Reklama

Reklama

WikiLeaks

  • USA The Fifth Estate (více)
Trailer 1

Příběh o zrodu webové stránky WikiLeaks a jejím negativním dopadu na přátelství hlavních protagonistů... Mladý německý novinář Daniel Berg se seznámil na internetu s vizionářem a bojovníkem za právo znát informace v jejich co nejméně zkreslené podobě, Julianem Assangem. Přemluví Berga, aby s ním spolupracoval na internetové stránce WikiLeaks, která bude mít za úkol odhalovat kauzy o zneužívání moci ze strany vlád a mocných tohoto světa. Oficiální média začínají brát WikiLeaks jako sobě rovnou. Assange chce stále větší kauzy. A tak, když se mu do rukou dostane video z Iráku, kde jsou zabiti dva novináři americkými vojáky, neváhá ho zveřejnit. I přes odpor Berga začne uveřejňovat ohromné množství amerických diplomatických depeší, které svým obsahem nejenom, že destabilizují mezinárodní vztahy USA, ale také mohou dostat do ohrožení života ohromné množství lidí po celém světě. (Nova Cinema)

(více)

Videa (31)

Trailer 1

Recenze (123)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušné drama o tom, kterak hackerský "terorista" a podivín v jedné osobě provedl "útok" na USA, a odkryl tak její celosvětovou síť krys, přičemž epizoda o útěku jedné takové je v celém filmu to nejdojemnější (asi jako migranti paní kancléřky). Příběhu určitě neprospívá jednotný postoj jaký zaujal: USA jako obět- ale prosím Vás; představa pana Berga, jakožto nejkorektnějšího novináře současného světa. Co naopak prospívá je pan Cumberbatch. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Když se oprostím od toho, jak moc je anebo není tenhle film reálnej, protože jak jeho trefnej závěr sám uznal, pravda neexistuje, existuje jen úhel pohledu a ten má každý jinej (hmm, hluboká myšlenka :-), tak tu máme perfektně natočené politické drama s příměsí thrilleru, jedno z nejlepších, co jsem v letošním roce viděl, Na čemž má velkou zásluhu (jak taky jinak) Benedict Cumberbatch a Daniel Brühl (potěšila ještě přítomnost oblíbených Davida Thewlise a Petera Capaldiho). Líbí se mi ten akční tón, film, který by mohl chtít jednoho nudit (pořád tam jsou sklonění nad notebookama a zuřivě do nich mydlí), tak prostě nemá šanci, přestože trvá nad dvě hodiny... Což už je samo o sobě výmluvné. O samotné problematice WikiLeaks však budete muset zapátrat jinde (na to je film až moc názorově nevyhraněný a soustředí se spíš na profesní vztah dvojice Assange - Domscheit-Berg). A ještě se mi líbilo, jak tam Ben nosí tričko s potiskem The Pirate Bay, vtipné :-) ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Znepokojivý, veľmi znepokojivý film o tom, aké dôležité sú informácie, teda pravdivé informácie. Pre všetkých, ktorý aspoň raz zapochybovali o dôveryhodnosti zdrojov. Brať to ako film, skáčete po celom svete, herecky perfektné ( Vikander v červených oných, hmmmm ), digitálne trochu nedotiahnuté. Ale skôr pri tomto filme ide o ten obsah, ktorý má. O zdelenie myšlienok, iného pohľadu. Samozrejme, určite to bolo upravované a veľa vecí možno ostalo zamlčaných, ale ako prvotný náhľad do problematiky bohato postačujúce. 4 z 5 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nepříliš přehledné životopisné drama o dvou lidech, kteří tvořili internetovou informační revoluci. Benedict Cumberbatch vystřihl dalšího asociála, na které se skoro specializuje, a Daniel Brühl mu byl rovnocenným parťákem v roli postavy, podle jehož knihy je film natočen. Bill Condon už natočil několik velmi dobrých filmů, ale tenhle příběh se mu poněkud rozsypal pod rukama. Výsledek neurazí, ale ani nenadchne. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. Čekal jsem, že mě film vtáhne a objasní mi celou problematiku týkající se WikiLeaks. Jak to vše fungovalo, jak co vzniklo, a tak podobně. Bohužel film je tak nešikovně zpracovaný - od scénáře, přes kameru, až po děj/příběh, že jsem se v podstatě nedozvěděl absolutně nic. Navíc jsem měl problém vůbec film dokoukat do konce. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Server WikiLeaks vznikl v roce 2006 a od začátku se zaměřoval na zveřejňování tajných vládních dokumentů a dalších citlivých dat. (morgos)
  • Film vychází zčásti z autobiografie Daniela Domscheita-Berga, ten s Assangem server stvořil, ale poté od něj ve zlém odešel a i v době uvedení filmu se s WikiLeaks soudil. (morgos)
  • Postava „Ziggy“ je založená na dobrovoľníkovi WikiLeaks Sigurdurovi Thordarsonovi, ktorý sa neskôr ukázal ako informátor FBI. (Arsenal83)

Reklama

Reklama