Reklama

Reklama

Síla života

  • USA The Homesman (více)
Trailer

Tři duševně narušené a zcela zmatené ženy se octnou až na samé americké hranici. Náročného úkolu dopravit je zpět do Iowy se ujme svérázná Mary Bee Cuddy (Hilary Swank). Řídit dostavník plný pomatených žen na cestě dlouhé 400 mil je ovšem téměř nad její síly a proto si na výpomoc najme odpadlíka George Briggse (Tommy Lee Jones). Tato nesourodá dvojice čelí během vyčerpávající cesty prérií neustálým hrozbám a psychickému vypětí. Podaří se jim dovézt jejich zvláštní „náklad" až do cíle? (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (161)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Z nějakého podivného důvodu mne to pomalé vyprávění nerozčilovalo, ba naopak. Dalo prostor jak Hilary Swank, tak Tommymu. Když jsem četl obsah výše zveřejněný, říkal jsem si, že to bude pěkné psycho. Ty pomatené ženy jsou tam ale jen jako určitá kulisa, jejich tragédie pouze dotváří obraz drsnosti života osadníků Západu. Pravý příběh je ale ta cesta, a rozvíjející se vztah mezi Miss Cuddy a Mr.Briggsem. Film je neúprosný a syrový, a to až do konce. Za tu nekompromisnost, která se v Hollywoodu nenosí, si zaslouží plný počet. 85% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VAŠE CESTA BUDE DLOUHÁ, OBTÍŽNÁ A NEBEZPEČNÁ. BŮH VÁM ŽEHNEJ, ŽENO…" /// Pragmatická, panovačná, po manželství toužící Mary Bee a zkurvysyn, co měl viset, jako eskorta nákladu, ze kterýho by jednomu hráblo. Vobčas se to táhne, dramatickejch situací málo (nebo jestli vono to není moc dlouhý…) a hodnou chvíli je to taková westernová road movie, ve který místo měst navštívěj místa páchnoucí po indiánech nebo prašivejch bílej tvářích. Standartní filmařina, vcelku zajímavej příběh a sympatický obsazení. Prostě utahanej western plnej smradlavejch osob… vobčas výstřel… samá prérie... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1988 napsal Glendon Swarthout, neznám. 2.) Na filmy koukám kvůli vodpudivímu sexu. (A taky, že starý hráblo.) 3.) Thx za titule ,,johnny.ka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Western tak trochu naruby. Excelentní Tommy Lee Jones a Hilary Swank v hlavních rolích v nejlepším slova smyslu pomalého westernu, který jakoby záměrně stojí v opozici k současným akčním nabubřelostem. Z příběhu o kurážné Mary Bee Cuddy, v tomto žánru zcela netypicky soběstačné a sebevědomé ženě, jež se za doprovodu svérázného Briggse vydá se třemi duševně nemocnými ženami na nebezpečnou cestu z Nebrasky do Iowy, ční zájem o psychologii postav. Existenciálně laděná westernová road movie, v níž absentuje akčnost, avšak o silné momenty nouze není, disponuje pevnou režisérskou rukou i vynikající kamerou. The Homesman je v mnoha aspektech netradiční a velmi originální realistický western, natočený podle stejnojmenné knižní předlohy Glendona Swarthousta. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones si na staré kolená natočil nekompromisný western v štýle McCarthyho knižných adaptácii, ktorý však westernom vlastne ani nie je, len sa odohráva v tomto období. Na Homesman sa dá pochváliť hocičo, od tradične výborných hercov (výber Hilary Swank do hlavnej úlohy ani sklamať nemohol a Tommy Lee Jones je osvedčená záruka a sám sa obsadil do úlohy jej partnera), po slušnú kameru, výpravu, hudbu, až po celkom silnú režisérsku ruku Tommyo Lee Jonesa, u ktorého badať, že to má celé pod kontrolou a presne vie čo chce natočiť. Ale to by ten film nemohol byť tak zúfale nezáživný a príbeh vyznieť úplne dostratena. Nedokázalo ma to ani na sekundu vtiahnuť, upútať a to psychotické správanie postáv od polovice vyššie ma nesedelo už vôbec, navyše tomu nedopomohla ani objemná dĺžka cca dvoch hodín, po ktorých som mal pocit, že sa v nich za celý čas nič nestalo. Záver so zbytočnými cameo úlohami (vedie Maryl Streep v najnepodstatnejšej roli za celú kariéru) ma utvrdil, že v tomto prípade som šliapol vedľa. Chápem čo sa komu môže na tom filme páčiť, ale toto nebol, ako sa hovorí, môj šálok kávy. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones tentokrát na dvou židlích a svoje role si patřičně užil zrovnatak jako Hillary Swank. Zpočátku se sice film rozjíždí pozvolna a nekouká se na něj moc příjemně, ale pokud divák vydrží, dostane zajímavý mix westernu a road movie a jako přídavek dost přesnou přehlídku lidských povah a charakterů a rovněž mnoho námětů k zamyšlení. Děj není zdaleka jednotvárný a zajímavých zvratů, které diváka překvapí, je také více. Dost mne překvapuje dost nízké celkové hodnocení filmu, myslím si, že v této kategorii patří k nadprůměrným, ale pochopitelně ne každý se naladí na tu vlnu, kterou si přál :-? Tommy Lee Jones ... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Tennessee, Nebrasce, Novém Mexiku a na různých místech Kansasu. Filmovat se začalo v květnu 2013 ve Westville Museum ve městě Lumpkin ve státě Georgia. (jezurka42)

Reklama

Reklama