Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (95)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Některé příběhy jsou až moc pravdivé, než aby je šlo zveřejnit." Být investigativním novinářem, tak nemám rodiče, ženu, děti ani psa a určitě neparkuju na veřejném prostranství. Gary Webb tohle trošku podcenil, investigativně šplápnul CIA do nevinného úsměvu a pak si raději dvakrát prostřelil hlavu. Taková je demokracie a svoboda slova po americku, když se začnou užívat slova CIA a drogy v jedné větě. Mně se tedy Webbovo vyprávění hodně líbilo a vlastně mě ani nepřekvapilo, že ještě dva roky po premiéře film nemá český dabing. Tohle totiž není ta správná oficiální pravda, kterou je divák pravidelně masírován z televizních zpráv a neschválenými názory by zkrátka neměl být maten. Takže opakujte po mně, ovečky: USA jsou hodné, Rusko je zlé a imigranti jsou potřební pro rozvoj ekonomiky. ()

Aslan 

všechny recenze uživatele

Príbeh novinára ktorý našiel dôkazy o tom že vládna agentúra obchoduje s drogami a tým financuje svoje nelegálne operácie. A ako skončil, tento dobrák? Po nenávistnej očierňujúcej kampani v médiách, skončil s guľkou v hlave. Aj jeho život je mementom : „ Sloboda Slova, ale len do určitej miery“! http://en.wikipedia.org/wiki/Gary_Webb ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hodně silný téma, vynikající J. Renner, ale stejně je to takový mdlý. Je to škoda, protože tady se dalo vytěžit opravdu moc. Nicméně ve výsledku to trochu vyšlo do ztracena. Teda pokud ale tvůrci tímhle postupem chtěli ukázat tu obrovskou bezmoc odvážnýho novináře, tak se jim to fakt povedlo. Protože jako divák si tak na konci budete připadat. Nicméně si nejsem úplně jistej, že to byl záměr. Každopádně ano, ať se o takových svinstvech mluví co nejvíc... a může tady někdo něco vykládat o konspiračních teoriích! Jakmile je to v zájmu "svobodné a snové" Ameriky (potažmo i jiných velmocí), jde všechno ostatní stranou. P.S.: A to jako vážně nikomu nepřišlo divný, že by se ten chlap sám střelil 2x do hlavy?! "...některé příběhy jsou až moc pravdivé, než aby je šlo zveřejnit..." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je sám o sobě zajímavý. Snaha člověka bojovat za pravdu, přičemž si tento uvědomí, že to je skutečně jako bojovat s větrnými mlýny a může to mít velmi tragické následky. Jen kdyby to podání nebylo tak strašlivě nudné a kdyby se Jeremy Renner až tak moc nesnažil. Jeho postava se stává protivnou a vyznění příběhu celkem zaniká. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Je to pravdivý příběh.“ – „Příteli, některé příběhy jsou až moc pravdivé, než aby je šlo zveřejnit.“ A po závěrečném vyjádření zbyla jen hořkost a zmar. Aneb jak lze pomocí zdiskreditování člověka srazit víc, než kdyby ho fyzicky mučili. Ten hněv, bezmoc ale na druhou stranu i odhodlání hlavního hrdiny jsem cítil s ním, a přestože mi bylo ve zdejším obsahu řečeno, jak dopadne (zas spoiler jak Brno), nebránilo mně to fandit mu maximálně po celou dobu. Navíc mě potěšilo obsazení některých herců do vedlejších rolí. Bohužel, snaha o podání Webbova příběhu co nejvíce realisticky, tedy bez akčních honiček, přestřelek a já nevím čeho ještě, přijde pravděpodobně v očích širokého diváctva v niveč. Ne však u mě, já slušné 4* filmu rozhodně neupřu. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Auto, ktoré vo filme vlastní hlavný predstaviteľ Gary Webb (Jeremy Renner), je Triumph TR6 Convertible. (MikaelSVK)
  • V čase 2:36 je možné si všimnout v článku textu „receive Czech-made L-39 jet“. Text odkazuje na událost roku 1982, kdy Libye dodala nikaragujské vládě pro boj proti Contras cvičné/lehké bitevníky Aero L-39 Albatros československé výroby. Následující rok se Libye pokusila neúspěšně dodat dalších 17 letounů. (DBlitz)

Reklama

Reklama