Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (410)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie, která mě krásně zabavila na jeden večer a po letech i opakovaně na další večery. Jde o vcelku jednoduchý příběh, který je okořeněn přiměřenou dávkou akce a vtipu. K tomu je navíc podáváno sympatické obsazení všech postav, mezi kterými to správně jiskří. Zkrátka oddychová akční komedie jak má být. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Prvý film so skvelým príbehom, pri ktorom som ozaj rád, že ho rozvinuli do viacerých dielov. Táto séria až na jeden diel mi vždy dá pocit leta. Najmä však prvý diel mi dá vždy nostalgické spomienky na Francúzsko a majstrovstvá sveta vo futbale v roku 1998. Vždy som túžil mať rýchle auto a preháňať sa s ním v lete po svete, najmä však Ferrari, už len kvôli Formuli 1 a Michaelovi Schumacherovi, ktorému som vtedy fandil, ale tento film mi dal aj iný pohľad na autá. Krásna Marion Cotillard v tomto filme mi vždy pripomenie francúzsku speváčku, ktorú som mal veľmi rád a ešte aj dnes si jej piesne vypočujem, volá sa Alizée. Tento prvý diel však nebol až tak vtipný a nemôžem mu udeliť vyššie hodnotenie, občas ma svojimi rečami nudil, ale konečný výsledok je dosť obstojný. ()

Reklama

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočené, pořádně našlapané, solidní soundtrack, super rychlý taxík, prototyp auta (ninja, ňak) komisař Gibert a ulice Marseille (Need for Speed, ti co hráli tak vědí). Všechno je zkombinované tak, že to do sebe perfektně zapadá a vytváří nanapodobitelně vtipnou komedii. Já se skvěle bavil a to i podruhé a potřetí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kvalitni francouzskej film, ale popravde receno, uz jsem ho videl asi ctyrikrat a kdyz pominu fakt, ze druhej dil mam radsi, tak uz jsem se moc nebavil. Je fakt, ze Samy Naceri se svym taxikem je spravnej krutak, ale skutecne vtipnejch scen tu tak moc neni a kdyz je nejaka honicka, tak je v prilis pohodovym tempu. Ale jako takova oddechova komedie, proc ne. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

V autě se mi dělá blbě normálně, s Nacerim za volantem svého taxíku bych se poblil tak po padesáti metrech. Ještě, že na to majitel myslel a do auta nainstaloval blicí přihrádky. Parádní francouzská komedie, která je díky své krátké stopáži stravitelná i několikrát. Nejde o žádný scenáristický skvost, ale to asi ani nikdo nechtěl. 80% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Pri výrobe filmu bolo použitých 110 áut. (WalterIK7)
  • Před první loupeží krade Rachid (Sébastien Pons) Peugeot 106 Rallye, ale když k němu přijde policista po přestřelce, už sedí ve 205 GTi. (Maverick86)

Reklama

Reklama