Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (410)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě jedna z top nejen francouzských komedií let minulých. Když jsem býval mladší, tak jsem film zbožňoval a viděl mockrát. Úžasný nápad s taxikářem, který rád prohání gumy. Člověk se u toho královsky baví. Díky několika úžasným postavám, bravurně zahraným, jsem se dost nasmál. Vše má obrovské tempo a žádné hluché místo. Už jsem film viděl dávno, ale tuším, že když si to včas stopnete, tak lze zahlédnout bobra Marion Cotillard, takže pokud máte pro strach uděláno, tak s chutí do toho. Celkově to vidím asi na 3 *. Další pokračování se mi líbila více. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Automobilová odysea naprieč nádhernými historickými ulicami prístavného Marseille so v záberoch všadeprítomnou bazilikou la Bonne Mère a frekventovane prezentujúcou láskou k mančaftu OM a mestu samotnému, pod záštitou francúzskeho patriotizmu, kultúrnej hrdosti a ich tradičného humoru, ozvučeného brilantným soundtrackom (aj inštrumentálmi od Akhenatona), ktorému sekunduje príbeh dvoch protipólov, taxikára a policajta, o dolapení nemeckého gangu bankových lupičov. Čo ale treba naozaj opätovne vyzdvihnúť je snímanie ulíc, či už počas jazdy z interiéru auta protagonistu, alebo skrz pohľady z výšky. Taktiež väčšina týchto scén vyzerá aj teraz naozaj skvostne, ešte nehovoriac o roku vzniku filmu, 1998! Majstrovská robota trojice Besson x Sauvaire x Pirès. Potvrdzuje aj, že sequel sa v tomto nedotiahol ani na kúsok... (∞2000-2011) (2013) (14.2.2014) (24.12.2016) (4.6.2017) (16.8.2018) (4.2.2020) (9.9.2023) (23.12.2023, sk dab) ()

Reklama

Phietros 

všechny recenze uživatele

Naprosto rychlá a zábavná akční komedie o jednom zběsilém taxikáři se smolným poldou! Když Daniel opustí svůj skůtr u roznáškové služby a přesedlá do čtyř kolového taxi, posedlý rychlou jízdou a úpraveným vozem, netuší co ho bude čekat. Po svezení milé paní,sveze i jejího syna závratnou rychlostí, když pak zjistí že je to policista. Aby nepřišel o papíry a tím i svého miláčka, dohodnou se, že mu udělá službu a dopadne s ním gang červených mercedesů. Hra na kočku a myš při vysokých rychlostech se spousty zábavy může začít… ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

První Taxi byla svého času událost, o které mluvil snad každý. Tenkrát mě to moc nebralo, teď po letech to byla ale slušná jízda. Krásná mladičká Marion je tady jen na postelové scény, díky příjemné stopáži je tempo vraždnější než v Rychle, a bezstarostný kukuč Samy Naceriho dává tušit, že si to natáčení asi fakt užíval. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

TAXI ako ďalší film z dielne Luca Bessona ponúka povestnú francúzsku energiu, dynamiku i humor. Jazdy taxíkom, prípadne naháňačky sú natočené veľmi dobre: strih, kamera, ozvučenie, všetko ako má byť. Duo hlavných predstaviteľov tvorí jeden z najlepšich prvkov filmu a aj vďaka nim pôsobí TAXI pozitívnym dojmom. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Před první loupeží krade Rachid (Sébastien Pons) Peugeot 106 Rallye, ale když k němu přijde policista po přestřelce, už sedí ve 205 GTi. (Maverick86)
  • Ve scéně, kdy Émilien (Frédéric Diefenthal) chytne Daniela (Samy Naceri) a jede s ním do garáže, dává maják zvenku a skřípne jej do dveří. Když poté vystupuje, protahuje ho dveřmi. (Hunys)
  • Když Daniel (Samy Naceri) veze klienta na letiště, říká mu, že nemá řidičák. Když Émilien (Frédéric Diefenthal) Daniela „vyslýchá“, tak mu Daniel říká, že řidičák je jeho život a poté mu ho Émilien také vrací. (veronikajel)

Reklama

Reklama