Reklama

Reklama

Síla života

  • USA The Homesman (více)
Trailer

Tři duševně narušené a zcela zmatené ženy se octnou až na samé americké hranici. Náročného úkolu dopravit je zpět do Iowy se ujme svérázná Mary Bee Cuddy (Hilary Swank). Řídit dostavník plný pomatených žen na cestě dlouhé 400 mil je ovšem téměř nad její síly a proto si na výpomoc najme odpadlíka George Briggse (Tommy Lee Jones). Tato nesourodá dvojice čelí během vyčerpávající cesty prérií neustálým hrozbám a psychickému vypětí. Podaří se jim dovézt jejich zvláštní „náklad" až do cíle? (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (159)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kto od toho ocakava western plny prestreliek bude sklamany. Je to skôr dobovy film a zanrovo najviac pripomina road movie. Vysledok je velmi kvalitny. Herci podavaju chirurgicky presne vykony aj v tych najmensich ulohách. Tommy Lee Jones a Hilary Swank predstavuju skvelu dvojicu a ta zvlastna chemia medzi nimi funguje na 100%. Technicka stranka je tiez spickova. Tak preco davam tak nizke hodnotenie? Pretoze ma sklamalo vyustenie pribehu. A to je este slabe slovo. Doslova ma to nasralo a znechutilo. Dufal som, ze to dopadne nejak inak a zmysluplnejsie. 7/10. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem jen okrajově, ale přišlo mi to jak jebnutí do hlavy. Hlavní hrdinka na obrazovce dlouho nevydržela, bláznivé ženy to nezachrání a chudákovi Jonesovi nezbylo než sem tam vypustit dost ujetou hlášku a vést "dialog" s nemluvícími bláznivými ženami. Tohle bylo zcela nad moje síly, vydržel jsem to jen díky tomu, že jsem čekal, zda to bude i ke konci tak tupé jako na začátku. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones za kamerou? Nemám s tím problém, zvykám si. I na to, že tíhne k westernu. A i jako scénárista má proklatě velký cit pro postavy. Hilary Swank táhne celou farmu sama. Když přijde dotaz na to, kdo se vydá na dalekou cestu s duševně nemocnými ženami, neváhá. Svérázný Jones se jí připlete do cesty a stává se jejím pomocníkem. Toť vše – žádné přestřelky dvacet chlapů proti dvěma, žádná explodující lokomotiva. Jednoduchý děj, postavy. Nic, na čem by si producenti chtěli namastit kapsy. Některé humorné chvíle mají nečekaně mrazivý dovětek, Tommy Lee Jones za kamerou občas překvapí (setkání s indiány, výtečná scéna zapáleného domu, flashbacky se šílenými ženami). Dojem zanechal, i když výsledek zdaleka nesedne každému. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Spíte? Já nemohu usnout'' - ,,Já ano'' :-) ---- Amerika polovina devatenáctého století byla hodně drsným koutem země a to i tam kde již byla ,,civilizace'' v podobě velkých měst. A což teprve v těch odlehlých končinách západu i východu USA, kde jste mohli pojít na sto způsobů. Konec konců perfektně si z toho dělají srandu v komedii Všechny cesty vedou do hrobu. Stačila drobná infekce, kopnutí koněm, zkažený zub, pak tu byla samozřejmě sucha, hladomory, nemoci jako tyfus, bandité, divoké bandy i všehochtiví kočovníci, osadníci a v neposlední řadě původní obyvatelé Ameriky, kteří k nově příchozím neměli vždy jen náruč plnou pochopení a lásky jako to máme my dnes V Evropě pro připrchlíky ze zemí Alláha. A do tohoto prostředí nás zavádí tento příběh. On sám je vlastně roadmovie širokými pláněmi USA ...Hillary Swank na této cestě doprovází jako vždycky skvělý Tommy Lee a tady mu ta role zase perfektně sedla... Někdy vás taková dlouhá cesta plná sebeobětování a lásky k druhým může nenapravitelně změnit... Opravdu nechápu zdejší podhodnocení, protože tohle byl perfektní (pravda místy drsný) western moderního střihu. A řeknu vám jedno, ty kombojky s Waynem a Grantem atd... mne moc nebaví, ale tomuhletypu westernů začínám čím dál více holdovat. letošní víkend se mi filmově podařil. nejprve Kosti a skalp a nyní toto. Paráda, doporučuji. ! Dávám můlám za 4 hrsti kvalitní kukuřice. * * * * ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ukážka a dôkaz toho, že nehostinný divoký západ nebol nutne a kategoricky len o indiánskych dobrodružstvách, či hrdinských prestrelkách na eastwoodovský spôsob. Sentimentálny, trpký príbeh z nehostinnej krajiny, plný nepredvídateľnosti, nezmyselnej krutosti a útrap života. Hrdinovia príbehu sú všetko zúfalé duše, každú sprevádza iný osud, iná minulosť, a či už ide o bezočivého, sebeckého dezertéra alebo o osamelú, odvážnu a panovačnú starú dievku, či o tri bezútešné stratené duše, ktorých spoločná cesta nastoľuje priam kafkovsky existencionalistické myšlienky plné absurdity a podprahového čierneho humoru. Priam melancholický plynutie ma miestami hypnotizovalo, ale súčasne nie je núdza o silné scény, plné napätia, či dokonca bolestnej tragédie. Ak teda zrovna máte chuť a nápadu na niečo podobné, určite si doprajte tento atypický western, rozhodne vás odmení minimálne "iným" príbehom, poctivými hereckými výkonmi a sústredenou réžiou. 65%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se inspiroval stejnojmenným románem od Glendona Swarthouta z roku 1988. Práva na jeho zfilmování držel jistý čas Paul Newman, který chtěl adaptaci sám zrežírovat, kvůli častému přepisování scénáře ale nakonec od projektu upustil. (IlMagnifico)

Reklama

Reklama