Reklama

Reklama

Uprostřed hustých lesů žije náboženská komunita lidí, která uctívá jámu zaplněnou bublající bažinatou vodou skrývající neviditelnou entitu žíznící po krvi. Když jáma „volá“ po krvi, místní hrnčíř Dawai (Sean Bridgers) zhotoví hliněný džbán s podobou osoby, jež má být obětována. Nejnovější džbán má tvář těhotné Ady (Lauren Ashley Carter), ta džbán vezme a ukryje v lese. Bude to stačit na její záchranu? (curil)

(více)

Recenze (28)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pre mňa nepríliš zaujímavá buranská psycho dráma s hororovým nádychom, ktorá sa snaží pôsobiť dôležitejšie, než v skutočnosti je. V centre deja sú trampoty mladej vidiečanky, ktorej brat urobí dieťa a ako by to nestačilo, zisťuje, že má byť obetovaná miestnej jame, ktorú obyvatelia nadovšetko uctievajú. Je to síce slušne natočené, dokonca sa objaví aj pár napínavejších, atmosférických úsekov, ale celkovo mi to akosi nesadlo; hlavne kvôli otravným postavám, nevyváženosti a nude. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Příběh jedné komunity uzavřené před okolním světem uprostřed lesa. Peníze na obživu získávají z vlastnoruční pálenky, takže jednou za čas vyráží do města na nákup. Jenže takovýto život nevyhovuje mladému děvčeti a snaží se útéct před vlastním osudem i kletbou lesa. Člověk čeká u úvodních titulků nějakou parádní řezničinu, ale kdo se dočká nevím? Já se dočkal nehorázné nudy a pobíhání pár kašparů po lese. 15% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky s výbornou hudbou navnadí více, než pak autoři předvedou. Komunita současníku v zajetí pohanského rituálu. Tajemná jáma v lese má na dně léčivou vodu, ale jen za předpokladu, že bude dostávat pravidelné oběti. Na druhou stranu pokud by se členové vzepřeli, bude si jáma brát toho, kdo ji napadne, postupně si ale vezme všechny. Čí tvář vyrobí hrnčíř na svém kruhu, ten se musí podvolit, jinak uvrhne celou komunitu do nebezpečí. Obstojný snímek kazí průměrné herecké výkony, nijak oslňující kamera a především velmi laciné mizerné triky. Snad jen to podříznutí vypadalo dobře... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Poriadna dávka mystériá miešaná a nefalšovaným hixploitation amerického juhu. Priama ukážka hlavných socilogických javov uzatvorenej spoločnosti. Trocha mi to evokuje film Village ale to budem Asi jediný. A pravdepodobne ako jediný som v tom videl "Lovecraftovskú" tematiku monštra zo studne s poviedky Barva s kozmu čo ? Debut režiséra menom Chad Crawford Kinkle sa vydaril pokiaľ jeho cieľom bolo natočiť film odrážajúci izoláciu a imobilitu myslenia v uzavretej spoločnosti ktorá je popredkávaná tajomstvami nesmierne starými a nesnažil sa ísť s klišé za jednu ruku tak sa mu to podarilo. Nápad ako "šaman" dediny rozhoduje o obetovaní ľudí tým že v delíriu vyrobý džbán s tvárou obete je v skutku na zamyslenie len si teraz položím otázku je to vôbec možné nechať si takýmto spôsobom vziať život môže sa to v reálnom živote stať ? Aj keby bol človek od malička učený že keď príde jeho čas musí si nechať podrezať hrdlo hoci vie že tam vonku existuje civilizácia? Vidiek tu ukazujú vo veľmi zlom postavení autor sa neštíti poukázať na incest či drsné prostredie a ťažké životné podmienky. Zamrzí ma tu fakt že v oblasti "diery" žilo pramálo ľudí, a keby takýmto tempom ako v strede filmu nastolili obetné rituály pokračovali by do týždňa všetci pomreli..3,5* ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Popravdě si vůbec nejsem jistá tím hodnocením. Je to spíše mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale postupem času se Jug Face vytratil z paměti, takže se nakonec přikláním k těm třem. Je to zvláštní, hodně zvláštní film, který se ani tak moc nezaměřuje na hororové prvky, jako spíše na společnost a myšlenky malé komunity daleko od civilizace a jejich prapodivných rituálů. Taková směsice jak strachu z nadpřirozena, tak strachu z chování lidí v komunitě. Po technické stránce nemám skoro co vytknout, vizuál a kamera líbivá, až na zpracování efektů některých věcí nadpřirozena. Nejspíše se na tenhle horor zapomene a většině lidí se nebude líbit, ale mě potěšil. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama