Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil s absolutně nulovým očekáváním, a byl jsem velice příjemně překvapen. Dagon je lahůdková žánrovka, béčko jako hrom, ale se skutečně strašidelnou atmosférou a celkem i originálním dějem. Béčkovost ze scénáře přímo prýští, a tak jsem schopen lehce překousnout některé vysloveně směšné scény, občas nějaké to klišé, nebo předvídatelné události. Film mi na druhou stranu nabídl nabitý zábavný děj, jednu ultimátní gore scénu, dobré masky, slušnou porci napětí a ujetý konec. Co víc chtít od filmu s názvem "Dagon" ;) Jenom jsem celou dobu hádal, že film je tak v první poloviny devadesátých let, a teď koukám že je z roku 2001 - celkem síla. Jinými slovy naprosto vystihl můj názor uživatel J*A*S*M ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - celé to vypadá strašně amatérsky, triky jsou slabé, herecké výkony toporné a dialogy se taky nepovedly. Jenže i tak Dagon má atmosféru a kromě úvodu je i dost napínavý. Evidentně je to tím, že to točili Španělé, ti ve většině případů mají smysl pro hororovou atmosféru a u Dagonu se to překvapivě povedlo taky, i přes ty obrovské mínusy, které ten film mohli naprosto jednoduše celý zkazit. Jenže ono to i tak funguje, dokonce to (co se příběhu týče) nějak drží pohromadě a nakonec se mi to celkem i líbilo. Dokonce to mělo i povedené gore, to mě taky dost překvapilo. Je to celé dost zvláštní a s originálním námětem (ale tak Lovecraft, že jo - i když já ho nikdy tolik nemusel), takže proč ne, byl to dobrý horor. Btw, snad jeden z mála hororů, kde je sekta poměrně promyšlená. Silné 3* ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Znáte ty filmy, v kterých vypadá všechno tak neuvěřitelně amatérsky, uměle a nedokonale, až vás to nějak osloví a dokonce zaujme? Přesně takový je Dagon, který využívá povídky H. P. Lovercrafta, který je mimochodem pomyslným autorem příšery z letošního hitu Cloverfield. Vše je tak levné a amatérské, že vás to zaskočí, ale brzy začne hladit láskou k látce a snahou, jí přiblížit a vystihnout pro obyčejného neznalého diváka. Třeba první potopení hlavní postavy do moře k velkému kruhu s obrovskou propastí uvnitř patří mezi nejlepší momenty filmu. Po tomhle hodně lituji, že už neletí v kinech horory a tak se pravděpodobně jen stěží někdy díla Lovercrafta dočkají "pořádně kvalitních " adaptací. Ale naděje umírá poslední. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Krapet nevím,co si mám o celém tomto filmu myslet.A nejvíc to zapříčinil asi hlavní představitel,který byl spíš parodizující postavou,než vážně míněným hrdinou.Jinak atmosféru Dagon měl,ovšem jen tak do půlky filmu,poté se začalo vše natahovat a vršit se blábol na blábol.Průměrný horror,průměrná atmosféra,průměrné efekty,spíš nuda,která ale neurazí.Lepší 2*! ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Jsou jenom dvě možnosti: Buď to Stuart Gordon a Brian Yuzna mysleli vážně, nebo ne. Ale nevím, která je správná. Dagon je to nečekaně věrná adaptace Lovecraftova Stínu na Innsmouthem (když tedy pominu změněná či zpřeházená jména a fakt, že Innsmouth odplul do Španělska), výhra to není. Herci jsou s výjimkou Francisca Rabala banda ochotníků, CGI směšné, pronásledovatelé hlavního hrdiny fungují jako AIčka ze starých Splinter Cellů a scenáristovi logika vůbec nic neříká. Přesto jsou tu ale sekvence s dobrou atmosférou, ucházející masky a kostýmy, dostatečně monumentální hudební motiv, tísnivé lokace a v pohodě gore. Lépe to sestříhat a měli bychom pěkné béčko. Takhle to není dost špatné, aby to bylo zábavné, ani dost dobré, aby to bylo zábavné a létá to po sinusoidě od oukej televizního hororu ke stupidní slátanině. Ale ta hudba je vážně dobrá... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Paul (Ezra Godden) nosí oranžovou mikinu s nápisem "Miskatonic". Jde o název fiktivní univerzity, která se objevuje v povídkách H. P. Lovecrafta. Obyvatelé Imbocy opakují při rituálu frázi: "Cthulhu fhtagn". Ta pochází z Lovecraftovy povídky "Volání Cthulhu". (DanteZ)
  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)
  • Postava kněze, u něhož si jeden z hrdinů všimne, že má žábry, naopak v mnoha záběrech žábry postrádá. (Megalomaniac)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno