Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Ukázka z filmu 3

Recenze (259)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni pul hodiny to Bazanti rozjedou ve velkym, spousta skvelejch napadu, vtipnejch scen, proste bomba. Problem je, ze po pul hodine se vse zacne tocit okolo supermarketu, celej film se stava vic ukecanej a uz to tak vtipny neni. Ale presto se tu najde par slusnejch scen. Velkej klad jsou samozrejme hlavni hrdinove, ale tentokrat tu je jeste Galabru a ten je fakt super. Je to fajn komedie, ale Bazanti natocili lepsi. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Parádní začátek! Neuvěřitelný blbosti až jsem se chytal za hlavu a to ve správnym tempu, takže jsem se fakt musel prvních 15 nebo kolik minut skoro pořád smát. Prostě čtyři pořádný hovada. Do tý doby, než postavili supermarket, tak to byla sranda excelentní. Ve zbytku už byly i semtam nudný nebo vyloženě blbý legrace, ale nestačilo mi to zkazit ten prvotní dojem. Francouzi si prostě umí dělat srandu hlavně sami ze sebe! (80%) ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Velice sympatická, slavná francouzská komedie, která uběhnuvšími dekádami neztrácí na kvalitě. Jde zde také o nastínění sociálněhospodářského problému, kdy v éře kapitalismu končí epocha malých podnikatelů, které je vystřídána nadnárodními společnostmi představujícími korporátní kapitalismus. Jenže bohužel doba jde dopředu a nakonec – kdo by dnes upřednostnil řadu malých obchůdků, když vše může koupit pod jednou střechou nějakého hypermarketu? ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ač přegagováno, jinak dosti zoufalý film. Taková dobová konzumní taškařice, dnes již poněkud vyčpělá, rutinně natočená. Velmi průměrný film. Dvě hvězdičky a půlka prciny se sebezapřením. Zaokrouhleno tedy dolů... Navíc v českém znění tedy s opravdu příšerným dabingem, to je prostě hnus, za to snad by stvůrci této hrůznosti měli dostat po papulích :-( ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Čtyři pošuci Les Charlots v čele boje o přežití malého krámku, který zakouší těžkou konkurenci v podobě velkého supermarketu. Zábavné a v dnešní době na mnoha místech i aktuální. Když se občas procházím mezi regály nedaleké Hypernovy, někdy si na sabotážní skopičiny Les Charlots vzpomenu. Stačí k tomu dětský katapult, dort se šlehačkou a šou může začít. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (32)

  • Při plánování loupeže mají v čase cca 01:09:30 Les Charlots v pokoji Gerárda (Gérard Rinaldi) plakát Alaina Delona, na začátku filmu při vstávání tam plakát ale nebyl. (marcel5)
  • Taliansky a grécky preklad názvu filmu pôsobil dosť zmätočne "5 matti al supermercato", respektívne "Oi 5 Charlot sto megalo panigyri", čo znamenalo v preklade 5 bláznov v supermarkete, ale skutočný hlavní hrdinovia boli iba štyria. (Raccoon.city)
  • Film vo Francúzku navštívilo 3 913 477 divákov, čo bol v roku 1973 štvrtý najnavštevovanejší film celkovo. A druhy najnavštevovanejší francúzsky film. Tri týždne v roku 1973 bol film najnavštevovanejší po celom Francúzku. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama