Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jak na nízký tlak? Dodržujte pitný režim a denně si pusťte alespoň jeden italský spaghetti-western. Když to bude navíc ten s dvojicí Terence Hill a Bud Spencer, možná si trochu zkazíte vkus, krevní tlak vám ale následkem činnosti vaší bránice povyskočí. Je to sice trochu monotónní filmové menu, ale díky skutečně povedenému českému dabingu se tyhle spaghetti konzumovat dají... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Dva desperáti se šerifskou hvězdou, blázniví mormoni, neskutečně fešáckej hudební podkres, vynikající scénář ("I Pán překročil poušť." "Jo, jenže ten neměl za sebou jízdní policii...") a divokej mexikánec Mescal. Kvůli Hillovi a Spencerovi byl Západ fakt Divoký. Kdejaký chlastem zarudlý zjizvený pistolník se třásl před masivními dlaněmi Buda Spencera (facka od něj rovná se hlava kaput) a rychlými klepety Terence Hilla. Už vím, proč se na Aljašce rýžovalo zlato ve velkém ----- aby měli lidi, co zkřížili cestu těmto dvěma hitmanům, na zlaté zuby. V souboji na pěsti bych si vsadil na Spencera, ne na OldShatterhanda. Svižné tempo, můj oblíbený humor, stádo švihlých mormonů a skvělá hudba od Franca Micalizziho. Moje oblíbená delikatesa. K tomu nejlepší hromadná bitka, kterou kdy hoši spíchli. ()

Reklama

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Vyložene komediálny western som zrejme predtým ani nevidel. Dobre naladený z nahnevaných a zlých som si známe duo vychutnal aj tento krát. Takto vkusné uťahovanie si z viery som v dnešnom svete kde každý na každého páli hneď ostrými tiež prijal s vďakou. Paradoxom je, že tak veselý film je zároveň podnetom k deprimujúcemu zamysleniu sa, kam sa dnešný humor v kinematografii dostal. Kto by vlastne čakal že sa tohoto všetkého dočká vo westerne? Úžasné. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Jako komedie je to nic moc, humor je tu minimální (snad je výuka mormonů v bití je vtipná). A jako regulérní špagetiwestern je to neprokrvené, s nudnou a dětsky vhodnou akcí. Celkově se jedná o solidně odvedené řemeslo s mladým a čilím duem hlavních protagonistů z dob, kdy ještě hledali svoji cestu. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Italská westernová komedie se Spencerem a Hillem v roli dvou bratrů s ďábelsky rychlými kolty a pěstmi. Děsivě otrhaný a zaprášený Hill hraje toho zábavnějšího a kupodivu aktivnějšího z nich - v českém překladu sice Líného Joea, v originále Joe Trinita. Ten se stane pomocníkem svého bratříčka falešného šerifa Bambina, který vyniká hlavně silnými údery paží. Dojem udělají i na terorizované quakerské farmáře. Na tuto hereckou dvojici ničím nepřekvapující a nevybočující průměr se spoustou hluchých míst, snad jedině fazolí snědli o trochu více než obvykle... Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=fkZQ5iXSMs8 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • V závěrečné bitce jde do útoku 12 jezdců, v dalším záběru jich je více a když se bijí, je jich už přibližně 50. (chleba24)
  • V jedné scéně je možné vidět Joeho Trinita (Terence Hill) s malým dítětem držící další dítě. Dítě, které drží, je ve skutečnosti jeho syn. (chleba24)
  • Většina producentů o scénář neměla zájem, protože Enzo Barboni chtěl natočit westernovou komedii a v té době se filmy podobného žánru prakticky netočily. (Stocki)

Reklama

Reklama