Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (113)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Konec v kasínu je výbornej, ale nějak jsem nedokázal přijít na chuti tomu spletenci několika příběhů a hlavně postavě Eli Wallacha. Nejdřív s nimi vyjebe a pak jsou kamarádi (protože jim nic jiného nezbyde). Výtečný původní dabing s Rudolfem Hrušínským a Petrem Štepánkem (Terence mu jde náramně) - vždyť i taková dabérská esa jako Větrovec tam jen štěkali. Komedie vůbec, na to je zápletka příliš iritující, a jako western bych asi hodně předělával. Přesto to není zklamání. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že s Budem a Terencem mám jejich společné filmy zmáklé na sto procent, leč jsem se mýlil. K dokonalosti mi chybělo Trumfové eso, čímž děkuji České televizi, že ho dali do vysílání. Jedná se nicméně o super western. Je na něm ale znát, že Bud a Terence se v tomto druhém filmovém setkání ještě trošku hledají, byť zábavné a vtipné momenty tento film má a málo jich rozhodně není. Jenže také tu jsou momenty veskrze velice vážné, které mi ke dvojce úplně nesedí a tak jsem tu místy dost bojoval s takovou dvojakostí, který film na diváka vytasil. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pouhý rok uplynul od uvedení spaghetti westernu ´Bůh odpouští, já ne!´, kde se oficiálně poprvé blýskla dvojice Spencer a Hill, když se v kinech objevilo volné pokračování pod názvem ´Trumfové eso´. Drsné motivy a dlouhé dramatické scény typické pro spaghetti western samozřejmě zůstaly, nakonec, druhá polovina 60. let byla pro tento žánr velice příznivá, takže není divu, což může potvrdit i Clint Eastwood či Franco Nero, ale co se týče charakterů postav hlavní dvojky, byl ucelený směr, kterého se už oba představitelé striktně drželi a později komediálně zdokonalili. Dějová linka je oproti předchozímu snímku daleko jednodušší, avšak stále zpracovaná žánrově zcela skvostně. Plno hlášek a jasný dějový směr je zárukou skvělé spaghetti westernové podívané. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pokracovanie filmu Buh Odpousti, ja ne! sa dockalo roku vzniku uz 1968. Dvojka BS/TH tu vydiera nepoctiveho banara, tematicky film nadvazuje na Leoneho Hodny, Zly a osklivy. Pochopitelne tu na kladnu postavu nenarazite, vsetci su zloduchovia a sleduju vlastne ciele. V zivote by BS/TH tymito filmami neprerazili, drsnych kovbojov bolo vtedy ako psenicnych klasov. Pokial taky Villaggio zacinal cistymi komediami hned, tito dvaja sa k nim - talianskym blaznivmy komediam - museli pekne prepracovat. A 132 min je prilis vela. 70 % ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: ÚPF = XII./ 1983+ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 23.8.1986, réžia českého znenia (ÚPF) = MARIE FRONKOVÁ+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 2 = 23.1.2015, v pôvodnom znení s titulkami - Amatéri z NOVY to predabovali, ale ČT chvalabohu v roku 2004 vytiahla z archívu pôvodný kinodabing, ktorý jediný mi poskytol neopakovateľný zážitok z filmu. (29.7.2009) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)
  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama