Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (410)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Pohodova franc. komedie o neuspesnem detektivovi, ktery i ridicak (neu)dela 8x, a naopak byvalem poslickovi pizzy, ktery je duchem zavodnik, a svou vasen rad ukazuje coby ridic taxiku. Marseillske policii ale pije krev nemecky gang, ktery v rychlych mercedesech vykrada mistni banky a dela si z chlupatych jen srandu. A tak se ustredni nesouroda dvojka dava dohromady, aby je dopadla. Story je jednoducha, komedialni a docela i pritazena za vlasy co se tyce detektivni prace. Napr. policie z neznameho duvodu nikdy nezasahne primo pri loupezi v bance, i kdyz dopredu vi, o kterou pujde :) Zavodni sceny by dnes mozna taky udelali dynamicteji - (je to spis neco na zpusob Kobry 11 nez velkorozpoctove Fast and Furious) a i humor je misty slabsi - napr. kdyz zustaneme ve Francii, takovy Louis de Funes rozesmeje vic. Ale plusem je, ze to ma specifickou franc. pohodu (vcetne soundtracku) a nenarocnost, takze jako komedie na oddech to ujde. Bohuzel v soucasne dobe uz je spousta lepsich filmu, jak po strance akce, tak vtipu. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Čtu u televize, těším se na Vlasy a hle, najednou začíná Taxi. Tak se podívám, ostatně proč ne, že... Film opět není nic světoborného, ale další z fajn filmů na odreagování a pobavení. Fajn obsazení, vtipy, není to nudné. Pokud někdy poběží další díly, s chutí se podívám. I na tohle bych se klidně koukla znovu. Holt Francouzi, ti umí dělat komedie a tohle bylo navíc i akční! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála věcí, která se Bessonovi povedla napsat a ještě lépe pánu režisérovi natočit. Sice má pár much, ale na druhou stranu dvojka, která od pohledu k sobě absolutně nepatří se nakonec sladí a vznikne z toho naopak dvojka, které prostě nejde než fandit od začátku až do konce. Příběh má víceméně taky hlavu a patu, nic zázračného. Ale musím brát v potaz, že tohle je akční jízda, parádní akční jízda, která se nezastaví. Od začátku se přiřítí jako stíhačka a nedokáže zastavit ani s dechem natož pak s vyndáním klíčků od zapalování. Kdyby se vyndali, možná by byl trochu čas na klábosení, ale to by pak film děsně srazilo. Když už se totiž nejezdí, tak se neustále vtipkuje a proto tuhle akční komedii mám tak rád. Excelentní akční scény skloubené s francouzským rapem, který mi osobně vůbec nevadí a titulní písní, která je proslavená hlavně díky Pulp Fiction. Takže trochu taková čórka, ale na druhou stranu by si tohohle taxíka bez ní nikdo nezapamatoval. --- Kvůli mě nemusíte riskovat. Nechci, aby vám sebrali řidičák. - Buďte v klidu, pane. Žádný nemám. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Je super pocit vidieť aký má vplyv na priemerného režiséra, talentovaný scenárista. Štýlová akčná jazda, od ktorej sa americká krádež môže veľa učiť. Francúzske komédie sú asi presne môj štýl humoru, pretože ja neviem prečo, ale poslednou dobou ma rozosmejú iba francúzske filmy. Čo, ale nemení nič na fakte, že je to po dlhej dobe inteligentná komédia, pri ktorej som sa aj reálne zasmial a smiechom padal na zem. Policajt, ktorý je neschopný si zložiť vodičák a taxikár šoférujúc tak rýchlo, že je viac vo vzduchu ako na zemi, geniálna dvojica a o to lepší film. Čo k tomu viac povedať? Kto mal pred vyše 22 rokmi taký trafený nápad spraviť rýchlo a zbesilo (v dobe pred rýchlo a zbesilo) s dopravnými predpismi, radením a civilným šoférovaním? Všetká česť Lucovi Bessonovi. Známka: A ..... ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Nadupaná akčná komédia, ktorá serie na francúzsko-nemecké vzťahy a útočí brutálnou kadenciou hlášok korunovanou nekompromisným slovenským dabingom ("Tak čo buzeranti, stále jazdíte na traktoroch?"). Hlavne tu ešte nebolo veľa Giberta. Vysvetlí mi prosím ale niekto, čo to malo za zmysel s tými semaformi? Fakt som tomu nepochopil :) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Těsně před natáčením spadl režisér Gerard Pires z koně a musel zůstat v nemocnici na pár týdnů. Po tuto dobu ho zastoupil Gerard Krawczyk, který mu každý den chodil do nemocnice ukazovat svou práci a pokračoval podle Piresových instrukcí. Krawczyk poté režíroval pokračování Taxi, taxi (2000) a Taxi 3 (2003). (don corleone)
  • Daniel Morales (Samy Naceri) jezdí v Peugeotu 406 a gang německých lupičů bank v Mercedesech 500E. Tyto vozy vycházejí z vozu Mercedes-Benz 124, ale pro Mercedes jej upravovalo Porsche. Bylo vyrobeno pouze 500 kusů. (lskala)

Reklama

Reklama