Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Paul s Barbarou a ještě dvěma kamarády si vyjedou na širé moře, aby si trochu odpočinuli od nepřetržité práce. Ale v mlze s lodí narazí na skálu, a tak musí Paul s Barbarou hledat pomoc v přímořském městečku. Ale už od prvních okamžiků město působí podivným dojmem - vypadá velmi opuštěně. Jakmile ale Paul narazí na některé z místních, asi by radši byl, aby město opuštěné bylo - z vyprávění starého Ezequiela se dozvídá, že před mnoha lety zde lidé zavrhli boha, a začali uctívat podmořského netvora Dagona, který žízní po lidské krvi ... Na jedné straně z filmu určitě dýchá atmosféra, jako z málokterého jiného. Když Paul poprvé prochází opuštěnýma a špinavýma uličkama města, chvilkama jsem přestával dýchat. Ale pak na veřejnost vyskočí místní obyvatelé, a nevěděl jsem, jestli se mám smát, nebo brečet. Více než strašidelní jsou rybolidi docela směšní - zvlášť když se snaží Paula dohonit, tak jsem se mohl smíchy umlátit (s jejich typem chůze by jim asi utekla moje babička). Konec filmu, který měl být asi šokující mne však nijak nepřekvapil. Myslím že H.P. Lovecrafta stíhá stejné prokletí jako Stephena Kinga - filmové nebe ani pro jednoho z nich asi nebude ... ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Zdravý rozum velí dát nižší hodnocení a přesto to z nějakého důvodu nemohu udělat. Film má klasické schéma jako když píšete dopis a ze začátku si dáváte záležet na písmu a úpravě, ale už za chvilku je z toho mazanice i s pravopisnými a stylistickými chybami. Ale!! Ztroskotání jachty, bouře, zlověstné záběry na podivné město, ponurá hudba a letmé střihy na divné domorodce slibují vynikající thriller. Pak je to deštěm zmáčený balast a zvláštní konec zklamání trochu napraví. Film má bezpochyby originální atmosféru, ale doba kdy si ho pustím znovu je v nedohlednu. Možná bych to udělal o několik let dřív, nebýt výkonu hlavního hrdiny. To je kolosální nemehlo s mimikou ještě horší, než npor.Ráž (z Chlapci a chlapi) ()

Reklama

arie 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne sklamanie. Očakávanie boli určite vysoké, keďže za touto snímkou stál Stuart Gordon - tvorca kultového Re-Animátora a o to väčšie bolo aj sklamanie. Prvých 20 minút síce prekypuje veľmi pôsobivou atmosférou, ktorá zatieni i nižší rozpočet, lenže potom sa snímka presúva do úplne inej roviny, tajomnosť sa celkom vytratí, vystrieda ju nuda a nevydarené a celkom zbytočné pokusy o humor. Herecké výkony sú dosť otrasné, hlavne v prípade titulného predstaviteľa a príliš nezaujme ani legenda španielskeho filmu Francisco Rabal v jednej zo svojich posledných úloh. Fanúšika hororov určite poteší aspoň jedná lahôdková scéna - sťahovanie kože, no ani tá nedokáže zachrániť rozpačité dojmy z celkového výsledku. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Gordonův nepolevující liják a člověčí osazenstvo(vj. místního obveselovače Ezequiela) přetvořil nadějně rašící výhonky jen v tlející bezedné rašeliniště. // CK Dagon nabízí Last minute : Španělsko; Imboca, ráj rybářů(vhodné i pro začátečníky), nepřeberné množství ryb i rozmanitých ploutvonožců:) NEVÁHEJTE; A VYUŽIJTE TUTO JEDINEČNOU PŘÍLEŽITOST!! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Všechno šlape víceméně slušně. Atmoška je parádní, masky hezky oldschoolové, CGI na poměry béčkových televizáren skoro až nad standardem.... Jediné co absolutně nefunguje je hlavní postava. Týpek mě svým neumětelstvím už po deseti minutách začal srát a jeho křečovitý, bezradný a po všech stránkách špatný projev mě nepřestal iritovat až do samého konce.. Každá kaluž vody na scéně hrála lépe a měla lépe napsanou roli než tenhle zoufalec. Nutno dodat, že mu nepomáhá ani režie, která taky absolutně neví jak a kam jej vést.. Přitom takový lovecraftovský klasik J.Comb by tam seděl parádně... Zbytek filmu mě ale příjemně překvapil..EDIT: Tak po zkouknutí Gordonovy epizody z Masters Of Horror jsem zmatený ještě více.. Ezra Godden hrál úplně vpohodě přestože šlo zase o Gordonovu režii a Lovecraftovu předlohu... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Paul (Ezra Godden) nosí oranžovou mikinu s nápisem "Miskatonic". Jde o název fiktivní univerzity, která se objevuje v povídkách H. P. Lovecrafta. Obyvatelé Imbocy opakují při rituálu frázi: "Cthulhu fhtagn". Ta pochází z Lovecraftovy povídky "Volání Cthulhu". (DanteZ)
  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)
  • Postava kněze, u něhož si jeden z hrdinů všimne, že má žábry, naopak v mnoha záběrech žábry postrádá. (Megalomaniac)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama