Reklama

Reklama

Vinnetou a míšenka Apanači

  • Západní Německo Winnetou und das Halbblut Apanatschi (více)
TV spot

Obsahy(1)

Nenechaví banditi si brousí zuby na zlatý důl a jen hrdinný náčelník Apačů a jeho věrný přítel se jim dokáží postavit... Půvabná míšenka Apanači dostává od svého otce k narozeninám zcela výjimečný dar – zlatý důl. Je to však zároveň dárek velice nebezpečný. Její otec, osídlenec Mac Haller, byl právě kvůli němu zavražděn. Apanači a její malý bratr Happy se stávají štvanou zvěří… Proti bandě Curly Billa jí může pomoci jen lovec kožešin Jeff Brown a Vinnetou s Old Shatterhandem... Po neúspěchu předchozí mayovky Old Surehand se producent Horst Wendlandt rozhodl obnovit přízeň diváků a fanoušků snímkem s tradiční dvojicí, tedy Vinnetouem a Old Shatterhandem. Přesně řečeno měl Wendlandt původně v plánu, aby Vinnetou a míšenka Apanači sloužil jako představení přítomností jiného bílého hrdiny z Mayova kánonu, Old Firehanda. Nicméně tvůrcům se nedařilo najít vhodného představitele, tak dali přednost změně scénáře ve prospěch zavedeného hrdiny a jeho hvězdného představitele. Vinnetou a míšenka Apanači představuje v sérii mayovek poněkud atypický snímek, kterému puristé vyčítají odlišnosti od naivního romantismu předchozích snímků i Mayova světa. Vedle řady herců, kteří se objevili ve stejných i odlišných rolích již v předchozích mayovkách, se může film pochlubit angažováním Uschi Glassové, kterou objevil právě Horst Wendlandt. Budoucí velká německá hvězda se zde zhostila první větší role své kariéry coby představitelka titulní Apanači. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (173)

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Miluju Mayovky a jsem strašně rád za německá filmová zpracování. Tohle bylo však opravdu strašné - jak kladné tak záporné postavy jednají proti vší logice, známí herci se pitvoří více než je zdrávo nebo mají úplně debilní dialogy, téměř žádná scéna se neobejde bez použití dynamitu. Hodně odfláklý film kde nakonec i smrt padouchů působí velmi komickým dojmem. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Tak toto se opravdu nepovedlo. Naprosto přímočará a lineární podívaná bez špetky napětí či dějových zvratů. Po scénáristické stránce břečka, akční scény dvakrát neuchvátí a efekty (orel na začátku) jsou místy až k zblití. Dlouho mi tak nepil krev někdo, jako mladý Happy. Korunu všemu nasazuje otřesný český dabing... Když cca 46 letého Shatterhanda dabuje 70 letý Ráž, je to opravdu nekorektní. 2* za překrásnou hlavní hrdinku, zdařilé vtípky vetrána Sama, pár starých známých a za tradičně povedený hudební podklad. ()

Reklama

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Jakou takovou tragédii to nevidím i když je to o poznání slabší než "hlavní" série. Zkoukl jsem teď všechny Vinnetouovky po letech a docela s chutí. Jen ten dabing. Je slyšet jak čtyřicátníky , Vinnetoua a Old Shatterhanda mluví pánové v letech s unaveným hlasem. Nemohl jsem se ubránit pocitu že tady by prospěla změna. Slyšel jsem Shatterhanda s hlasem Marka Vašuta, v případě dabování v 90. Letech, dnes bych tam viděl Martina Stránského. A Vinnetoua kterého by namluvil Jan Šťastný. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

No najhoršia winnetuovka to nie je, o trošku je horší Old Firehand. Film je ako na hojdačke. Raz dobré scény s prestrelkami a v horách, raz otrasné scény v sallone alebo ked začnu nemecky pospevovat (!!!) a ešte k tomu sprostosti. Od mojich dvoch hviezdičiek to zachránil len Lex Barker. A tak je to len tesne medzi. Tadialto cesta nevedie, páni Nemci. Porovnatelné s najlešími mitičovkami. Moje hodnotenie: 50% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak začináme hned vtipně - útokem orla! Už teď vim, že to bude hrůza. Navíc zas tam hrajou Götz George a Walter Barnes, kteří už byli v několika předchozích filmech s Vinnetouem, takže je mi podezřely, že se Vinnetouovi všichni ti lidi nepletou... Celkově mi to mistama nedávalo smysl, navic to vypadalo, jak kdybych to už někdy viděl. Viděl jsem to dnes a už si to skoro nepamatuju. Ani si to nechcu pamatovat. Nebavilo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Stejnou železniční trať s malým kaňonem i s lokomotivou jsme mohli vidět už v mayovce Old Surehand (1965). [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)
  • Režisér Harald Philipp pochopil, že filmový hlavní bandita Curly-Bill (Ilija Džuvalekovski) není dost krutý, a tak nechal přepsat scénář a postavu nechal zastřelit podřízeným Judgem (Miha Baloh), který se stal posléze hlavním padouchem. (mar48)

Reklama

Reklama