Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill tentokrát v čtyřroli. Zahrají si dva snobské milionáře, které chtějí obrat gangsteři o veškeré jmění, tak rovněž dva ochránce, Kteří se nezaleknou jen tak nějaké pohrůžky a pro ránu nejdou nikdy daleko. Obě dvojice jsou si natolik podobné, že vyděrači až příliš pozdě poznají, s kým mají co do činění. V tu chvíli už počítají ztráty a je jim jasné, že majetek milionářů se na jejich konta stěhovat nebude. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

allegria 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřila, že se při tomto filmu tak pobavím - a po tolika letech. Nesnáším totiž rvačky, nemám ráda primitivní "legraci". Ale kupodivu je to svižný děj bez nudných míst, má spád, je plný překvapení... A smála jsem se a dobře bavila, protože je v tom takových vtipných, neotřelých situací k smíchu hodně. Prostě - klasika. Nakonec jsem, z úcty k této herecké dvojici, na poslední chvíli změnila hodnocení ze zamýšlených tří na čtyři hvězdy. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na Dvojníky, tak se místy až zajíkám smíchem. Jedna vtipná scéna střídá druhou a toto se děje po celý film. Vůbec nejlepší je jak si dvojice budyhill představuje bohaté bratrance a závěrečná bitka je snad vůbec nejlepší ze všech počinů této dvojice. Dvakrát Hill a dvakrát Spencer se rovná dvojitá porce zábavy. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice se nejedna o jeden z nejlepsich filmu tehle dvojice, ale jedna se o jeden z mejch nejoblibenejsich. Zapletka je tentokrat docela zajimava a cely je to postaveny na kontrastu mezi "dobytkama" SaH a slusnakama SaH. Kdyz jsou na scene "dobytci", tak je vse pri starem, dobry hlasky, dobry bitky a vtipky tezici z neznameho prostredi. Ale kdyz jsou na scene slusnaci, tak je to proste rezba, vystraseni Spencer a Hill jsou proste nejlepsi a zaverecna bitka je perfektni. Jediny, co bych filmu vytknul, je jedna, stale se opakujici, pisnicka. A taky mi prislo, ze Spencer dost zestarl a hodne pribral, ale jinak je vse pri starym. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě to je jeden z nejslabších filmů dvojice Bud Spencer a Terrence Hill. Sice se stále najde spousta dobrých gagů a bitek, ale přišlo mi, že Bud Spencer už nějak nemůže, fakt se tady sotva hejbe a Terrence Hil má zase problém s tim, že je v tomhle filmu celkem často trapnej, hlavně jeho komentáře při bitkách jsou velice slabým odvaem na to co předváděl v jiných filmech. Ale zase na druhou stranu se musí nechat, že i tak film dokáže pobavit, někdy dokonce velmi slušně a že oba v roli dvojníků jsou fakt báječný, ale celkově to je bohužel jen průměr ()

Mindrot 

všechny recenze uživatele

Milujem filmy s touto legendárnou dvojicou, či si ich pozriete ráno alebo o polnoci, budete sa kráľovsky baviť. Dvojníkov radím medzi top filmy z tvorby Terence a Buda, snímkou sa už klasicky nesie vynikajúci hudobný motív (What's going on in Brasil), námet je osvedčený - preložte dvoch buranov do iného sveta a bavte sa, záporáci sú ako v každom ich filme tak správne tupí a hlúpi, bitky, fackovačky a naháňačky sú správne ujeté...a k tomu samozrejme dvojrola, čiže po jednom Budovi a Terencovi v štandardnej verzii a jedenkrát vo verzii nevídanej, ako dvaja rozmaznaní megabohatí zbabelci. Komédia sama o sebe vynikajúca, plus pol hviezdičky z nostalgie a ďalšiu polku z mojej nesmiernej náklonnosti k tejto dvojici a máme plný kotol - plný vynikajúcej zábavy. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Mimo Itálie se natáčelo v Brazílii v Riu de Janeiru. (Varan)
  • Film se stal celosvětovým hitem - promítal se ve státech 3 kontinentů - Evropa (Španělsko, Západní Německo, Portugalsko, Dánsko, Norsko, Finsko, Nizozemí, Švédsko, Maďarsko, Řecko), v Jižní Americe (Kolumbie a Brazílie) a v Asii (Filipíny). (Varan)
  • Vrtulník žoldáků je britský typ Westland Whirlwind, licenční kopie typu Sikorsky H-19 Chickasaw. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama