Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch 2

  • USA Book of Shadows: Blair Witch 2 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Donovan je fascinován vším, co se událo kolem známého projektu zvaného Blair Witch a také z něj přes internet profituje. Dá dohromady partu čtyř lidí s různými náhledy na existenci čarodějnice a zorganizuje pro ně další cestu do míst, kde se ztratili jejich předchůdci, mladí filmaři. Všichni touží po dobrodružství a chtějí vypátrat, co se vlastně stalo a napsat o záhadě knihu. Nová čtveřice studentů chce přenocovat u domu Rustina Parra. Strašidelné místo, kde žil vrah 7 dětí , který vraždil na příkaz čarodějnice, vydá své další nevyjasněné poselství. Ráno celá skupina zjistí, že vůbec nespali a že si nic nepamatují. A bizarní symboly na jejich tělech přinášejí další záhadu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

mm13 

všechny recenze uživatele

Nie je to až také nešťastie. Záhada Blair Witch sa stala fenoménom najmä vďaka spracovaniu celého nápadu a v tom sa už nedalo pokračovať. Hm! ...a ani to úplne odignorovať. Takže zvolená premisa tu bola asi najšťastnejším riešením. Jasné, že dvojka nie je to pravé orechové, ale ani sa nejedná o bezduchú vyvražďovačku. Apoň mňa osobne nemálo oslovilo varovanie v podtexte tohto príbehu, plynulo naväzujúce na presah jednotky. ()

Movie Gourmet odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám odvahu se na to kouknout, ale kdysi jsem si to stáhnul (?) a dokonce i vypálil (!?!) a když jsem film proklikával, tak jsem uznal, že to bude pěkná s...ka! Rozhodně nedoporučuji. Verdikt: odpad! a cca 0 - 10 %. PS. Rozhodně se nedá srovnat co do kvality s původním filmem "The Blair Witch Project". ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Já myslim, že zde není na místě srovnávat tzv. jedničku Blair Witch a tohle. Zvlášť, když snímek má naprosto jiné tvůrce. Daleko lepší, je to brát jako samostatný film. A jako horor, který tohle již bezpochyby je, je to velmi průměrné až pod průměrné. Film, vychází z trochu legračního faktu, že po uvedení filmu Záhada Blair Witch, se do onoho lesa sjíždějí milovníci a dokonce i turisti z celého světa. Tohle provozuje i Jeff a jeho první a poslední parta, se kterou to absolvuje, se skládá, z na první pohled dokonalého amerického párečku, který je příběhem fascinován a píší o tom knihu, hodné "přírodní" čarodějky a konkrétně neurčené, ale nejspíš satanistky. Parta stráví noc v lese a po té začnou dělat šílené věci, aniž by o tom věděli a samozřejmě mají vše zdokumentované a tak se později dozvídají pravdu o svém počínání. Jako podívat se na to po Záhadě Blair Witch určitě dobrý, ale stačí jen jednou. ()

Káronoš odpad!

všechny recenze uživatele

The Blair Witch Project je zcela určitě: nejlepší a nejoriginálnější hororový počin 90. let. Za to Book of Shadows: Blair Witch 2 je souhrn nedomyšlených nápadů, kterým schází logika, barvitý příběh či poutavější pointa. Přesto vše se hrdě "hlásí" jako pokračování již zmíněného mrazivého horuru? Já bych ho spíše označil jako: shit, který těží z dobrého jména jedničky a uráží celou záhadu děsivé čarodejnice z Blairu. Pokud si chcete ponechat otřesné zážitky z prvního dílu, vyhněte se tomuto ostudně nevydařenému komerčnímu tahu obloukem!!! Hodnocení: 0/10. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Po vynikajícím prvním dílu přichází pokračování, které sice stálo 250x tolik (60000 dolarů první díl, 15 milionů tohle), ale bohužel se stává spíše rutinní vyvražďovačkou bez špetky atmosféry. Jednička byla originální a skutečně děsivá, tohle je ale bohužel jen paskvil parazitující na původním filmu. 20% a 1* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Rozpočet filmu: $15,000,000. Tržby celosvětově: $47,737,094. (Káronoš)
  • Film pokračuje – rovnako ako jeho predchodca – v snahe mystifikovať diváka a tvrdí o sebe, že je rekonštrukciou udalostí, ktoré sa odohrali po premiére pôvodnej Záhady Blair Witch (1999). Aj tento diel dostal "bonusový" fiktívny dokument s názvom The Shadow of the Blair Witch. (Avathar)

Reklama

Reklama