Reklama

Reklama

Síla života

  • USA The Homesman (více)
Trailer

VOD (1)

Tři duševně narušené a zcela zmatené ženy se octnou až na samé americké hranici. Náročného úkolu dopravit je zpět do Iowy se ujme svérázná Mary Bee Cuddy (Hilary Swank). Řídit dostavník plný pomatených žen na cestě dlouhé 400 mil je ovšem téměř nad její síly a proto si na výpomoc najme odpadlíka George Briggse (Tommy Lee Jones). Tato nesourodá dvojice čelí během vyčerpávající cesty prérií neustálým hrozbám a psychickému vypětí. Podaří se jim dovézt jejich zvláštní „náklad" až do cíle? (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (161)

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Hilary je skvělá všude, ale musím říct, že tenhle rok byla mnohem lepší v You're Not You. Tady vlastně neměla příliš co hrát. Ona a Tommy jsou výborně vybraní hlavní herci, ale bohužel byl film na mě příliš dlouhý a nezajímavý. Moji pozornost si opět našel ke konci, kdy se bohužel na příliš krátkou dobu objevily Meryl Streep a Hailee Steinfeld. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Prairie Madness. Husák a Hlinomaz vezou podivnou, mulami taženou sanitkou tři pacientky pro iowského doktora Chocholouška. Politování hodné filmové nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let.. Drsný, nehostinný úhor s pár stébly humoru, na který tu a tam zasvítí paprsek naděje. Uznání T.L.Jonesovi za tvůrčí odvahu přijít s vzácností, která o síle žen vypoví víc než Wonder Woman a Captain Marvel dohromady.. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s některými názory, které tu a tam čtu pod sebou. Proč se vlastně tenhle film natočil a k čemu měl sloužit, to je mi naprostou záhadou. Nepůsobí ani jako čistokrevný western a vlastně mám i problém, do jakého žánru bych ho vlastně zaškatulkoval. Když pominu tradičně herecky přesvědčivou Hillary a také Tommyho není zde vůbec nic, co bych mohl nějak vychválit. Ostatní, vedlejší herce, ty snad obsadili jen z nostalgie, (Miranda Otto), nebo snad jako evropské zpestření, ( Sonja Richter) a tak jediný, kdo stojí za zmínku je bezesporu James Spader, v roli „hodného“ hoteliéra, který si svou roli střihnul s neskutečnou chutí a noblesou. Příběh sám o sobě je k uzoufání nudný a na konci vyznívá úplně do ztracena. I s Meryl Streep. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Western tak trochu naruby. Excelentní Tommy Lee Jones a Hilary Swank v hlavních rolích v nejlepším slova smyslu pomalého westernu, který jakoby záměrně stojí v opozici k současným akčním nabubřelostem. Z příběhu o kurážné Mary Bee Cuddy, v tomto žánru zcela netypicky soběstačné a sebevědomé ženě, jež se za doprovodu svérázného Briggse vydá se třemi duševně nemocnými ženami na nebezpečnou cestu z Nebrasky do Iowy, ční zájem o psychologii postav. Existenciálně laděná westernová road movie, v níž absentuje akčnost, avšak o silné momenty nouze není, disponuje pevnou režisérskou rukou i vynikající kamerou. The Homesman je v mnoha aspektech netradiční a velmi originální realistický western, natočený podle stejnojmenné knižní předlohy Glendona Swarthousta. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones tentokrát na dvou židlích a svoje role si patřičně užil zrovnatak jako Hillary Swank. Zpočátku se sice film rozjíždí pozvolna a nekouká se na něj moc příjemně, ale pokud divák vydrží, dostane zajímavý mix westernu a road movie a jako přídavek dost přesnou přehlídku lidských povah a charakterů a rovněž mnoho námětů k zamyšlení. Děj není zdaleka jednotvárný a zajímavých zvratů, které diváka překvapí, je také více. Dost mne překvapuje dost nízké celkové hodnocení filmu, myslím si, že v této kategorii patří k nadprůměrným, ale pochopitelně ne každý se naladí na tu vlnu, kterou si přál :-? Tommy Lee Jones ... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Tennessee, Nebrasce, Novém Mexiku a na různých místech Kansasu. Filmovat se začalo v květnu 2013 ve Westville Museum ve městě Lumpkin ve státě Georgia. (jezurka42)

Reklama

Reklama