Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill tentokrát v čtyřroli. Zahrají si dva snobské milionáře, které chtějí obrat gangsteři o veškeré jmění, tak rovněž dva ochránce, Kteří se nezaleknou jen tak nějaké pohrůžky a pro ránu nejdou nikdy daleko. Obě dvojice jsou si natolik podobné, že vyděrači až příliš pozdě poznají, s kým mají co do činění. V tu chvíli už počítají ztráty a je jim jasné, že majetek milionářů se na jejich konta stěhovat nebude. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Italská komedie s oblíbenou dvojicí B. Spencer a T. Hill. V tomto příběhu jsou dva obyčejní chlapíci saxofonista Wonder a kaskadér Vance vybráni jako dokonalí dvojníci dvou zženštilých magnátů Antonia a Sebastiana Coimbrasových. Upjatým boháčům usiluje o život místní mafie a později dokonce jakási skupina válečných veteránů s vrtulníkem zvaná Psi války, a proto si z obavy o své životy najmou nebojácné dobrodruhy, aby je týden zastupovali a zlikvidovali tuto hrozbu. Pochopitelně proměna dvou neotesaných mužů od rány v milionáře v provedení světoznámého italského dua s sebou nese mnoho zábavných okamžiků, stejně tak jako jejich klasické nenapodobitelné akční scény, v nichž padají takové děsivé facky, že nešťastné oběti po nich dělají přemety. Je samozřejmé, že v komedii E. Barboniho se vyskytuje mnoho komických figurek, mám na mysli zejména dvojici zakrslých a zmatených osobních šoférů, potlučeného nájemného vraha či nepoctivého psychoterapeuta. Myslím, že Dvojníci nikterak nevybočují z podobných Spencerovsko-Hillovských filmů, mám však dojem, že díky zápletce s dvojníky je scénář poněkud složitější a zábavnější než bývá zvykem. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tito dva frajírci a jejich filmy jsou doslova kultovním počinem. Ne snad jednotlivé filmy, ale to co společně dokázali je obdivuhodné. Jedna z nejznámějších a nejtypičtějších filmových dvojic všech dob. Klobouk dolů před nima, ti chlapíci měli vážně šťávu a jejich filmy nepostrádaly zábavu i napětí. Ale především vtip a komické situace jsou nejsilnějšími zbraněmi filmů, ve kterých se bok po boku objevili Bud Spencer a Terence Hill. 75% ()

Reklama

Grogan 

všechny recenze uživatele

Hill a Spencer tentokrát museli ztvárnit dvě rozdílné povahy. Kromě svých obvyklých rolí sebejistých chlápků, co nejdou pro ránu daleko, hrají i jejich naprosté protiklady - přecitlivělé a bojácné milionáře. Bitky a hlášky jsou (nepřekvapivě) skvělé. ("Dostanu se přímo k věci, pane Vonder." - "Jo, ten milion.") ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

"Hej!" - "Hej co?" - "Dveře!" - "Dveře jsou na otevírání, to si nevěděl?" Spencer a Hill ve dvojroli. Jestli chceš spáchat sebevraždu, buď tady, až se vrátim. Vtipné to je, nicméně mne tento jejich snímek - moc neoslnil. Dabing je děs,běs, příběh ok a hudba průměr. Místy se tlemým a místy mi to přijde bez šťávy. Takže průměrná komedie - 60%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií dua Hill/Spencer. Jediné co mi prožitek z filmu kazilo, byl otřesný „přiteplený“ český dabing. Jinak to ovšem byla solidní brazilská jízda, kterou si dosyta užila nejen hlavní dvojka, ale i diváci. Velké množství dobrých hlášek a nezapomenutelných postav (vojáci, šoféři) – to byl velice dobrý základ k natočení dobré komedie. Všudypřítomný humor neztrácel ani na chvíli šťávu, pěkné prostředí, tanečnice i hudba – takže nemám důvod si na nic stěžovat. Jen ten dabing… ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Auto, kterým duo v obou vtěleních jezdí a které se během filmu několikrát přemalovává, je Rolls-Royce Silver Cloud II. (Stejšn)

Reklama

Reklama