Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pop-music a vojna? To přece nejde dohromady! Pět kamarádů se rozhodne založit skupinu pop-music. Aby mohli nerušeně holdovat hudbě, odjedou na venkov a utáboří se na pozemku strýce jednoho z nich. Nic je nedokáže vyvést z rovnováhy. Nemají peníze na nástroje? Tak si je vydělají! Ovšem jejich pokusy obstát v seriózním zaměstnání, jakým je kupříkladu pošťák, popelář nebo kuchař, vždy skončí katastrofou. Majitelka obchodu s hudebními nástroji a manažerka v jedné osobě s nimi uzavře smlouvu a zajistí jim účast v soutěži. Jejich vystoupení se však mění v nevázaný happening, který končí zdemolováním aparatury. Ale to by nebylo ještě tak zlé. Do jejich tábora přichází vojáci, aby jim osobně předali povolávací rozkazy. (Česká televize)

(více)

Recenze (160)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pět kamarádů se snaží založit hudební kapelu a zúčastnit se hudebních soutěže, ale netrvá dlouho a jsou povolání na vojnu. Členové skutečné hudební kapely pod názvem Les Charlots ve svém druhém snímku, který je, stejně jako předchozí, směskou situačního humoru a grotesky, takže opět není nouze o nejrůznější skopičiny a vůbec blázniviny jako takové. Tentokrát už celá tvůrčí etuda nevypadá jak narychlo spíchnutá horku jehlou. Děj už je krapet smysluplnější, i když opravdu jen krapet. První polovina civilní se od předchozího snímku nijak nevyměňuje. Druhá polovina vojenská už je na tom o něco lépe. Bláznivin chlapců si také užijeme víc než dost, ale nejsou už tak přepálené a navíc dostal prostor také vojenský velitel. Dohromady snímek nepřináší nic nového, což znamená, že se členové skupiny Les Charlots rozhodli zůstat na svém komickém potenciálu. Francouzská bláznivá komedie tudíž určená jen pro určitý okruh diváků. Ono přijde na to, jaký kdo má smysl pro humor. Například intelektuální humor tady nikdo rozhodně nenajde. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V pořadí druhý film skupiny Les Charlots patří mezi jejich nejznámější a zároveň i nejlepší. A to zcela oprávněně. Pětice mladíků to v žádném případě nebude mít opět jednoduché a přes počáteční patálie a stavbě svého provizorního „campu“ nastává čas, aby ukázali, že jsou i nadaní kapelníci – no ve skutečnosti jistě jsou, ale tady pobavili publikum především demolicí zařízení a hracích nástrojů. Právě první polovina mě bavila díky spoustě srandovních scén a situací mnohem víc, než následný povolávací rozkaz a trampoty v kasárnách. Ani ty nebyly špatné, ale mnohem víc jsem si chlapce v uniformě užil v následném pokračování (Bažanti jdou do boje). Je docela škoda, že jim Luis Rego dal následně vale (co se natáčení dalších filmů týče) a vydal se raději vlastní cestou (hereckou dráhu), ve skupině jim to ale šlapalo dál. I zde se objevila pohledná dívka – tentokrát Marion Game, takže se samozřejmě chlapcům budou opět zapalovat lýtka…70% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak idem na to naopak, najskôr Veľký bazár a Bažanti idú do boja, ktoré má v prvom prípade slušne a v druhom menej slušne pobavili. Táto záležitosť ale išla čisto mimo môj zmyel pre humor. Sem tam sa niečo vtipné objaví, problém je v tom, že už vážne nie sme v nemom filme a že sa postavy chovajú akoby mali IQ maximálne do 50. A všetci okolo sa tvária, že je to relatívne v pohode, pretože majú IQ 60. Ak by sa toto všetko odohrávalo v kraťasoch Laurela a Hardyho, takmer určite by som sa skvele bavil. Lenže anarchia Bažantov v ich prvom filme je nesúrodý zmätok už v scenári, našťastie v dvoch spomínaných filmoch to už bolo viac vyčistené. Zrejme ale trikrát a dosť, obrázok o Bažantoch, ktorých som ako teenager odignoroval, som si urobil. ()

xladojx 

všechny recenze uživatele

Zdařilá taškařice s partou správných "tupounů", která patří rozhodně k tomu lepšímu z obrovské plejády francouzských komedií. Ve filmu je spousta míst, kde jsem se od srdce zasmál, ale chyběl mi nějaký ucelenější příběh, takhle je film postaven jen na bláznivých eskapádách Le Charlots, ovšem i tak je to velká zábava... ()

anli 

všechny recenze uživatele

Další z řady komedií s Les Charlots(první jejich společný) a myslím,že s"Velkým bazarem"a"Čtyřmi sluhy"je to Charlotí zlatý fond,na který nemůžu nikdy zapomenout a jako dítě jsem vždy mazal do kina s plnou polní.Tahle dobrodružná,válečná komedie ukazuje,jak se dají dohromady slepi pouhé nápady a díky charizmatu hlavních hrdinů a jejich smyslu pro humor to nejen celé dává smysl,ale je to ke všemu zatraceně zábavné.Dodnes se neomrzí a stále rozesmívá a rozesmívá.Komu se tohle po takových letech daří?Ano je jich pár,ale tolik zase ne!Bažantům dávám 85% a stále se u nich dobře bavím. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Bažanti se stali tuzemskou senzací, v kinech překonali veškerou konkurenci a stali se nejvýdělečnějším filmem roku 1971. (HellFire)
  • Na záhradnej slávnosti zásnub plukovníkovej dcéry skupina Turisti (Les Charlos) hrá skladbu, ktorú je možné počuť aj vo filme Blázni zo štadióna (1972) pri slávnostnom odhaľovaní sochy pod prefektom. (Van_der_Ovec)
  • Film sa natáčal v obciach Falaise a Cabourg vo Francúzsku. (dyfur)

Reklama

Reklama