Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Gordonův nepolevující liják a člověčí osazenstvo(vj. místního obveselovače Ezequiela) přetvořil nadějně rašící výhonky jen v tlející bezedné rašeliniště. // CK Dagon nabízí Last minute : Španělsko; Imboca, ráj rybářů(vhodné i pro začátečníky), nepřeberné množství ryb i rozmanitých ploutvonožců:) NEVÁHEJTE; A VYUŽIJTE TUTO JEDINEČNOU PŘÍLEŽITOST!! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Proč je v titulcích použita nadávka " do Prčic ", když amíci ani nemají ponětí, kde ty Prčice vůbec jsou ? Pochybuji, že Lovecraft tuto nadávku ve své knize použil. Ale k ději - mlha je rychlá a je blízko, to bude malér, do Prčic !! Efekty bouře a krve smísené z mořem jsou nedokonalé. Scéna se zámkem na dveřích a jeho přešroubování je přímo trapná. A takových scének je tam víc. Třeba auto, kde nejdřív vyrval hrst kabelů pak nakonec nastartovalo klíčem. Film je hrozně odfláknutej, musím si sehnat knihu. Jsou dvě možnosti, buď to v půlce vypnu a nebo se obrním a pokusím se to dokoukat. Nakonec jsem to dokoukal. Jen snad jedna scénka stojí za kouknutí a to je stahování kůže z obličeje. Ještě štěstí, že je při ruce vždy nějaká ta hořlavina. Jsou opět dvě možnosti : Buď dám jednu hvězdu nebo dvě. ´´oóó mocný Dagone !! " Ponoříme se do temných propastí a na dně té nejhlubší ve světě zázraku a slávy zůstaneme navždy " H. P. LOVECRAFT. Tento film je věnován památce na herci Francisco Rabalovi, který si zde zahrál roli Ezeguiala. Hudbu dělal Carles Cases. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ponoríme sa do čiernych priepastí a na dne tej najhlbšej, vo svete zázraku a slávy, zostaneme navždy.“ Yuzna a Gordon v minulosti už viackrát sfilmovali Lovecrafta, ale spravili to tak voľne, že dotyčné adaptácie so svojimi literárnymi predlohami nemali takmer nič spoločné. V r. 2001 sa na to v dobrom rozhodli vykašľať, hodili humor a splatter/gore cez palubu (až na jednu nechutnú scénu) a stavili na pomalé budovanie stiesnenej atmosféry a pomerne presnú adaptáciu poviedky (paradoxne ale nejde o adaptáciu poviedky Dagon, ako skôr novely, ktorá v češtine vyšla vo viacerých zbierkach pod názvom Stín nad Innsmouthem). Kasting je béčkarský (až na Francisca Rabala, ktorý im v tom mizernom meste ako jediný pomôže), ale inak musím oceniť vcelku pietne držanie sa skvelej novely, výborne budovanú atmosféru čohosi veľmi nepríjemného, čo však (zatiaľ) nedokážete presne pomenovať a v neposlednom rade oceňujem krásne hnusnú výpravu rozpadávajúceho sa rybárskeho mestečka s pohnutou minulosťou, príšernou súčasnosťou a ešte hororovejšou budúcnosťou. Ono to nie je veľdielo, navyše je tam plno klišé, lacných ľakačiek a scén, v ktorých sa postave dejú hrozné veci a napokon sa strhne zo sna. A hlavný hrdina je nesympatický. Ale inak fajn malý atmosférický horor. A ak ste obrovskými fanúšikmi HPL, pridajte si (opatrne) štvrtú hviezdu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Znáte ty filmy, v kterých vypadá všechno tak neuvěřitelně amatérsky, uměle a nedokonale, až vás to nějak osloví a dokonce zaujme? Přesně takový je Dagon, který využívá povídky H. P. Lovercrafta, který je mimochodem pomyslným autorem příšery z letošního hitu Cloverfield. Vše je tak levné a amatérské, že vás to zaskočí, ale brzy začne hladit láskou k látce a snahou, jí přiblížit a vystihnout pro obyčejného neznalého diváka. Třeba první potopení hlavní postavy do moře k velkému kruhu s obrovskou propastí uvnitř patří mezi nejlepší momenty filmu. Po tomhle hodně lituji, že už neletí v kinech horory a tak se pravděpodobně jen stěží někdy díla Lovercrafta dočkají "pořádně kvalitních " adaptací. Ale naděje umírá poslední. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Lepší dobré céčko než špatné béčko. Dagonovi by se toho dalo vytknout spousta, ale já se u něj prostě skvěle bavil. Znepokojivá atmosféra prokleté rybářské vesničky a ti zmutovaní lidé mě prostě zaujali. Triky to má sice příšerné, ale masky naopak vypadaly velice poctivě. Dokonce tak poctivě a reálně, až mi to občas bylo nepříjemný, protože jakékoli lidské tělesné anomálie strašně špatně snáším. Gordonova láska k žánru je z toho cítit na kilometry. Horror movie of the year ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Postava kněze, u něhož si jeden z hrdinů všimne, že má žábry, naopak v mnoha záběrech žábry postrádá. (Megalomaniac)
  • Paul (Ezra Godden) nosí oranžovou mikinu s nápisem "Miskatonic". Jde o název fiktivní univerzity, která se objevuje v povídkách H. P. Lovecrafta. Obyvatelé Imbocy opakují při rituálu frázi: "Cthulhu fhtagn". Ta pochází z Lovecraftovy povídky "Volání Cthulhu". (DanteZ)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama