Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Sympatická herecká dvojice a kouzelná M. Cotillard mě nutí přidat hvězdičku k plánované trojici. Nejsem totiž typ na honičky v autech, i když tady jsou zvládnuté výborně. Na filmu mi jediné vadí to, co se teď nějak rozmáhá ve všech nejen komediích, a to zesměšňování policie. Trapné. Doufám, že se teď nemotám mezi jednotlivými díly, ale myslím, že toto se děje snad u všech dílů Taxi. A jediné, co bych rád řekl a zeptal se! Není ta hudba náhodou z Pulp Fiction??? ()

otík 

všechny recenze uživatele

S ohledem na další filmy série přeci jen pomalý a místy ani ne tak zábavný rozjezd. Chemie obou hlavních hrdinů a především policejní dvojice zatím není tolik výživná a celkově to sice vtipné místy je, ale hluchých míst to má mraky. Ve své době příjemné zpestření, dnes už jen nostalgická vzpomínka na to, že už před 17ti lety psal Besson prázdné filmy. Hudba: Iam (dnes Akhenaton) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Akhenaton: 1. Maudits Soient Les Yeux Fermes (Chien De Paille) ,2. Scooter ,3. Dini (Assia) ,4. L'amour Du Risque (Fonky Family) ,5. La Charge ,6. Give Me Your Love (Deni Hines) ,7. La Vie De Reve (3 -Oniel) ,8. 1ere Attaque ,9. Le Dernier Coup ,10. Ne Rien Faire (Karl) ,11. 2 Eme Attaque ,12. Marseille La Nuit (Iam) ,13. Taxi (Mafia Underground) ,14. Derniere Banque ,15. Vie Infecte (Carre Rouge) ,16. Tu Me Plais (K.Reen/ Def Bond) ,17. Theme De Lily Iii ,18. Lyrix Files (Akhenaton) ,19. What Makes You A Man (Deni Hines) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Teda něco takhle příjemného, zábavného a oddychovém se dá natočit jen ve Francii. V ideální zemi, kde si lze vzít policii na mušku a udělat si z ní legraci a nevypadá to trapně. Prakticky jediné co mě Taxíku mrzelo je to že dělají z Peugeota raketu co válcuje Mercedes (tedy země co neumí dělat auta vůbec - a nejhorší je zrovna Peugeot - si dělá legraci ze země co dělá nejlepší auta v Evropě). To je ale jen můj problém a můj osobní vztah k Francouzům jako výrobcům aut. Vše ostatní je na 200% v pořádku a funguje. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Prvý film so skvelým príbehom, pri ktorom som ozaj rád, že ho rozvinuli do viacerých dielov. Táto séria až na jeden diel mi vždy dá pocit leta. Najmä však prvý diel mi dá vždy nostalgické spomienky na Francúzsko a majstrovstvá sveta vo futbale v roku 1998. Vždy som túžil mať rýchle auto a preháňať sa s ním v lete po svete, najmä však Ferrari, už len kvôli Formuli 1 a Michaelovi Schumacherovi, ktorému som vtedy fandil, ale tento film mi dal aj iný pohľad na autá. Krásna Marion Cotillard v tomto filme mi vždy pripomenie francúzsku speváčku, ktorú som mal veľmi rád a ešte aj dnes si jej piesne vypočujem, volá sa Alizée. Tento prvý diel však nebol až tak vtipný a nemôžem mu udeliť vyššie hodnotenie, občas ma svojimi rečami nudil, ale konečný výsledok je dosť obstojný. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Formule, ve které v závěru sedí Daniel (Samy Naceri), má polep Police Nationale CRS. Jedná se o znak francouzských policistů nasazovaných především jako tzv. těžkooděnci na demonstracích a nepokojích. (Horryx)
  • V scénach z prvej spoločnej jazdy ústredného dua sa v pozadí opakujú budovy, ktoré už boli prejdené. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama