Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzafar a Feruz jsou dva pasáci ovcí z Taboulistanu...malé zemičky ve střední Asii, o které nikdy nikdo neslyšel. Aby se o ní konečně svět dozvěděl, rozhodne se ji syn prezidenta kapičku zpropagovat a povolá tyto dva dobráky na jejich životní misi: zničit Eiffelovku! Aby dosáhli svého, musí se prodrat tím nejnepřátelštějším územím, jaké si vůbec dokážete představit: Francií! Zemí plnou nenávisti, korsických nacionalistů, až moc horlivých policistů, podvodných taxikářů, nepříjemných číšníků a otrávených zaměstnanců. Naštěstí se seznámí s Marianne, mladou pěknou reportérkou, která si je má za ubohé nelegální přistěhovalce a snaží se jim ukázat druhou stránku Francie...pohostinnou, krásnou zemi plnou milých lidí, kde je tak jednoduché žít. Vive la France! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie má dost slušný nástup, pěkný konec, zbytek je ale vata dost nerozhodnutá, čeho chce docílit. Matou mě především dlouhé pasáže s nájezdy na krajinu, panoramatické snímky nebo třeba jen nenápadná scéna jízdy po Paříži, kdy se před kamerou mihne každá pařížská památka – normálně bych nebyl hnidopich a nenarážel na fakt, že aby z odtahového auta viděli všechny tyhle baráky, museli by jet dost nesmyslnou trasu. Důvod, proč to schválně zmínim, tady je, že má jít o komedii! Ne cestopis, ne žádný filosofie nebo romantiky v ulicích Lutécie. I všudypřítomný hlášky Francouzů, že tohle přece není Francie, brzo přestanou působit komediálně a začnou znít otřepaně a kýčovitě. Přidejte do toho tu tradici v rodném městečku novinářky a máte film, který dobře odpovídá názvu, hůř už potom žánru komedie. Když už jsem mimochodem u postavy novinářky – ta měla znamenat co, do prdele? Ta byla tak neuvěřitelná a do filmu tak očividně nastrčená, že jí tam zřejmě přidali, aby alespoň zmírnili ohlasy gendristů. Už jen její vlastní logickej rozpor, totiž že by novinářka a obhájkyně lidskejch práv nezaplatila za útratu a následně šla do trojky s největšíma zoufalcema v okolí… já vim, že to měla bejt komedie, ale není to smutný, když jsou nejvtipnější fóry celýho snímku o fackování žen? Vive la France ve finále připomíná levnou francouzskou napodobeninu Borata. Levnou, protože Borat sází na kontroverzi a tim vnáší do formule jistou inovaci, především se ale nezastaví před každou zkurvenou památkou nebo scenérií! ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Možná je to inspirováno Boratem, možná to není nejoriginálnější a možná bych musel být Frantík, abych si všechno patřičně užil, ale i tak jsem se výborně bavil. Humor totiž není tak docela stejný jako v Boratovi - tenhle je lepší, zábavnější a snad i trochu inteligentnější - spíše než Borata bych tu viděl Diktátora. Nebyla tam dlouhá hluchá místa, nebyly tam zbytečné komplikace - jen prostý zábavný příběh o dvou Tabulistech a zážitcích z Francie. Oblíbená scéna - sexy reportérka a přihřátej strážník :) a spousta dalších. ()

Reklama

provitamin 

všechny recenze uživatele

V kine nás bolo len 5 a možno by sa nakoniec ani nepremietalo, ale dve holky povedali že prišli až z Komárna, čo je skoro tak ďaleko ako Tabulistan odkiaľ pochádzajú obaja hlavní predstavitelia filmu, tak sa teta našťastie zľutovala a vpustila nás do kina. Teda neviem či našťastie alebo nanešťastie, lebo keď je komédia zúfalo nevtipná, humor je silený a založený na výzore a prízvuku dvoch akožeteroristov, tak asi sa niekde stala chyba. V prvej polovici to bolo utrpenie pozerať, našťastie potom prišlo pár momentov, ktoré to aspoň vytiahli z kaluže do blata. Jednak francúzština ako jazyk sa mi páči a niekoľko francúzskych pesničiek bolo celkom fajn a taktiež záver keď sa už trojica vrátane reportérky blížili k Eiffelovke nebol až taký zlý. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Tak Borat to není, ale jinak to bylo slušné. Dělat si prdel z muslimáckého terorismu není vskutku jednoduché. Vzhledem k tématice zanechává tato jinak skvělá komedie hořkou pachuť, když si uvědomíme, že na světě jsou tisíce podobných debilů, kteří jsou schopní kdykoliv odpálit bombu. Ta slečna Funaro stála za to a nečekaně ujeté finále taktéž. ()

Saxos odpad!

všechny recenze uživatele

Dost stupidní pokus o nějaký humor, nebo asi chtěli pajcnout Borata. S nízkým úspěchem projekce v Evropě byl film na začátku roku 2015 úspěšně uveden na filmových festivalech v Nigerii, Somálsku, Sudánu, Syrii a Afganistánu. Jak to dopadlo poznala celá Evropa okamžitě. Film měl úspěch a okamžitě byl rozšířen do dalších států Afriky a Středního východu. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama