Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Othello 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Combs je prostě démon, úplně jsem si vzpomněl, jak jsme na střední týpky jako on bez milosti šikanovali. Viděl-li bych Re-Animatora v tu dobu asi si to rozmyslim, mít plnej barák nasranejch mrtvol se musí debilně vysvětlovat sousedům. Díky Re-animátorovi se ve mě znovu probudila ta radost z těch poctivých gore masek na kterých jdou vidět ty hodiny práce jenom kvůli šesti sekundám celkový stopáže. Když připočtu sem tam humor, plyšovou kočku na zádech, správně béčkovej feeling a kozy Brabary Crampton, který by si imho taky zasloužily vlastní sérii, tak chápu ten kult kolem tohohle filmu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S vtipem a nadhledem naservírovaná frankensteinovská variace, která sází na klasické aspekty hororových béček z let 80-tých, tedy estetiku rozflákaných těl a šílený ústřední hudební motiv (protentokráte upgradovaný o Herrmanovu práci z Psycha). K tomu navíc bonus v podobě nekompromisního Jeffreyho Combse, jehož distingovaně vyhlížející dr. West je naprosto božský. Nebýt občasného režisérova zadrhávání (větší část nehororových sekvencí), byl by Re-Animator naprosto dokonalý, takhle zůstal těsně pod špičkou nejvyššího hodnocení. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po zklamání, které jsem si přivodil dvěma díly Phantasmu, jsem od dalšího osmdesátkového hororu mnoho nečekal a navzdory tomu (nebo právě proto) jsem si snímek opravdu užil. Původně jsem chtěl napsat, že šlo o příjemný zážitek, ale sám před sebou bych si připadal jako mnohem větší zvrhlík, než jakým skutečně jsem. Howard Phillips Lovecraft mi svými pěti svazky nezabírá v knihovně mnoho místa, zato mi dělá opakovaně radost, takže vím, z které jeho práce tvůrci vycházeli, než se pustili vlastní cestou, v níž by autor svou předlohu už asi nepoznal, ale mně ta jejich kreativita tentokrát vlastně ani nevadila. Trojice scénáristů dala totiž dohromady solidní bizárek, v němž nechyběl ctižádostivý vědec bez zábran, pohledná slečna v nesnázích, monstra (tak nějak), kbelíky umělé krve a vnitřních (i vnějších) orgánů, láska, úchylná touha a fakt divné sexuální praktiky (jak se vlastně nazývá obrácená nekrofilie?). Jasně, film nezapře svůj pokročilý věk (ale proti mně je stále štramák), takže hlavně ta umělá krev a triky už působily značně omšele, ale proti všudypřítomné CGI to bylo vlastně celkem osvěžující. Téměř finálními scénami na pitevně si režisér zřejmě splnil nějaké ty sexuální (zřejmě) fantazie, ale to je mi jedno, protože jsem se zvráceně bavil bez ohledu na brutální díry v logice. Ty největší jsem musel stejně ignorovat, abych totálně neodstřelil můj oblíbený vtip o samostatně žijící hlavě, která se za pomoci jazyka natěšeně plazí k vánočnímu stromečku, rozkouše obal na dárku a frustrovaně vydechne: "Kurva... Zase čepice..." / Poučení: Kočka se může vrátit až osmkrát. 4*+ ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle předlohy H. P. Lovecrafta a věnováno památce Davida Galea. Smrt doktora Grubera na začátku filmu je hnusná. CITÁT - Je mrtvý ?.......... Krvavý snímek o životě, lásce ( k práci i ženě ) a smrti. Nejnormálnější postava je Herbert West ( Jeffrey Combs ) ostatní kolem něho jsou cvoci. DIALOG - WEST - Musel jsem ho zabít. DAN CAIN ( Bruce Abbott ) - Co ? Je mrtvý ? WEST - Už ne.... .... Je logické, že kdyby jsme našli substanci, která dokáže zpomalit fyzikálně - chemické procesy, uměli bysme život znovu vrátit. CHYBA VE FILMU - V jedné chvíli říká doktor Carl Hill ( David Gale ) , že je zrcadlo jednosměrné a že přes něj není slyšet - přesto v 65 minutě ho uvězněný doktor Dean Halsey ( Robert Sampson ) vidí i slyší. Ke konci filmu už je to docela slušný krvavý masakr. Své slovo dostane i tlusté střevo. Hudba - Richard Band a kamera - Mac Ahlberg. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

I přes drobné nedostatky prostě skvělé. Může za to rozpočet, že se v exteriéru neodehraje ani jedna scéna, můžeme se divit, jak může znovuoživlá mrtvola přes kus města přenášet polonahou holku v bezvědomí v náručí, aniž by si toho kdokoli všiml, a podobně. Ale v týhle jízdě na tom vůbec nezáleží. Ani zde není tolik krve a nechutností, jak bych podle některých kometářů zde čekal, ale spousta skvělých vtipů, oživlých mrtvol lidí či kocourů, na lidi útočící střeva, useklá hlava prznící hezkou holku, ale hlavně, hlavně: Jeffrey Combs alias Herbert West. Kdykoli je na place, úroveň filmu a skvělé zábavy jde strmě vzhůru, kdykoli tam není, divák se těší, už aby se zase vrátil. Blíží se mu snad jen dr. Hill (respektive jeho část), ale jen blíží. Parádní a fenomenální horor, přesně tak, jak se patří. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Re-Animator se spolu s filmem Sama Raimiho Evil Dead (1981) stal průkopníkem průměrného "popcornového" hororu 80. let, založeného na efektním maskování a využívajícího prvky absurdního humoru. (Petrus1)
  • V jedné chvíli říká doktor Carl Hill (David Gale), že je zrcadlo jednosměrné a že přes něj není slyšet. V druhé polovině filmu je ale možné všimnout si, že uvězněný doktor Dean Halsey (Robert Sampson) vidí i slyší. (Terva)
  • Hlavní hudební doprovod je variací na melodii úvodní titulkové sekvence filmu Psycho. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama