Reklama

Reklama

Jednoho dne jeho manažer (Christopher Plummer) odkryje 40 let starý nedoručený dopis, který Dannymu napsal John Lennon. Píše v něm: ,,Zůstaň věrný sám sobě. Zůstaň věrný své hudbě." Chce mu tak podat pomocnou ruku v zorientování se v širých vodách slávy a úspěchu, v tom, co sám prožil. Na základě dopisu se Danny rozhodne zabrzdit a chytá druhou mízu. Dá se na cestu k znovuobjevení své rodiny a hledání pravé lásky. Film byl inspirován skutečnou událostí, John Lennon takový dopis opravdu napsal. (Indigo Film)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (173)

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že nechýbalo veľa, aby som si tento film absolútne nezamiloval. Al Pacino je späť vo forme v role, ktorá mu skutočne prospela a absolútne sa s ňou dokázal stotožniť. Plus jeho zmysel pre humor a charizma jeho postavy tomu dodávajú absolútne fantastickú chuť, kde človek chce len sledovať ďalej. Rovnako aj jeho manažér Frank je vynikajúci v podaní Chrstophera Plummera, no rovnako aj klavírna hudba použitá vo filme stojí za to. Všetko pôsobí prvú hodinu uveriteľne, no potom prichádza zase americké klišé v podaní konfliktu, kde potrebujeme nejakú drámu. A vieme ako to celé zase dopadne. A to je škoda, lebo za celý ten čas som si maximálne užíval. Ale zvyšok filmu a postáv je tak uveriteľný, tak chytľavý a tak skvelý, že si 5* zaslúži. Možno by som chcel ešte trošku viac Dannyho skladieb a tvorivosti, ale to už sú detaily. Jeden z najlepších filmov, čo som tento rok videl. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Sice možná méně originální, ale ku*evsky nádherná feel-good dramedie, na kterou je radost koukat. Víc takových překrásných filmů s výbornými dialogy, sympatickými postavami a s příjemnou dávkou humoru i dramatu. A konec (závěrečná věta) je naprosto vynikající a chytrý, v tom momentu jsem věděl, že je to prostě na plný počet... :) Je super, že se i tento milý snímek dostal k nám do kin, ačkoli přesto nemá zdaleka takovou pozornost, kterou by si zasloužil. ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Myslím, že milovníci Al Pacina si jeho hraní zase pořádně užijí. Pohyby na pódiu, mimika při skládání písní v hotelu, jiskření při rozhovorech s Annette Bening. Jestli je tohle cesta, jak udělat v životě ještě něco, co dává smysl,tak to beru. Není v tom žádná křeč, naopak a jestli se to bude zdát někomu plné klišé, tak podle mého je to i tak natočeno s citem a některé scény prostě stojí za to. Pro mě pohodový a moc hezký film. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Co by stalo, kdyby starý rocker, prachami vyvatovaný, nasáklý koksem a chlastem, oleštěný od davů žen a dívek, kdysi před lety dostal dopis od Johna Lennona. Který ho povzbudil v jeho začátcích, leč dopis se po desetiletí nedostal ke svému adresátovi. Až teď, když už je rocker vyšeptaný a cynický.  Načež následuje dušezpytná cesta a pokus o návrat k rodině, která však nikdy neexistovala. Sebestředná rozmazlená hvězda bydlí v hotelu, udílí nevyžádané rady, rozdává nevyžádané milodary, flirtuje bez emocí – a nic z toho mě nepřesvědčilo, že by film aspoň v něčem připomínal reálné postavy, reálné vztahy mezi nimi a reálné životní situace. Je to děsně falešný, kýčovitý a sebedojímavý snímek. A nejspíš asi rocker nebyl takovou hvězdou, jak se tvářil, protože o jeho pobyt v odlehlejším hotelu a cesty mezi běžné smrtelníky se nezajímá jediný novinář a to dokonce ani z regionálního plátku. SHRNUTÍ: Marný pokus přesvědčit diváctvo, že i životem okřesané rockové hvězdy válející se v přepychu a drogách mají srdce. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Za všechno může přece John Lennon a už se v tom Danny vezeš. To mně bylo jasné hned, jak jsi dostal od něj dopis. To byla nádherná ALPacinova jízda a já před ním stále smekám. Například jeho vystoupení v baru bylo senzační, přitom dojemné a zabrnkalo na mojí emotivní strunu. Ano, bylo tam pár hrstiček patosu a klišé, ale můj pohled na tenhle příběh, který se mně silně dotknul i z jiných důvodů, to nijak neovlivnilo. "V mojí mysli je jaro, ale opadávají podzimní listy. Jak okolo kráčím, všechny je posbírám........slepě kráčím po cestě a hledám jasný cíl. Nedívej se zpět a nedívej se dolů..." ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Koncert Dannyho Collinse (Al Pacino) na začátku filmu se natáčel v Los Angeles na koncertě skupiny Chicago. (Pegaz83)
  • Film je inspirován příběhem britského folkového zpěváka jménem Steva Tilstona. Ten našel dopis, který mu před 34 lety napsal John Lennon. (Pegaz83)

Reklama

Reklama