Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Banánový Joe přijíždí s bárkou plnou ovoce. Má sice trsy prvotřídních banánů, ale není mu to nic platné. Potřebuje nutně získat licenci, kterou požaduje mafie, ale ta se pro Joea stává nedostupnou. Silák zvyklý žít v přírodě se dočká ve městě pouze problémů. Útoky soupeřů řeší tak, jak jsme na to ve filmech s Budem Spencerem zvyklí - úderem obří pěsti. Pomůže mu jeho síla i k banánové licenci, nebo Joe vyřeší potíže jiným způsobem? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

subic 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer v obleku, v uniformě, ve vězeňském i jako prostý převozník banánů na své loďce, na které vozí banány v malého ostrova, kde žije a s ním jeho 20 dětí. Akorát že na převoz banánů teď potřebuje licenci. Ale k licenci potřebuje průkaz totožnosti. Ten nemá, tak potřebuje rodný list a ten taky nemá. Tak se setkává s civilizací, s byrokracií a úředním šimlem. A navíc je tu místní padouch Torcillo, který chce ovládnout trh s banány a navíc na ostrůvku postavit kasino. Zábavné, akorát tu chybí pořádná kolektivní mlátička a fackovačka. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nejlepší samostatný počin Buda Spencera. Na jednu stranu klasická fackovací komedie, na druhou stranu i satira na úřady a zřízení ve Střední Americe. Bannánový Joe je v Budově podání opravdu roztomilý a už jen svým pohledem budí smích (všechno myslím v dobrém slova smyslu). P.S.: Na světě tak krásných hereček jako je ta, co hrála Doriannu, také moc nebylo a není. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja si nemôžem pomôcť, ale pre mňa je toto dokonalá komédia sama o sebe. Proti byrokracii a všetkých kravinám. Milujem scénku, keď si Joe potrebuje vybaviť občiansky preukaz a rodný list, milujem scénky z vojny, milujem ako si myslí, že mu muž v telke hovorí aby sa poriadne obliekol, milujem keď pracuje ako vyhadzovač. Tento prostoduchý dobráčik proste má talent robiť veci poriadne... alebo občas jemne nepochopiť. Je to pre mňa absolútna klasika komédie... treba vidieť. :D ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

"Čím si sa živil doteraz? Jedol som banány". Kdesi v tropickej riti strednej ameriky, v tej najzapadnutejšej dedinke kde zdochol moskyt, žije okrem nejakých tých podvýživených černoškov aj jedno vypasené indivíduum zvané Banánový Joe. Bud Spencer tentokrát nehrá svojho typického naštvaného hundroša, ale priblblého dobráka s IQ hojdacej velryby, ktorého jediným zmyslom života sú banány. Banány totiž hýbu svetom, to vie každý Jožko Mrkvička ( pre čechov Véna ). Lenže na ich predaj nemá povolenie a tak sa poprvý krát v živote musí vydať do mesta aby si ho vybavil. Lenže na to potrebuje občiansky preukaz ktorý samozrejme nemá, takže si musí vybaviť najprv ten. Lenže na to potrebuje rodný list ktorý taktiež nemá a bez občianskeho preukazu mu ho nevydajú. Skrátka sa začne topiť v plesnivom močiari byrokracie a to bohužiaľ pozná každý z nás. Nejaký tí smiešny gangsteri ktorých si proti sebe poštve sú oproti tomu len také ľahké rozptýlenie spojené s trochou nezáväzného fackovania. Najlepšia Budova sólovka, jednoduchá až primitívna, ale príjemná komédia ktorá ma vždy pobaví. ()

Hansolo35 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi oddechová komedie, kde se režisér snaží o sociální satiru...možná. Po přečtení hodnocení jsem se na samotného Spencera přece jen včera podíval. Dalo se na to koukat, párkrát jsme se i zasmáli a to je vše. Spencer jako vždy žije mezi černochy (španěly, míšenci) a oni jsou bez něj úúúplně bezradní. Když dorazí mocný boss a chce ovládnout trh s banány, tak na hodného Joea políčí past a ten do ní dobromyslně vleze. Cesta za licencí k obchodu s banány je trnitá, ale Joe to po pár kotrmelcích všechno zvládne. Bud tu nerozdá moc ran a některé jsou tak odfláknuté, že je vidět, jak tluče o metr vedle. Veselá hudba (jako obyčejně) hraje pořád dokola a ve stejném rytmu, ať už se na plátně děje cokoli. Hlavní kráska (opět jako obvykle) je zmalovaná rašple. Tentokrát ovšem vypadá o něco mladší, než je ve filmech s Hillem a Spencerem normální. Přesto se na film dá kouknout a pak zapomenout. Aspoň to má jakýs takýs děj. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Itálii a v lokalitě Bolivar v Kolumbii. (Terva)
  • Skript pro film zpracoval Bud Spencer pod svým civilním jménem Carlo Pedersoli. (Terva)
  • Když při závodu náklaďáků vjede jeden do vody, je vidět, že do vody vjela malá replika autíčka, se kterou si hrají malé děti. Také proto je záběr vidět jen na zlomek vteřiny. (Pepy)

Reklama

Reklama