Reklama

Reklama

Jednoho dne jeho manažer (Christopher Plummer) odkryje 40 let starý nedoručený dopis, který Dannymu napsal John Lennon. Píše v něm: ,,Zůstaň věrný sám sobě. Zůstaň věrný své hudbě." Chce mu tak podat pomocnou ruku v zorientování se v širých vodách slávy a úspěchu, v tom, co sám prožil. Na základě dopisu se Danny rozhodne zabrzdit a chytá druhou mízu. Dá se na cestu k znovuobjevení své rodiny a hledání pravé lásky. Film byl inspirován skutečnou událostí, John Lennon takový dopis opravdu napsal. (Indigo Film)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (173)

KoRner 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane iba ďalší z príbehov o uzmierení sa s vlastnou minulosťou, na druhej však pekný rodinný príbeh, že cestu si niekedy nezvolíme iba sami a aj keď nebola práve najlepšia, nerobí to z človeka ihneď zloducha. Páčilo sa mi, že aj napriek tomu, že to má aj vážne chvíľky, celý film je optimisticky ladený a Pacinov Danny je proste fajn chlap. Filmu pomáha aj výborný soundtrack. No a najlepšia scéna? Určite tá posledná :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento "čiastočne životopisný" film sa dal nakrútiť dvoma spôsobmi. Buď budeme s Dannym súcitiť a držať mu palce, alebo mu jeho správanie dáme poriadne vyžrať a šancu nedostane. Fogelman sa rozhodol pre prvú možnosť, temné tóny však prenikajú častokrát nad predom stanovenú hrejivosť a dodávajú filmu vyváženosť. V podstate som s filmom veľmi spokojný, len mu nie všetko verím. Samozrejme že je vzhľadom na synovu chorobu situácia iná a otcova 40 rokov trvajúca nezodpovednosť nie je potom to najdôležitejšie pri rozhodovaní sa, či sa s ním baviť alebo nie. Mrzí ma posledná veta filmu, tu mohol ostať Fogelman otvorenejší a ostať iba pri skutočne vydarenom zábere na dvoch chlapov, ktorých sme si za tie necelé dve hodiny museli všetci nejakým spôsobom obľúbiť. 70% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Al is back! Po řadě prapodivností se můj miláček objevil konečně v něčem jako stvořeným pro něj. Ano, ano. Děj o pohádkově bohatém dědečkovi tu už párkrát byl, ale tohle mělo šmrnc. Jednak to bylo samozřejmě Al Pacinem. Z jeho očí i přes jeho věk jsem zase viděl koukat čerta z Ďáblova advokáta, přísahám že jo. Ale nebylo to jen jím. Film je velmi vtipně a citlivě prolnut písničkami Johna Lennona a jelikož je on zase pro změnu mým dvorním zpěvákem nemohl jsem si více lebedit. Sám námět opřený o jeden zašantročený dopis zas taková tuctovka není. Někdy to holt tak v životě přijde. Řítíte se jím jak to jde a najednou zjistíte, že jste nějak blbě odbočili. Nevíte kdy a nevíte kde, možná to tušíte. Před vámi je konec cesty a sráz. Někdo dobrzdí, někdo ne. Někdo si všimne celkem rychle, že jede blbě, někdo to nepozná za celej život. Těch možností jak to zjistit je nepočítaně. Pro někoho tím může být vážná nemoc, pro někoho zlý skutek co už nejde před sebou samým okecat, někomu to prozradí přátelé a někdo to tak nějak pozná najednou sám. Hrdinovi filmu bliklo ve chvilce, kdy četl dávno psaný a jemu věnovaný dopis. A v tom je kouzlo filmu. Pro mně je to ta pravdivost, to hození ručky v plné rychlosti, kdy po kvílení brzd se člověk zastaví, kouká překvapeně kolem sebe a vidí ty míle zbytečně ujetých kiláků... Sám mám teď pocit, že jsem krapet zakufroval a tak mi film celkem sednul i když to bylo zbytečně moc happy... Jenže já se chtěl včera bavit, smát se a Alovi se to párkrát podařilo. Takže zaokrouhlím nahoru a dávám za 4 lajny koksu... * * * * ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Al Pacino v roli staré rokové hvězdy, která je otrávena svým zhýralým životem a zkusí najít ve svém životě nový smysl. Motivuje ho k tomu hlavně dopis od Johna Lennon, který mu nebyl doručen 40 let. Kdyby se o tomto dopisu dozvěděl dříve, možná by se jeho život ubíral jiným směrem. A tak se rozhodne zanechat život rockera, plný kokainových a alkoholových večírků a vydá se za svým synem, kterého nikdy pořádně neviděl. Nevím do jaké míry má být film komedií, jak je zde uvedeno, ale u filmu jsem se nikterak zvlášť nebavil. Nevím jestli se měl smát tomu jak Al Pacino šňupe kokain, padá opilý z postele nebo se snaží balit majitelku hotelu Hilton svým šarmem? Jestli chtěli tvůrci filmu natočit hlavně komedii o vycházející rockové hvězdě, moc se jim to nepovedlo. Tím ale nechci film posílat do věčných lovišť, neboť jako drama funguje celkem dobře, protože k postavě muzikanta Dannyho Collinse jsem si vybudoval nějaký vztah a celkem jsem mu rozuměl, proč se čas od času opíjel na baru nebo utrácel velké množství peněz pro svoji novou rodinu. Al Pacino je bez debat asi to hlavní co film táhne dopředu a pro tuto postavu sedí jako poklice na hrnec. Příběh filmu ale není nikterak přelomový a je to něco co vás nenadchne, ale ani neurazí. Takže jestli máte rádi Al Pacina, příběhy ze života dekadentních umělců, asi je film pro vás dobrou volbou. Pokud od toho čekáte něco více, nebo jdete do filmu s očekáváním (jako já), že to to bude komedie, nenaplní se vaše očekávání. Zklamaní ale určitě nebudete. 6/10 ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Danny Collins se jednoho dne rozhodl,že se dá na podivnou cestu normálnosti.Již žádné mladé roštěnky,ani gram koksu,dokonce i toho chlastu by chtěl pít méně...medvědy rozdává na potkání...Brrr...Danny si svoji cestu do chudoby nakonec rozmyslí a přesto zůstane člověkem.Film který zcela ovládl,jako již mnohokrát předtím,božský "AL".S plátna téměř nesleze a svojí verzi stárnoucího rockera vymazává ostatní herce z divákovy paměti... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Nahratie scény z koncertu trvalo 15 minút, skupina Chicago si vtedy dala na svojom reálnom koncerte prestávku. (Arsenal83)
  • Koncert Dannyho Collinse (Al Pacino) na začátku filmu se natáčel v Los Angeles na koncertě skupiny Chicago. (Pegaz83)
  • Film je inspirován příběhem britského folkového zpěváka jménem Steva Tilstona. Ten našel dopis, který mu před 34 lety napsal John Lennon. (Pegaz83)

Reklama

Reklama