Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch 2

  • USA Book of Shadows: Blair Witch 2 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Donovan je fascinován vším, co se událo kolem známého projektu zvaného Blair Witch a také z něj přes internet profituje. Dá dohromady partu čtyř lidí s různými náhledy na existenci čarodějnice a zorganizuje pro ně další cestu do míst, kde se ztratili jejich předchůdci, mladí filmaři. Všichni touží po dobrodružství a chtějí vypátrat, co se vlastně stalo a napsat o záhadě knihu. Nová čtveřice studentů chce přenocovat u domu Rustina Parra. Strašidelné místo, kde žil vrah 7 dětí , který vraždil na příkaz čarodějnice, vydá své další nevyjasněné poselství. Ráno celá skupina zjistí, že vůbec nespali a že si nic nepamatují. A bizarní symboly na jejich tělech přinášejí další záhadu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování v mnohém překvapilo. O to víc, že jedničku považuji za jeden z nejhorších hororů všech dob. Zde tvůrci zvolili daleko filmovější přístup a vyloupl se z toho zajímavý horor, který má řadu dobrých hororových scén, ale pokud příznivci jedničky na ní oceňovali její dokumentární autentičnost, tak tady na to budou muset zapomenout. Tohle je plnokrevný horor a ne jen hra na horor, tak jak to bylo předvedeno v jedničce. Chybělo působivější režijní i řemeslné zpracování. 60% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pojetí geniální jedničky je pryč a do marylandských lesů se vydává parta anonymních teenagerů, kteří si chtějí užít tamní atmosféru. Přestože je snímek tematicky zaměnitelný s jakýmkoli nevydařeným horrorovým nesmyslem, získává cenné body právě tím, že není ani tak regulérním pokračováním, jako částečnou poctou prvnímu dílu. Ten mám totiž ve vzpomínkách tak hluboko zakořeněný, že když začnou postavy mluvit o tom, že jsou přesně v těch místech, která znají z filmu, tak to na mě funguje. Chtělo by to ale na konec pointu a ne jen nesměle pomrknout a chtít zaujmout. Ve stránce mytologie Blair Witch se totiž povedlo dobře navázat. 50% ()

Reklama

Matros 

všechny recenze uživatele

Vyzdvihl bych těch pár odkazů na první díl a konečné zjištění toho, co se vlastně postavám v tomto ,,druhém" díle stalo. No vlastně se celkem stydím (kvůli tak dokonalé jedničce) za to, že tohle nese stejný název. Vcelku je to prostě dost podprůměrná, zamotaná, nudná a rádobystrašidelná vykrádačka. Nedoporučuju ! Můžete si zkazit zážitky a dojem z prvního dílu... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nelogický, prekombinovaný kus niečoho ( alebo ničoho ? ), čo sa dá nazvať pokusom o horor. Schopnosť vyvolať stiesnený a panický strach, ako pri predchádzajúcom snímku zostal pravdepodobne v tamojšom lese a film sa svojím snažením dosiahnuť plnohodnotného diela vyznieva trápne a groteskne. Tá druhá hviezdička je za odvahu. ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Jednička byla něco novýho, jinýho... a Dvojka se po jejím úspěchu jen svezla a výsledek je těžkej podprůměr. Dokonce sem (bohužel) na tom byla před x lety v kině a abych vám pravdu řekla, tak si ten děj skoro nepamatuju, jediný co zůstalo je pocit velkýho zklamání. /// Dnes sem to viděla v TV a snižuju o hvězdu. 30 % ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Film pokračuje – rovnako ako jeho predchodca – v snahe mystifikovať diváka a tvrdí o sebe, že je rekonštrukciou udalostí, ktoré sa odohrali po premiére pôvodnej Záhady Blair Witch (1999). Aj tento diel dostal "bonusový" fiktívny dokument s názvom The Shadow of the Blair Witch. (Avathar)
  • Jméno čarodějnice Elly Kedward nebo masového vraha Rustin Parr jsou téměř přesmyčky jmen Edward Kelly (anglický alchymista) a Rasputin (ruský mystik). (Nick321)
  • Na soundtracku k filmu je zastoupena i česká kapela Sunshine s písní Streamlined. (aseedi)

Reklama

Reklama