Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 1
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (270)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Z ceskej serialovej produkcie sa roku 2013 vyprodukovali : retardovana Sanitka 2, co bol podla mna hnoj, a tento podstatne lepsi serial. Paci sa mi koncept par filmov o fenomenoch v spolocnosti a o osobnych problemoch. Slusne, podstatne lepsie ako dementna Sanitka 2, ale pre mna serial neprekroci hranice priemeru. 66 % ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Cyklus TV filmů z tvorby České televize. Každý díl je úplně jiný, jak herci tak i režiséři a kvalita se pohybuje všemi směry. Porovnání jednotlivých filmů: 1. Pod hladinou ( 7/10 ) - Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár; 2. Lež má rozbité auto ( 7/10 ) - T. Vilhelmová, V. Dyk, J. Čvančarová, M. Ruppert; 3. Druhý dech ( 9/10 ) - J. Langmajer, P. Hřebíčková, O. Malý, L. Vaculík; 4. Hvězdička ( 7/10 ) - T. Brodská, M. Suchánek, M. Hofmann, T. Voříšková; 5. Klukovina ( 8/10 ) - M. Taclík, P. Liška, V. Machuta, Z. Piškula; 6. díl Chromozom ( 6/10 ) - Tereza Brodská, Hynek Čermák, Barbora Kodetová; 7. Čistá práce ( 6/10 ) - J. Plouhar, P. Beretová, P. Špalková, M. Finger 8. Byl lásky čas ( 6/10 ) - I. Janžurová, D. Havlová, V. Freimanová, O. Vetchý ---- Prostě takové malé nevinné lži. / Viděné epizody 8*dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

První díl: Okamžitá trefa do černého, aneb jak je to pěkné, když se někdo rozhodne natočit psychologickou vztahovku, má k dispozici kvalitní scénář a herce. Vztah s matkou, dětství, přenos, tady jsou po kopě prostě všechny věci, nad nimiž zaplesá srdce každého zarytého freudiána. Příběh je to přitom srozumitelný a až mrazivě realistický. Tlak ze strany společnosti, nezvládnutá komunikace, tady se skutečně nezapomnělo na nic, co většinu z nás denodenně trápí, ale člověk v sobě nenachází dostatek rozhodnosti k tomu, aby své problémy vyřešil. Druhý díl: Jedna z nejpříjemnějších romanťáren za poslední dobu. S jiným obsazením by se možná hrdinové po chvíli stali lehce otravnými, ale Vojta Dyk je prostě sympaťák každým coulem a chemie mezi filmovým i skutečným párem zcela logicky bezproblémově funguje. Třetí díl: Tady nastalo lehké zklamání. Scénář sice není špatný ani s tou agitační koncovkou. Vlastně si matně vzpomínám, že jsem něco podobného četla v nějakém sluníčkovém časopise pro maminy. Nicméně chování hlavní postavy tady dost často a zbytečně hapruje. Jednoduše řečeno, nemuseli z Langoše dělat až takovýho vola. Čtvrtý díl: Výborný nápad, který slibně začne, ale posléze má takový rozpačitý průběh i konec. Jedná se navíc asi o jediný díl, kde to úplně nevychytali s obsazením. Se Suchošem se sice klidně zasměju, ale nikdy to pro mě nebude pan herec. Voříšková taky nehraje první ligu, ale na její roli jí ta pěkná tvářička a anorektická ramínka s přehledem stačí. Pátý díl: Tady se opět ťalo do živého. Tematicky spřízněné s nedávnou dánskou peckou Hon a světe div se, mně se to možná líbilo i víc. Hlavně ta nečernobílnost všech postav tomu absolutně sluší. Šestý díl: Brodská a Čermák válí. Možná nejlépe natočené, co se týče práce se zvukem a kamerou. Na tak malém prostoru je možná trochu na škodu, že se toho řeší skutečně hodně a více dějových linek by si zasloužilo rozvinout. Jinak ale nemám vážnějších výhrad. Sedmý díl: Tematicky podobné dílu s Langmajerem, ale podáním už nikoliv. Hlavní postavě divák bez problémů fandí celou dobu a zoufá si nad tím, jak se inteligentní a schopný člověk dostává do čím dál horšího srabu. Nejednoznačné zakončení ponechává všechna vrátka otevřená, a tak divákovi skýtá po hodinové depce alespoň špetku naděje. Osmý díl: Komplikované rodinné vztahy jsou věčným a vděčným tématem. V tomto díle se střídají momenty dramatické a komické, reálný příběh, kterému nechybí nadhled. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Docela se mi líbila chemie mezi Vilhelmovou a Dykem v epizodě Lež má rozbité auto a podnikatelská ojebávačka s Honzou Plouharem v Čisté práci. Zbytek se veze na vlně průměru a takový Chromozom nebo Byl lásky čas už nestojí ani za uplivnutí. Ale jako autorský projekt ČT to hodnotím kladně, ocením prostor věnovaný původní tvorbě, jen by to chtělo více scenáristické invence a ne jen ledabyle klouzat po povrchu. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Když před pár lety nečekaně zvítězila TV Nova se svými Soukromými pastmi, byl to významný krok k zamyšlení také pro konkurenční stanice. Česká televize otálela s odpovědí o něco déle, přesto se toto váhání vyplatilo. Nevinné lži jsou více než kvalitní alternací k Soukromým pastem, s nimiž má společný zájem o aktuální problémy české společnosti. Stejně jako v případě nováckého cyklu, i zde získávají prostor kontroverzní témata, jejichž základním jmenovatelem je lež. Vědomá či nevědomá, milosrdná, promyšlená nebo jen zoufalé gesto v zoufalé situaci. Režiséři, scénáristé i herci opět vytvořili špičkový tým, díky němuž lze původní českou tvorbu opět vnímat s trochou naděje. __ Epizody, které rozhodně stojí za pozornost: Druhý dech, Klukovina, Chromozom, Byl lásky čas, v němž doslova excelují Iva Janžurová, Veronika Freimannová a Dagmar Havlová. ()

Galerie (413)

Zajímavosti (19)

  • V epizodě zazní rapové skladby „Kata-Strofy“ a „Verbální atentát“ od skupiny Prago Union. (Nick321)
  • Noční podnik nese název Play Club Prague a je na adrese Hybernská 1271/32 na Novém Městě. (sator)

Reklama

Reklama