Reklama

Reklama

Ze záhrobí

  • USA From Beyond (více)

Mladá psychiatrička Katherine McMichaels a její společník Crawford Tillinghast objeví šestou dimenzi. Při namáhavém výzkumu vyvinuli médium, které je schopné pohltit jinou lidskou mysl. Tzv. rezonátor je speciální zařízení, ovládající podle přání myšlenkovou zónu. Vědci ale netuší, že rezonátor disponuje i nevysvětlitelnou, temnou sílou. První jeho obětí je samotný Crawford, který se změní v tvora, závislého na lidských mozcích. Jeho mysl a vědomí jsou tak odsouzeny k zániku. Odkud pochází tato ničivá energie...? (Intersonic)

(více)

Recenze (131)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Skvělé béčko, které v sobě mělo všechno co mám rád. Tahle banda tvůrců a herců patřila ve své době k nejlepším z nejlepších a jejich společné výtvory mluví za vše. Škoda že spolu nevydrželi déle. Úžasné masky mutantů, herecké výkony hlavní trojice hrdinů a samozřejmě i záporáka jsou pro mě tím nejlepším co si z tohoto filmu odnáším. „Nesmím zapomenout ani na Barbaru v kožených hadříkách“. Scénář měl sice několik slabších míst a některé triky taky nebyli moc povedené, ale ani to mi nezabrání dát nadprůměrné hodnocení. 7/10 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem From Beyond viděl před spoustou let na VHS od Intersonicu a dodnes si na to setkání se světem za hranicí pamatuju. Bavilo tehdy i dnes. Příběhově sice odpovídá krátké povídce, ale je-li ta povídka od pana Lovecrafta, dá se hrát velká laterna magica. Dvojka Gordon/Yuzna je pak zárukou minimálně nechutně přitažlivých latexových triků a tady se jich dočkáme měrou vrchovatou. K tomu kupa třešniček v podobě ukousnutých epifýz, vysátých či alespoň okousaných mozků, vydloubnutých očí, erotických představ a la japonské hentai a další divukrásné detaily. Mezi všemi mi pak utkvěla Barbara Crampton v koženém oblečku, vskutku utkvělá představa. Čtyři chapadla se na nahém těle svíjejí. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se ve své premiéře podíval na Re-Animatora, takže jsem si dal dnes v repríze po dlouhých letech tuto záležitost, kterou spáchala prakticky totožná parta tvůrců. A překvapivě jsem si snímek užil víc než tehdy, což mě přimělo přihodit i slabší čtvrtou pěticípou. Inspirace autorovou povídkovou předlohou byla i tentokrát patrná, přestože se příběh jinak vyvíjel zcela autonomně. A stejně jako u výše zmíněného filmového předchůdce z této dílny mi to bylo veskrze jedno, protože jsem se dost dobře bavil. Pravda, humorem se tentokrát velmi šetřilo (všechno to zůstalo na Bubbovi), zato se tým pokusil o větší dávku napětí a děsivosti. No, soudě podle svých pocitů bych řekl, že se tato snaha neminula účinkem. Jasně, věk už byl na snímku znát, ale o to víc mě potěšila naprostá většina trikových sekvencí. Jo, jo, mělo to atmosféru, mělo to napětí, mělo to spoře oděnou Barbaru Crampton, a i když nešlo o nic mimořádného, nenudil jsem se ani na moment. / Poučení: Každý zkušený hráč Path of Exile ví, že není dobré dráždit Beyond bossy bosou nohou (ani ničím jiným). 4*- ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Docela podařený český dabing - "Snědlo mu to hlavu, jako by to byl nějaký... perníček!" nebo "Přineste mi oplatky, umírám hlady" (sanitářka právě přijela s pacientem). Jinak hodně šílený film a chvílema i docela nechutnej... což beru jako plus. HUDBA: Richard Band - klasická osmdesátková. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na Barbaru Crampton v sado maso oblečku se prostě nedá zapomenout. Místy roztomilé (potvůrky from beyond, změněný dr. Pretorius), místy očekávaně nechutné (střeva, vysávání očí, ukusování hlav), přesně takové, aby to splnilo svůj účel. Tomuhle týmu (Yuzna, Gordin, Combs) prostě horory jdou, možná nevystraší a nevyděsí, ale i přesto je to dobře odvedená práce. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Charakter Dr. Pretoria je pojmenován po Dr. Septimus Pretoriovi, bývalém učiteli Henryho Frankensteina, který svedl Henryho na "temnou stranu". (PußyMagnet)
  • Tričko Miskatonické univerzity, ve kterém spí Dr. Crawford (JeffreyCombs), odkazuje na tvorbu Howarda Phillipse Lovecrafta. Na Miskatonické univerzitě v Arkhamu má být totiž uložen legendární Necronomicon. (m.xFuck)
  • Ačkoliv Jeffrey Combs má být během operace v umělém spánku, v čase 01:01:43 má však otevřené oči a mrká, zatímco v následujícím záběru má oči zavřené. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama