Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

argenson 

všechny recenze uživatele

Úplně si nemyslím, že by teenageři 21. století ve snaze uniknout z rodičovského područí museli nutně stavět chýše z větví a lovit divou zvěř, ale dejme tomu. Má to pěkný poetický scény, ale taky pár hluchých míst, případně jim tu jejich fajnovou partičku rozesere tuctová bloncka. Pak nastupuje druhá dějová linka pátrajících rodičů, která nabízí poměrně slušnou zábavu a to nakonec film vytahuje do lehkýho nadprůměru. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Slabosť pre prírodu a fuck you society si ma značne získalo. Pomalé tempo, hravá kamera a ľudská réžia. To, čo ma ale dostávalo do kolien a za čo som veľmi rád, že som sa k tomuto snímku dostal je Nick Offerman. Ten človek je absolútne parádny. Čo slovo, to hláška. Ak by som si mal dakedy vybrať s kým by som mohol natočiť film a mohol by to byť ktokoľvek, tak by to bol on. Inak také hodnotové. Možno ani nie tak zaujímavé, ako by mohlo byť, ale každopádne veľmi príjemné. A pokiaľ budú dievčatá s veľkými výstrihmi utekať a ich prsia budú skákať, ja sa budem pozerať. Veľké prekvapenie hlavne pri Moisesovi Ariasovi. Tak nejednoznačná a pritom zábavná postava sa len tak nevidí. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem ani, že se tak královsky pobavím u tohoto filmu. Když pominu ten nereálný základ ( jako například, že když si někdo jen tak postaví dům uprostřed lesů, tak jim na to nikdo nepřijde; dovolování si na policisty apod..), tak musím zhodnotit celkový dojem z filmu a ten byl více než dobrý. Naprostá většina hlášek, které neztrácely na pádnosti už díky tomu, že herec, který měl možnost je říkat, nehnul ani brvou... Líbily se mi i občasné detailní záběry přírody. Nejvíce mě ovšem pobavil Moises Arias už jen svým vzezřením :-D. P.S. Myslím si, že film je také docela dobře ztvárněnou vidinou snu, který měl snad každý - žít někde sám bez všeho hluku a zmatku kolem. I to dětské myšlení se mi moc líbilo :-). ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Snímek, který zanechá lehké dojmy, ale po čase si vlastně nebudete pořádně schopní vybavit, o co tam konkrétně šlo. Jo, bylo to fajn. Byla tam ta skvělá střelené postava Biaggia, která tam měla neskutečný momenty, ale to nějak vše. Cítíte lehkou nostalgii, protože skoro každý toužil, a nebo touží, po tom takhle snadno vypadnout z domova a žít na vlastní pěst. Uchvátí vás ty záběry přírody a rozesměje pár scén. Jenže nic extra velkého to v divákovi nezanechá. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Jo, jasné... Má to předem odhadnutelný příběh a postavy jsou zjednodušené archetypy. Nic nového, nebo nedej bože objevného se nekoná, ale stejně jsem si to užil. Nevím, zda za to můžou nostalgické vzpomínky na dobu, kdy jsem si podobně naivně představoval "dokonalý život bez rodičů". Já jsem ovšem v té době navštěvoval první stupeň základky a ve snímku mě ta naivnost odrostlejších dětí trochu mátla, ale co já o dnešních teenagerech vím... 3-4* velkoryse zaokrouhlené nahoru pro filmek s fakt pěknou atmosférou :-) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Ve sceně, kdy chlapci hrají s Kelly (Erin Moriarty) monopoly, mají Joe (Nick Robinson) a Biaggio (Moises Arias) zapálené doutníky. Když se ale kamera zaostří pouze na Joa, je vidět, že jeho doutník není zapálen. Vzápětí ale vydechuje kouř. (lili_jane)
  • Nick Offerman a Megan Mullally, ktorí vo filme stvárnili rodičov Joea (Nick Robinson), sú v reálnom živote takisto manželia. (MikaelSVK)
  • Již podle anatomie hlavy lze vyvodit, že had, který uštkne Biaggia (Moises Arias), je nejedovatá užovka. Jedná se o užovku býčí - Pituophis catenifer sayi. (cze.Oi)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama