivaci, abyste se už konečně dokopali k posekání zahrady. ()

Reklama

danca044 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet už není nejmladší a v tomto filmu se to už začíná opravdu projevovat. Někdy mě její herecký talent moc nepřesvědčil a její výrazy mě mnohdy udivily. Jinak jsem si film užila a mile mě překvapil Alan Rickman, kterému role krále Slunce padla jako ulitá. Za zmínku také stojí herec Matthias Schoenaerts, který svou milou tváří vnesl do filmu trochu více zajímavosti. Na příjemný páteční večer je film dobrý. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet byla prý v době natáčení v prvním trimestru, což možná vysvětluje, jak je po celou dobu nazelenalá a viditelně utahaná. Dvě hodiny se hrabe v hlíně a většinu stopáže vypadá jako strašák do zelí. Víc mi ale vadilo její otravné cicmání s nechutným vlasatým zajdou, kterému říká Mistře. Navíc když dokážete repliky odhadovat předem, je něco shnilého ve scénáři. Alana Rickmana a historické výpravné filmy mám moc ráda, navíc stojí zato zahlédnout slečnu Lemonovou v jiné roli, celkově je ale Králova zahradnice jen planým ovocem. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Toto by bol prúser aj ako lokálny projekt s Geislerovou. Nie ešte ako svetovo obsadený, a ktorý príde na opening festivalu hrdo uviest jeho režisér, prízvukujúc, že ho nakrútil "hlavne pre diváka" (chcel tým povedať "teda nie pre kritikov"?). Nebyť tých bujných dekoltov, utoniem v bezbrehom oceáne neskutočnej NUDY. Ani len vizuálne nie je film zaujímavý, a to sa má akože celý odohrávať v záhradách Versailles a ich okolí. Pamatáte na úchvatne nasnímané zahmlené záhrady v Královej reči? Stačilo aspoň túto scénografickú filmársku zložku dostať na nejakú úroveň, a film mohol byť zachránený. Vo filmografii Kate Winslet strašiak, do ktorého šla zrejme iba kvôli kamarátovi od fachu. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. září 2014 na Torontském IFF. (Varan)
  • Dcéra Kate Winslet – Mia – si vo filme zahrala malú úlohu v scéne z Louvru. Mia sedí na stoličke sama v miestnosti, do ktorej vstúpi Sabine (Kate Winslet) pred davom ľudí. (Laslo)
  • André Le Notre projektoval aj najdlhšiu Avenue na svete, a to parížsku Champs-Elysées s dominujúcim víťazným oblúkom. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama