Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kid se vrátil! A tentokrát jsou události ještě zuřivější a mají větší spád než minule. Karate Kid (Ralph Macchio) přicestoval do Okinavy na návštěvu umírajícího otce svého učitele Miyagii (Pat Morita). Ale tento výlet otevřel Miyagiho starý spor s jeho zapřísáhlým nepřítelem. Daniel se naučil mnoho ze starobylé japonské tradice a ví, co znamená pojem cti, ale právě díky tomu se začíná zaplétat do všeprostupující nenávisti krevní msty. Kid, ani jeho učitel, již nemohou hrát hru podle jasných pravidel - tentokrát jde o boj na život a na smrt. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o klasický karate film, ale spíše o rodinný snímek z prostředí bojových umění. Macchio sice vypadá tak na 12, a akční scény jsou naprosto nereálné (jestřábí kop mě vážně dostal). A to tu však vůbec nejde. Karate Kid je pohádka se vším všudy a pokud přistoupíte na její pravidla hry, je bez problémů koukatelná. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná od dvojku, tak je to koukatelné, ale samozřejmně je to o něco málo horší, než jednička! Zatímco jednička se točila kolem teenagera Daniela LaRussa, tak dvojka se točí kolem starýho borce pana Miagiho, který i ve svých letech ovládá bojové umění, jako když jí řýži čínskými hůlkami. A to je právě to, v čem je dvojka horší, než jednička! Určitě by každý radši koukal na osud teenagera, než na osud starého pana Miagiho. Takže je to docela i nuda. Trénování není celkem žádné. Jen ty bubínky. Uhybání před rybářským hákem a soutěž v rozsekávání několik vrstev ledu. Poslední souboj mezi Danielem a tím parchantem je určitě lepší, než souboje na turnaji v jedniččce. A rozdávání pěstí podle bubínku je docela dobré. Taky se mi nelíbílo místo děje. Slunou Kalifornii tentokrát tvůrci vyměnili za Okinawu a to nebyl zrovna nejlepší nápad. Celkem povedené. Uvidím, co přinese třetí dl! ()

Reklama

Elanornegra 

všechny recenze uživatele

Okrem úvodu, je to viac filoziickcke. Prostredie Okinawy v 80tych rokoch tomu dáva určite zaujímavý rozmer. Hudba fajn, ale samotna zápletka je dosť low. Ako aj karate je tu využívané minimálne. O triedu slabšie ako predchodca, aj ten záver čisto beckova záležitosť ako aj záverečný fight. Za snahu, aj aby som lepšie pochopil cobra kai, kde 3. Séria má priamy súvis ....55% ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Dvojka, odehrávající se v Japonsku, je už víc pohádkou. Ale ještě stále fajn. Opět je to na stejné kopyto. Opět závěrečný fight a vítězství. Tentokrát na život a na smrt. No pohádka. Ale jako děti jsme to žrali. Navíc okořeněné exotikou. A do mladé Japonky jsem byl zakoukán. Byla mi sympatičtější než namachrovaná Američanka z jedničky. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Druhá část se na akci soustřeďuje ještě méně než jednička (líbilo se mi, jak už mladý Danny bezvýhradně dodržuje nekonfliktní podstatu karate). Matka i přítelkyně jsou tedy neelegantně uklizeny (čekají v restauraci :)) a přátelská dvojice učitel+žák odlétá na Okinawu, kde pozvolna nasává exotiku Miyagiho rodné vesničky, krásu tamní dívky (resp. dávné lásky) a výletním tempem směřuje k vynucenému finálnímu souboji "na život a na smrt" (jako by tomu někdo věřil), který jen zbytečně a nijak efektně dořešuje sice dávné křivdy odnášející, jinak spíše trapný tajfun. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Skladatel Bill Conti se rozhodl dát přednost práci na tomuto filmu před čtvrtým dílem Rockyho (1985). (JORDY)
  • Film se natáčel převážně na ostrově Oahu na Havaji a také v Los Angeles. (Grimaldi)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Reklama

Reklama