Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Název sice je dle šestistránkové povídky, ale pokud je to něčeho adaptace, tak spíše Slavnosti a Stínu nad Innsmouthem doplněné o fragmenty z jiných Lovecraftových děl. Gordonovi nelze upřít, že tu a tam se mu daří naladit ten správný "cthulhu feeling". Jenže v tom je ta potíž. Tu a tam, nikoliv stále. Většinu stopáže je to prostě jen nebetyčná nuda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Proč je v titulcích použita nadávka " do Prčic ", když amíci ani nemají ponětí, kde ty Prčice vůbec jsou ? Pochybuji, že Lovecraft tuto nadávku ve své knize použil. Ale k ději - mlha je rychlá a je blízko, to bude malér, do Prčic !! Efekty bouře a krve smísené z mořem jsou nedokonalé. Scéna se zámkem na dveřích a jeho přešroubování je přímo trapná. A takových scének je tam víc. Třeba auto, kde nejdřív vyrval hrst kabelů pak nakonec nastartovalo klíčem. Film je hrozně odfláknutej, musím si sehnat knihu. Jsou dvě možnosti, buď to v půlce vypnu a nebo se obrním a pokusím se to dokoukat. Nakonec jsem to dokoukal. Jen snad jedna scénka stojí za kouknutí a to je stahování kůže z obličeje. Ještě štěstí, že je při ruce vždy nějaká ta hořlavina. Jsou opět dvě možnosti : Buď dám jednu hvězdu nebo dvě. ´´oóó mocný Dagone !! " Ponoříme se do temných propastí a na dně té nejhlubší ve světě zázraku a slávy zůstaneme navždy " H. P. LOVECRAFT. Tento film je věnován památce na herci Francisco Rabalovi, který si zde zahrál roli Ezeguiala. Hudbu dělal Carles Cases. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mě se tenhle španělský snímeček líbil. Gore scény super, příběh taky solidní...Atmosféra se slušně stupňovala a několikrát mnou i lehce otřáslo, což se mi mockrát u hororů nestává. Celkově jsem byl příjemně překvapený a určitě tenhle film nezavrhnu. Jediné co se mi nelíbilo byla konečná scéna, kdy byly na světle vidět umělé masky- které se předtím dařilo režisérovi úspěšně maskovat pomocí tmy. Jejich vzhled byl katastrofální a pokazil mi celkový dojem z filmu jenž byl před tím skoro bezchybný. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Do první půle je atmosféra solidní, ba DO vstupu do hotelu přímo parádní ( místy mi připoměla hru Resident Evil 4, i trocha té z Call of Cthulhu by se našla ). Tehdy to ještě bylo i na čtyři hvězdy. Ale od útěku z hotelu už je děj nudný a místo toho, aby nabíral grády, pomalu vyhasíná. Stáhnutí obličeje a následný děj jako by do filmu ani nepatřil. 30% [březen 2007] ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Zdravý rozum velí dát nižší hodnocení a přesto to z nějakého důvodu nemohu udělat. Film má klasické schéma jako když píšete dopis a ze začátku si dáváte záležet na písmu a úpravě, ale už za chvilku je z toho mazanice i s pravopisnými a stylistickými chybami. Ale!! Ztroskotání jachty, bouře, zlověstné záběry na podivné město, ponurá hudba a letmé střihy na divné domorodce slibují vynikající thriller. Pak je to deštěm zmáčený balast a zvláštní konec zklamání trochu napraví. Film má bezpochyby originální atmosféru, ale doba kdy si ho pustím znovu je v nedohlednu. Možná bych to udělal o několik let dřív, nebýt výkonu hlavního hrdiny. To je kolosální nemehlo s mimikou ještě horší, než npor.Ráž (z Chlapci a chlapi) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Postava kněze, u něhož si jeden z hrdinů všimne, že má žábry, naopak v mnoha záběrech žábry postrádá. (Megalomaniac)
  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama