Reklama

Reklama

Noční jízda

Trailer 1

Ivan Locke (Tom Hardy) je vzorný otec rodiny a úspěšný podnikatel ve stavebnictví. V nejdůležitějším okamžiku své kariéry zvedne zvonící telefon a rozhovor, který následuje, odstartuje sérii událostí, jež pomalu vnesou světlo do dřívějších mužových tajemství. Jeho kariéra, rodina i duše se zmítá v krizi. Vyjde najevo, jak může jediné chybné rozhodnutí vést k úplnému zborcení pečlivě vybudovaného, záviděníhodného života. (AMC Czech)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (563)

vteco 

všechny recenze uživatele

Šedé BMW, britské silnice a dálnice, několik desítek telefonních hovorů, jedno pevné rozhodnutí a dokonalý Tom Hardy. Film, který se odehrává pouze v interiéru auta, ale díky velmi kvalitním dialogům a jednoduchému příběhu ze života, si svou kvalitu a poutavost drží po celou dobu. Není to akční jízda plná výbuchů a křiku, ale ukázka, jak si může člověk díky jednomu rozhodnutí zničit celý život během jedné jízdy do Londýna. [75%] ()

chezush 

všechny recenze uživatele

The difference between ONCE and NEVER is everything. Tom Hardy je nadčlověk. Jinak si to neumím vysvětlit. Kdyby mi někdo před pár dny řekl, že se mi bude líbit film, kde většinu stopáže hlavní postava řeší beton, asi bych se mu vysmála do tváře. Ale ne, Tom Hardy dokázal i z tak obyčejné věci udělat něco, díky čemu jsem byla okouzlena od začátku až do konce bez jediného momentu nudy. Jeho klidný hlas a řešení věcí s rozumem mě vtáhlo do děje natolik, že jsem měla pocit že v tom autě jedu s ním. Jako bych to jeho rozhodování, chyby, boj s vnitřním démonem, radost a bolest prožívala s ním. A i přesto, že se mu po celou hodinu a půl rozpadával život na malé kousky, dokázal si v hlavě vytvořit plán, kterého se držel bez jediného zaváhání. Z každé minuty byla cítit taková ta.. lidskost a přirozenost. A právě v ten moment, kdy byl Hardy skoro na konci své cesty za doprovodu úžasné hudby jsem se pousmála, zadívala se do té noci plných jezdících světel a uvědomila si, jak moc mě Locke emocionálně svou lidskostí odrovnal. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Nebylo nám líp, když byla jenom pevná linka? Ivan by se tak nemusel zbytečně nervovat, protože za auťákem se kabel k telefonu fakt blbě táhne. Jenže to by pak tenhle film byl neskutečně nudnej, takže poděkujme Marconimu (nebo Cimrmanovi?), že to jde i bez drátů a stejně tak Hardymu, že celou tuhle jízdu směr Londýn zvládnul bez stopařky, jen s mobilem .. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Lekcia dokonalej minimalistickej filmovej precíznosti, ktorej hlavnou devízou je jedinečné herecké umenie pána Hardyho. Tom Hardy bol vo filmoch vždy významnou súčasťou a jeho charaktery rozhodne neboli tuctové. Tu sa naopak musel vcítiť do role bežného smrteľníka, otca, manžela, šéfa a muža s nejasnou budúcnosťou, ktorý za pár hodín za volantom musí ustáť neľahkú životnú voľbu. Ivan Locke je muž pevných zásad a hodnôt, kvôli ktorým počas cesty z Birminghamu do Londýna stráca všetko, čo za život vybudoval. A vy mu budete držať päste, nech sú jeho rozhodnutia akékoľvek, pretože sami by ste s najväčšou pravdepodobnosťou túto situáciu vyriešili len obtočením auto okolo betónového stĺpu alebo sa rovno zapísali na psychiatrii. 85%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Uznávaný scenárista a režisér Steven Knight dokazuje, že k natočeniu silného snímku nestačí štrnásť dní, skvelý herec (v tomto prípade Tom Hardy), nedomyslený scenár a malý priestor kabíny auta. Svetlá pozdĺž diaľnice síce dodávajú filmu až mystickú atmosféru, ktorá sprevádza Lockov prechod medzi dvoma životmi, ale to je tak všetko. Neuveriteľne nudná dráma, ktorá v divákovi len vyvoláva mnoho otázok o vlastných životných postojoch, bola od svojej premiéry mnohokrát zvozená kritikmi. Milujem snímky, ktoré sa odohrávajú len na jedom mieste, ale toto bolo zlé. Ja vám odporučím, ako mala takáto snímka vyzerať. Pozrite si úžasu snímku Wheelman (2017), ktorá sa taktiež odohráva len v aute a je nabitá akciou. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (14)

  • Počas telefonických scén Toma Hardyho (Ivan Locke) boli ostatní volajúci herci v hotelovej izbe. (ambron)
  • Natáčanie prebiehalo osem dní, počas ktorých Toma Hardyho (Ivan Locke) snímali tri kamery. (ambron)
  • Snímka vyšla aj pod označením No Turning Back. (MikaelSVK)

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

11.09.2020

Režisér Doug Liman (Na hraně zítřka) a herečka Anne Hathaway (Interstellar, Debbie a její parťačky) společně chystají nový snímek Lockdown, jenž má podle všeho být mixem nízkorozpočtové romantiky a… (více)

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama