Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (94)

Morholt 

všechny recenze uživatele

O zapojení amerických tajných služeb do obchodu s drogami si dnes cvrlikají vrabci na střeše. Ať už se jedná o heroin z Afghánistánu, kokain z Nikaragui či drogový kartelový stát v Kosovu pod dohledem KFOR, vždy v tom měla či má CIA a její spojenci prsty. Tím nechci tvrdit, že ostatní státy a jejich tajné služby jsou v tomto ohledu čistí jak lilie, ale Amerika má těch zájmů nejvíc a zároveň patří mezi demokratické státy a tudíž toho na ní také nejvíc praskne. Gary Webb byl prvním novinářem, který se totuto problematikou hlouběji zabýval a tehdy jeho odhalení zasáhlo jak americkou společnost, tak především CIA. Že se agentura všemožně snažila sabotovat jeho práci a komplikovat osobní život je víc než jasné. A o tom všem je Cuestův film. Není to o konspiračních bytech, přestřelkách, honičkách či napínavé atmosféře, ale o mravenčí práci jednoho zarytého novináře, který krůček po krůčku odhaluje pozadí působení CIA podporovaných Contras, jejichž činnost úzce souvisela s americkým kokainovým boomem. A nutno říct, že Webb v podání Rennera působí uvěřitelně a důvěryhodnost je vlastně devízou celého filmu, stejně jako obsazení s celou řadou známých jmen v relativně malých, ale důležitých, rolích. K dokonalosti sice něco chybělo, ale i tak u mě panuje naprostá spokojenost. 85% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Film trochu ve stylu Mannova Insidera s Russelem Crowe v hlavní roli. Ale zdaleka ne tak dobrý. Novinář Garry Webb začal rozkrývat zapojení CIA do financování válek a převratů ve Střední Americe. CIA do těchto zemí dodávala zbraně a financovala to obchodem s drogami, kterými zásobovala většinou Afroameričany v Kalifornii. Film je podle skutečné události, je velká škoda, že si s ním tvůrci nedali více práce. Hlavně scénárista. ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Moc zajimavy pribeh odkazujici na "podivne" az odporne praktiky zahranicni politiky USA v Latinske Americe. Nenapadne ale mozna prave proto uveritelne zpracovani s dobre hrajicim Rennerem neurazi ale pravdepodobne ani nenadchne. Vysledek je nekde mezi. Spetka cehosi bohuzel chybela k top statusu. Ale i presto povazuji tento film za hodny videni. U sceny s cappuccinem me zamrazilo. Povedenych momentu ma fim rozhodne vic. Tri a pul hvezdy. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Kill the Messenger je filmem, který má náběh a potenciál stát se jedním z nejpozoruhodnějších špionážních dramat roku 2014. Bohužel, k absolutní dokonalosti mu chybí nějaký hlubší podtón či moment, který by hlouběji definoval Webbovi pohnutky a celkovou frustraci nad vládním systémem. Přičtěte si k tomu přepálenou stopáž a mnohdy zkratkovité scény a dostanete látku, ze které šlo ve finále vykřesat mnohem více, nicméně režisér Michael Cuesta tuto příležitost trestuhodně nevyužil. Na závěr snad jenom dodám, že Jeremy Renner se v hlavní roli vážně snaží hrát a troufám si dokonce tvrdit, že se jedná o jeho zatím nejlepší herecký výkon. „American kids did die and are still dying, just not the ones you care about apparently.“ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jeremy Renner je v tomto politickém thrilleru vynikající jako reportér , kterého ničí jeho největší reportáž. Kdyby tak byl příběh stejně dobrý jako on. Film postrádá vzrušení a je takový jednodimenzionální. Vidíme dvě oblasti, které nefungují dohromady. Politiky, kteří přísahají, že dělají všechno pro blaho lidí a novináři, kteří mají závazek informovat nás o podstatných věcech ve společnosti v níž žijeme. Tento příběh se odehrává uprostřed devadesátých let. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Když Gary Webb (Jeremy Renner) navštíví poprvé Nikaraguu, je na jedné z ulic vidět logo telekomunikační společnosti Claro, která neexistovala až do roku 2003 a do roku 2006 se do Nikaragui ani nedostala. (Dr Lizal)
  • Podobne ako vo filme, tak aj počas jeho natáčania a následnej postprodukcie priznali viacerí členovia filmového štábu "isté opatrenia" americkej vlády zamedziť vydaniu filmu. (MikaelSVK)
  • Auto, ktoré vo filme vlastní hlavný predstaviteľ Gary Webb (Jeremy Renner), je Triumph TR6 Convertible. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama