Reklama

Reklama

Nemocnice Parkland

  • USA Parkland (více)
Trailer 1

VOD (1)

22. listopad 1963. Prezident John F. Kennedy byl zavražděn. Hrstka obyčejných lidí se ocitla v nanejvýš neobyčejné situaci. Film NEMOCNICE PARKLAND prostřednictvím očitých svědků rekonstruuje události tohoto tragického dne. Mladí lékaři a sestry z nemocnice Parkland. Tajná služba. Kameraman, který celou událost natočil. Bratr Lee Harveyho Oswalda. A ochranka samotného JFK. Právě od těchto na první pohled nenápadných postav se odvíjí šílený, strhující a silný příběh jedné z nejdiskutovanějších událostí historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (72)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $653,651Tržby Celosvetovo $1,409,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $287,100 //počet predaných kusov 20,729Tržby za predaj DVD v USA $474,329 //počet predaných kusov 46,141║ jednoznačne zaujímavý doplnok k udalostiam okolo atentátu na JFK, herecky výborne zahrané, má to silnú dobovú atmosféru /90%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vynikající hraný dokument, který od začátku do konce působí velmi autentickým dojmem a je určený hlavně divákům, jimž téma JFK nedá spát. Postav je hodně, žádná není hlavní a téměř každá má nějaký svůj moment, řada scén je pekelně silných a oceňuji, jak scenárista a režisér dokázal vybalancovat truchlivě patriotistickou náladu filmu tak, že (alespoň na mě) nepůsobila lacině a neměl jsem pocit, že by mě citově vydírala. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Smrť prezidenta Kennedyho aj doteraz vyvoláva obrovské množstvo emócií a rôznych dohadov, ktoré sa rozoberali už v mnohých dokumentoch a filmoch. Hodina a pol je príliš málo času na zodpovedanie všetkých otázok a je to mimoriadne malý priestor na vykreslenie všetkých postáv, ich charakterov a osudov. Parkland mohol byť kľudne seriálom, aby sa stihli vykresliť všetky postavy, ale je pravda že už tu podobný seriál je, s výstižným názvom - Kennedyovci. Herecky má film hviezdne obsadenie a nedá sa povedať kto mu dominuje. Hľadať hlavnú postavu je v tomto prípade nemožné, pretože každý osud stvárnený v tomto filme je niečím jedinečným. ()

klida 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodina jede v obrovském tempu, snad nebudu příliš spoilerovat, když naznačím, že během ní prezident Kennedy zemře. Pak už je to ale jenom tklivá nuda bez jasného směru, a tak je k vidění jen několik epizodních podzápletek. Spíš televizní záležitost se spoustou známých seriálovych tváří. Slabý průměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Důstojnost. Udržet si ji, nebo ji někomu naposledy dopřát. To je osudný Dallas 1963 z perspektivy vedlejších postav. Na tom minimálním prostoru je jedinou zajímavou úlohou Oswaldův bratr Robert, jeho pošahanou matku nebo „filmaře“ Zaprudera, který trpí, jak kdyby mu odpravili jediného syna, bych v tomto podání klidně oželel. Ruční kamera měla přiživit tu atmosféru náhlého chaosu, ale mně spíš přišla jen jako tvůrčí berlička, která tu celkovou monotónnost nijak nenarušila. Škoda, že doktor Zac v rámci resuscitace nezazpíval. Kennedy by se zvedl a odešel po svých.. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Tvorcom sa pred natáčaním podarilo nahliadnuť a preštudovať policajné záznamy, aby sa im podarilo čo najvierohodnejšie zachytiť atmosféru a policajné vyšetrovanie bezprostredne po spáchaní atentátu. (peiton)
  • Ochranka JFK (Brett Stimely) používá útočné puška M1A1, ale tyto byly poprvé nasazeny v boji až v roce 1965. Vzhledem k tomu, že takové zbraňe se nejprve zkouší v armádě a až poté u ostatních složek. Je tak nepravděpodobné, že by je používali již v roce 1963. (JohnSmith)
  • Poslanci amerického Kongresu v roce 1992 schválili zákon o postupném odtajnení všech záznamů z vyšetřování atentátu. Všechny dokumenty mají být kompletně odtajneny až v roce 2029. (Borrtex)

Reklama

Reklama