Reklama

Reklama

Nemocnice Parkland

  • USA Parkland (více)
Trailer 1

VOD (1)

22. listopad 1963. Prezident John F. Kennedy byl zavražděn. Hrstka obyčejných lidí se ocitla v nanejvýš neobyčejné situaci. Film NEMOCNICE PARKLAND prostřednictvím očitých svědků rekonstruuje události tohoto tragického dne. Mladí lékaři a sestry z nemocnice Parkland. Tajná služba. Kameraman, který celou událost natočil. Bratr Lee Harveyho Oswalda. A ochranka samotného JFK. Právě od těchto na první pohled nenápadných postav se odvíjí šílený, strhující a silný příběh jedné z nejdiskutovanějších událostí historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (72)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Důstojnost. Udržet si ji, nebo ji někomu naposledy dopřát. To je osudný Dallas 1963 z perspektivy vedlejších postav. Na tom minimálním prostoru je jedinou zajímavou úlohou Oswaldův bratr Robert, jeho pošahanou matku nebo „filmaře“ Zaprudera, který trpí, jak kdyby mu odpravili jediného syna, bych v tomto podání klidně oželel. Ruční kamera měla přiživit tu atmosféru náhlého chaosu, ale mně spíš přišla jen jako tvůrčí berlička, která tu celkovou monotónnost nijak nenarušila. Škoda, že doktor Zac v rámci resuscitace nezazpíval. Kennedy by se zvedl a odešel po svých.. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Film nestráca čas a už v počiatočných scénach (cca15min) hodne využíva archívne zábery,ktoré existujú od návštevy JFK v Dallase.Zároveň sa tvorcom podarilo vierohodne prepojiť tieto zábery s tými hranými bez rušivého efektu.Prvá polovica mala citovú šťavu,bola s tých lepších,kde prím hral patričný chaos,hodiaci sa zmätok i samotná akcia.Obsadenie sa z môjho pohľadu skladá z veľa neznámych hercov,ktorý týmto dodávajú oveľa autentickejší pocit z filmu.Ak sa vám niektorá z hlav.postáv zapáči,neobľúbte si ju!Budete sklamaní.I napriek tomu,že každá postava je dôležitým článkom,má svoju úlohu,svoj cieľ a zámer, ani jedna z nich nie je dominantnou postavou a ani jednej nie je venovaný dostatok priestoru a nie je uprednostňovaná.Pre všetkých fanúšikov takejto tematiky a fajnšmekrov aj konšpiračných teorií je povinnou jazdou a docela fajn jednohubkou. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vynikající hraný dokument, který od začátku do konce působí velmi autentickým dojmem a je určený hlavně divákům, jimž téma JFK nedá spát. Postav je hodně, žádná není hlavní a téměř každá má nějaký svůj moment, řada scén je pekelně silných a oceňuji, jak scenárista a režisér dokázal vybalancovat truchlivě patriotistickou náladu filmu tak, že (alespoň na mě) nepůsobila lacině a neměl jsem pocit, že by mě citově vydírala. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Parkland možná nemá čím překvapit,ale i přesto velmi dobře funguje jakožto netradiční pohled na dané události,k čemuž přispívá i používání autentických záběrů.I přes svoje televizní vzezření a fakt,že všichni vědí co se bude dít se tvůrcům daří držet solidní napětí a minimálně první půl hodina je opravdu výborná a zralá na plný počet.Pro "fanoušky" ideální jednohubka...80% ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

ubulená a nadmíru hysterická slátanina, o událostech, který zná každý malý děcko. přínos filmu tedy naprosto nulovej, jen znudeně předkládá známý fakta, aniž by s nimi jakkoliv nakládal či přinášel cokoliv novýho - a to i navzdory 150 hlavním postavám. Pozice JFK jako nejpůsobivějšího filmu o tomto tématu a epizody Červenýho trpaslíka coby nejinvenčnějšího pojetí zůstává neotřesena. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Nemocničné scény pre drámu Parkland boli natočené v nemocnici v Austine, ktorý bol akoby "dvojčaťom" Parkland Memorial Hospital. (peiton)
  • Ochranka JFK (Brett Stimely) používá útočné puška M1A1, ale tyto byly poprvé nasazeny v boji až v roce 1965. Vzhledem k tomu, že takové zbraňe se nejprve zkouší v armádě a až poté u ostatních složek. Je tak nepravděpodobné, že by je používali již v roce 1963. (JohnSmith)
  • Natáčení bylo zahájeno v lednu 2013 v Austinu v Texasu. (Borrtex)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno