Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (94)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Investigativní novinář odhaluje citlivou kauzu CIA (do Států pašovala kokain, za utržené peníze financovala protivládní rebely v Nikaragui) a následně se nestačí divit, co (mu) vydání článku způsobí. I když: pár nepřímých výhrůžek, snaha o zdiskreditování a zametení pod koberec nepřinášejí žádné drámo, jen hlavní postava běsní a ztrácí nervy (i divákovy sympatie). Film tak zaujal spíše z "faktografického" hlediska v první polovině, než v té druhé osobní. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak film o všem a o ničem. Na to, jak velké téma zpracovává, je pojat nesmírně nudně. Když to srovnám třeba se Všichni prezidentovi muži, kde se vnitřní napětí postupně graduje, a kde postavy jednají logicky s postupně odkrytými důkazy, tady mi přijde, že se hlavní postava - na to, že je investigativní novinář - chová neuvěřitelně naivně a hloupě, vůbec nepřemýšlí dopředu, a ještě se diví, že když šlápne vládě na kuří oko, že si to vypije. Slušná výprava, ale to je tak všechno. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No jo no, keď chceš bojovať v Nikarague a nemáš na to lové, tak ťažko budeš bojovať. Našťastie južné LA namiesto zberu bavlny obľubovalo bílunké a ty máš ka mošov s lietadlami, ktorý ti to vedia priviesť na tony a odviesť s5 zbrane, tak prečo to neskúsiť. Problém je len, že nejaký snaživý novinárčok z Hornej Dolnej ti na to príde a rozšíri túto zvesť po krajine. Ja by ho zabil. Alebo ho stačí len zdiskreditovať? Film vo veľmi light verzi o tom, ako vláda za pomoci CIA robila zlé veci a ako sa im na to prišlo. Renner skvelý, príbeh skvelý. 4 z 5 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mohla to byt komplexná špionážna záležitost s politickým pozadím, ale je to zamerane iba na pohlad hlavneho aktera v odhaleni tohto celeho svinstva. Takze vysledok je komorny pribeh o tom ako mu to zmenilo zivot. Ja som sa rozhodne nenudil. Jeremy Renner tu podava kvalitny vykon. Kopa dalsich skvelych hercov sa tu mihne v malych vystupoch. Ale predsa len som si prial zistit viac o celej tejto kauze. Asi je este prilis skoro a budeme si musiet pockat dalsich par rokov, kym sa CIA sama ku vsetkemu neprizna. 6/10. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Film jako každý jiný novinářský s příchutí, hovno se stane. Elizabeth jindy krásná, občas vypadala, jak kdyby ji voprcal párek v rohlíku a poďobanej Jeremy, kterej jí tři bloky před tím vojel. Díky tomu je ze senzačního skandálu jen slušné drama. Pravdu už dnes nikdo nehledá a když Levinská řekla, jo roztáhla jsem nohy, bylo po příběhu. Ale koho to překvapuje. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Podobne ako vo filme, tak aj počas jeho natáčania a následnej postprodukcie priznali viacerí členovia filmového štábu "isté opatrenia" americkej vlády zamedziť vydaniu filmu. (MikaelSVK)
  • Na projektu se začalo pracovat již v roce 2005, natáčet se pak začalo v roce 2013. (karlik4801)

Reklama

Reklama