Reklama

Reklama

Jednoho dne jeho manažer (Christopher Plummer) odkryje 40 let starý nedoručený dopis, který Dannymu napsal John Lennon. Píše v něm: ,,Zůstaň věrný sám sobě. Zůstaň věrný své hudbě." Chce mu tak podat pomocnou ruku v zorientování se v širých vodách slávy a úspěchu, v tom, co sám prožil. Na základě dopisu se Danny rozhodne zabrzdit a chytá druhou mízu. Dá se na cestu k znovuobjevení své rodiny a hledání pravé lásky. Film byl inspirován skutečnou událostí, John Lennon takový dopis opravdu napsal. (Indigo Film)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (173)

vteco 

všechny recenze uživatele

Milý snímek o, v našich končinách, neznámém zpěvákovi. Tenhle fakt jde ale stranou, jelikož Danny Collins určitě stojí za pozornost a 106 minut vašeho času. Vše je velice dobře odvyprávěné, proložené příjemnými písněmi, které vás donutí si podupávat a povedenými vtípky, u kterých se nejednou s radostí zasmějete. Příběh je zde sice už ohraný, ale jeho hlavní hvězda - neuvěřitelně charismatický Al Pacino, mu dává tu pravou jiskru. /75%/ (Kino - Prom.) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jenže co naplat, Al Pacino má pořád neuvěřitelné charisma a jeho zpodobnění unavené rockové hvězdy je rozhodně chytlavé. Bez problému mu uvěříme, že by chtěl alespoň ke stáru udělat něco správně, ale know how má jen na otravně pohodové vystupování, které každý inteligentní člověk okamžitě prokoukne. Což ho samotného vnitřně sžírá, ale nakonec k němu musí zas a znovu utéct, protože prostě nemá nic jiného. Scénář a režie Dana Fogelmana nemá cit pro nic, tedy krom dialogů podporujících Al Pacina v každé kusé scéně. Což nestačí, pokud bychom chtěli skvělý film, ale určitě to stačí na slušnou podívanou, která uteče a každou její momentku si užijeme, pokud na ni nebudeme klást moc velké nároky. Plnohodnotný celek holt nevzniká. Fungují jen postavy (nejen Pacina, i ostatní se činí) a mrzí, že nemohly ožít v lepším příběhu. ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Představte si, že jste přestárlý, avšak stále ještě poměrně funkční muzikant, který si už více než čtyřicet let hraje to svoje, a najednou zjistíte, že přímo vám osobně před třiceti lety John Lennon napsal vlastní rukou dopis. Víte, že kdyby se k vám ten dopis tenkrát dostal, všechno by bylo jinak... Takže co uděláte? No jasně, zrušíte turné, dáte požehnání přítelkyni a jejímu milenci, aby si užívali ve vašem domě, a vyrazíte do Jersey. Tam se vecpete do domu svému dospělému synovi, kterého jste nikdy předtím neviděli, a šíříte kolem sebe lásku a smích... někdy. Občas. Jak se to vezme... A práve v tomhle je tento film jedinečný. Chvíli se smát, pak zase slzet, zlobit se na Dannyho, zlobit se na všechny ostatní a nakonec ani nevědět, na koho se zlobit, protože těch emocí je prostě moc... Pacinovi to hraje stále skvěle a půvabná Jennifer Garner se svými ďolíčky na plátně jen září... Co chtít víc? Srážím hvězdičku za to, že ten film nebyl delší a já se tak nedozvím, jak to bylo dál... přestože objektivně vzato uznávám, že konec byl umístěn a vymyšlen naprosto skvěle. Možná si to rozmyslím a přidám, ale zatím to je 80%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že nechýbalo veľa, aby som si tento film absolútne nezamiloval. Al Pacino je späť vo forme v role, ktorá mu skutočne prospela a absolútne sa s ňou dokázal stotožniť. Plus jeho zmysel pre humor a charizma jeho postavy tomu dodávajú absolútne fantastickú chuť, kde človek chce len sledovať ďalej. Rovnako aj jeho manažér Frank je vynikajúci v podaní Chrstophera Plummera, no rovnako aj klavírna hudba použitá vo filme stojí za to. Všetko pôsobí prvú hodinu uveriteľne, no potom prichádza zase americké klišé v podaní konfliktu, kde potrebujeme nejakú drámu. A vieme ako to celé zase dopadne. A to je škoda, lebo za celý ten čas som si maximálne užíval. Ale zvyšok filmu a postáv je tak uveriteľný, tak chytľavý a tak skvelý, že si 5* zaslúži. Možno by som chcel ešte trošku viac Dannyho skladieb a tvorivosti, ale to už sú detaily. Jeden z najlepších filmov, čo som tento rok videl. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dokonalost se na tři čtvrtě druhé hodiny zhmotnila v nádherný film, který mi přinesl víc radosti než loňské Vánoce. Čistý a upřímný příběh bez kaňky pisálka fantasty, výborně vykreslené postavy, nálada k pomilování. Al Pacino hraje líp než Jágr na pražském mistrovství světa, konečně si zase jednou vybral projekt, ve kterém není jen hvězdná záplata, ale kde má funkci zvýrazňovače už tak dost tučné parády. Jeho společné scény s Annette Bening, to je lahůdka, jakou si nekoupíte v cukrárně na Václaváku ani kdybyste tasili pětikilo. Mně osobně navíc rozemlela Jennifer, která svýma očima hrála tak, že bych se s ní za to z fleku oženil. Je mně úplně jedno, co o tomhle filmu kdo napíše, pro mě to byl jeden z nejkrásnějších zážitků v kině vůbec. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Pracovný názov filmu bol Imagine, a teda rovnaký ako známa skladba od speváka, skladateľa, gitaristu a zakladajúceho člena skupiny The Beatles Johna Lennona. Jej začiatok je možné zachytiť aj v piesni, akú píše Danny Collins (Al Pacino) v hotelovej izbe. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama