Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (270)

wosho 

všechny recenze uživatele

Jako komedie je to nic moc, humor je tu minimální (snad je výuka mormonů v bití je vtipná). A jako regulérní špagetiwestern je to neprokrvené, s nudnou a dětsky vhodnou akcí. Celkově se jedná o solidně odvedené řemeslo s mladým a čilím duem hlavních protagonistů z dob, kdy ještě hledali svoji cestu. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Film by zcela jistě fungoval i bez bitek a možná by dopadl v mém hodnocení lépe (hlavně začátek s věčně opilým Mexikánem, který vypráví historku o tom, jak malým nožíkem pobodal týpka, který si chtěl zašpásovat z jeho ženou, je k popukání). Připadalo mi, že bitky byly iniciovány tak nějak násilně. No, ono to zní poněkud divně, když si předchozí větu znovu přečtu, ale je to tak. Příklad začátku všech bitek ve filmu: "Tak hele, přátelé, teď odložíme bouchačky a rozdáme si to pěkně na férovku dva proti deseti". ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů s Terencem Hillem a Budem Spencerem. Opravdu vynikající a ta nejtypičtější zábava pro tuto dvojku. Tentokrát jako bratři, bránící chudé mormony před bandou majora Harrimana a bandou zloděje koní Mezcala. Zvláště konečná bitka je velmi dobře propracovaná s vynikajícími originálními nápady. A nechybí samozřejmě fazole, krásné dívky a hlášky ("Dobrý večer, šerife."-"Drž hubu!"). ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější Spencer-Hillovka. Příběh není ještě ve stylu "lumpárna, kvůli které se S+H zase porvou", je tu příběh, který by se neztratil ve vážnějším westernu (vlastně jsou to obšlehlý Django a Sedm statečných - přičemž oba filmy vycházejí z Kurosawy), ale úplně jinak řešený, takže místo přestřelek je tu obrovská rvačka na konci, která je propracovanější a akčnější, než spousta westernových přestřelek. Spousta hlášek: "Víš, Bambino..." "Neříkej mi Bambino!" "A jak ti mám říkat?" "Neříkej mi nijak! i kdyby ses topil!"Hlavní záporák má celkem dost prostoru a je správně slizký. A ta písnička je úžasná. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Hill a Spencer jsou snadno okoukatelná dvojka. Ve svém oboru byli mistry, jejich filmy nepostrádají humor, ale je to spíše humor pro puberťáky. Navíc mi nesedí jejich pěstní souboje. Kaskadéři se i na tomto filmu vyřádili, hodně z úponových sportů zvládli i samotní herci, klobouk dolů. Když ale všichni neustále vstávají nezranění, bez kapky krve, tak to člověka za chvíli přestane bavit. Děj jako by vzdáleně připomínal Sedm statečných, ale rozhodně to není jeho parodie, přestože i tady falešní šerif a pomocník chrání bezbranné mormony před zvůlí majora - ovšem sami nejsou bez poskvrnky. Snad v tom je poučení z filmu - nikdo není dokonalý, každý má své chyby... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Honorár Buda Spencera (Bambino) bol 25 miliónov lír. (Raccoon.city)
  • Film se promítal na 3 kontinentech - Evropa (Itálie, Západní Německo, Švédsko, Finsko, Francie, Dánsko, Norsko, Portugalsko, Španělsko, Irsko a v Maďarsku), v Asii (Turecko, Japonsko, Tchaj - wan, Hong Kong a na Filipínách) a v Severní Americe (USA). (Varan)
  • V závěrečné bitce jde do útoku 12 jezdců, v dalším záběru jich je více a když se bijí, je jich už přibližně 50. (chleba24)

Reklama

Reklama