Reklama

Reklama

Lucifer

(seriál)
  • USA Lucifer
Trailer 1
Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2016–2021), 72 h 44 min (Minutáž: 42–66 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, Scarlett Estevez, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt, Rachael Harris, Aimee Garcia, Tricia Helfer, Kayla Ewell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(93)

Obsahy(1)

Když se Pán pekel začne nudit, přestěhuje se do Los Angeles, otevře si tu noční klub a seznámí se s detektivem z oddělení vražd. (Netflix)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (400)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Po čtvrtém dílu končím...Pilotní díl nádhera, vtipu a ironie plné doušky, až by jeden oželel tu slaboduchou kriminální linku. Třetí a čtvrtý díl jako přes kopírák, vtípky Lucifera furt solidní, ale tolik už nebaví a hlavní slovo přebírá nuda. Jestli se to později nějak nakopne, tak se seriálu omlouvám, ale já u toho už nebudu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Původní předlohu neznám, ale s Gaimanem jsem do kontaktu několikrát přišel a něco mi říká, že tenhle Lucifer má k tomu jeho docela daleko. Ale to mi nezabránilo v tom, abych se bavil. Ti, co tvrdí, že je to jen další kriminálka, která se od těch ostatních liší jen tím, že tu Lucifer občas použije svých nadpřirozených schopností, mají do určité míry pravdu, ale to zase neznamená, že by to nebyla kriminálka dobrá a to především díky Ellisovi, který si svou roli výsostně užívá. Jo, občas může působit protivně to neustále hledání sebe sama, ale v podání tohoto pekelníka to působí vesměs vtipně a skvěle mu přihrávají i zúčastněné dámy, ze kterých mě nejvíc bavila až ta třetí vzadu Rachael Harris v roli psycholožky. A tak jediné, co se opravdu nepovedlo, byla silně protivná postava anděla, samozřejmě v podání černocha. Suma sumárum slušná práce a těším se na další řadu. 80% ()

Reklama

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, jak málo lidí shledalo pilot naředěnou satanskou mrdkou. Rovněž mě překvapuje, že nikoho netrápí ono kokotské klišé, kdy se charismatický vošoust s různícím se množstvím nadpřirozenosti přidá k sexy emancipované čubce lokální kriminálky a spolu pak brouzdají po L.A. či New Yorku a řeší vraždy. A to hlavní - vono to mezi nima jiskří, ale na šuk si počkáte několik sérií. Komiks jsem nečetl, neboť mi na něj po pivu a cigaretách nezbývají chechtáky. Zato kolegu Sandmana mám v knihovně zastoupeného v kurevském štosu a už léta si nad ním leštím péro jako amiš nad trakařem plným obilí. Většina ohlasů tvrdí, že komiks Lucifer je v genialitě úměrný Sandmanovi a to je vše, co potřebuji. Pochybuji, že předloha byla smutný kříženec Mentalisty a Buffy, přemožitelky upírů a upřímně se divím, že tenhle tuctový kriminální sranec jakéhokoli fanouška předlohy uspokojil. Loňský Constantine byl ve své sebevědomé béčkovitosti alespoň krvavá a všehovšudy zábavná jednohubka. To Lucifer je jen podbízivej sranec vezoucí se na vlně všech těch Castlů, Mentalistů, Monků, Anatomií lží a Foreverů, které několikrát měsíčně necháme běžet v telce, abychom se necítili tak osaměle při žraní večeře. Po páté epizodě na to seru, jsou tisíce lepších způsobů, jak zabít čas. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je v penzi, má britský přízvuk, schopnost vytáhnout z lidí jejich skryté touhy, vysmívá se morálce a má hromadu času, i když je žádán, aby se vrátil do podsvětí. On ovšem sekl s peklem, protože ho nebavilo skákat, jak on (vlastní otec) pískal. A nekonečné prázdniny v Los Angeles jsou přesně tím, co ho baví. Snaží se trestat ty zlé, ovšem začíná se mu líbit rovněž vymáhat spravedlnost pro ty dobré. Otevřel si luxusní klub a navíc se ještě připletl do vyšetřování vražd: po boku sličné i skeptické detektivky Chloe. Jenže ta, když vidí, jak někdo koupí šest kulek, a neztratí nic ze svého šarmu, hledá odpovědi. Patrná zvědavost tam byla, ovšem záhy jsem se obával, aby v podstatě nešlo jen o obyčejnou kriminálku s poměrně nezajímavými případy. Stalo se. Tom Kapinos se už kultovním seriálem Californication rozhodl zacílit na mužského diváka, a i když zejména v přibývajících sériích látka zevšedněla a její dialogy místy sklouzávaly k nějakému průměrnému sitcomu, pořád Lucifera strká do kapsy. Tady se totiž průměrnost objevuje velmi záhy. Tom Ellis je docela fajn, ale brzy se jeho kreace okoukají, mnohé zženštilé prvky (kupříkladu jeho vlnivé pohyby a mimika) mi navíc nesedly. Za mě tak první série zapadla jen do lehce nadprůměrných čísel. ()

Masrii 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý námět byl doveden do výsledné podoby na jedničku. Hlavní postava srší šarmem a vtipem, ale trochu se obávám na jak dlouho mu to vystačí. Prvních pár dílů mě bavilo, ale poté už to začala být dost tuctová záležitost, každý díl to samé pořád dokola a maximálně poslední 5 minut každého dílu se děj někam posune. Naštěstí to zachránily poslední dva díly, které byly opravdu výborné a tak se na další sérii můžu těšit. 85% 2. a 3. série šla kvalita trochu dolů, až finále 3. série spravilo pachuť nudy a neustálého opakování. Když už se zdálo, že s Luciferem je konec, vtrhl na scénu Netflix a předvedl nám naprosto skvělou podívanou v 10 dílech, a musím uznat, že ukončení seriálu bylo to nejlepší co ho potkalo. Nový dech Luciferovi relativně vydržel až do konce, i když v některých momentech pokulhával. Ale rozhodně oproti původním sériím nezklamal 85% ()

Galerie (1 022)

Zajímavosti (117)

  • Satanista, ktorý je v 12 epizóde podozrivý z vraždy, sa volá Mike Carey, presne ako scenárista komiksovej série Lucifer. (Kadas97)
  • V pôvodnom DC Vertigo komixe boli hlavné postavy zobrazované veľmi odlišne od tých v seriáli. Maze mala bielu pokožku a chýbala jej koža a tkanivo na polovici tváre, na verejnosti si väčšinou tvár skrývala maskou. Amenadiel bol oveľa starší a beloch s bielou bradou a vlasmi. A Lucifer bol kreslený podľa prísnych požiadaviek Neila Gaimana, aby vyzeral ako David Bowie. (Da_reba)

Související novinky

Komiksový Sandman má obsazení

Komiksový Sandman má obsazení

29.01.2021

Seriálová adaptace komiksu Sandman od Neila Gaimana má už takřka kompletní obsazení. Kromě postavy Smrti byly oznámeni herci ve všech zbývajících rolích, a úvodní reakce fanoušků na sociálních sítích… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama