Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 1

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Čo sa stalo na Juhu, ostane na Juhu. Leatherface je neprávom zapadnutý horrorový gem. Horrorový? Tvorovia vytvárajú zaujímavú žánrovú výhybku smerom ku kriminálnej outlaw road/movie v štýle Bonnie and Clydea a napĺňajú ju intenzívnym napätím s nosnými prvakmi žánru južanskej gotiky, ktoré sú tak signifikantné pre čaro pôvodného Texaského masakru. ___ Dobrý referenčný bod tvoria aj filmy Roba Zombieho (konkrétne jeho prvý Halloween, žánrovo zasa Devils Rejects). Zombie sa tiež snažil o origin story a širší žánrový záber. To isté prináša Leatherface, len bez Zombieho štylistických excesov. Veľmi fajn robota. ()

ledzepfan odpad!

všechny recenze uživatele

Vůbec bych se nedivil kdyby se ukázalo, že T.Hooper umřel poté co shlédnul pracovní verzi téhle břečky. Celé je to otravné, protivné a slaboduché. Diletantská chujovina která doufá, že když hovno prožene hromadou barevných filtrací a naplácne na něj nálepku slavné značky, bude to všem stačit ke spokojenosti.... V tom filmu ale nefunguje vůbec nic. Zástup trapných klišé. Osobitost na absolutní nule. Nápaditost je asi sprosté slovo..... Nuda, šeď, sterilita, neschopnost... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1935 štát Texas zaviedol program pre ohrozené deti. V prvom roku bolo odobratých päťdesiat detí z rodín, kde trestná činnosť bola normou. Bola im daná nová identita a po prevýchove väčšina z nich bola umiestnené do opatery pestúnov. Ostatné, neprispôsobivé a degenerované boli poslané do Gormanovej polepšovne. Jedným z nich bol aj Jedidiah Sawyer z ktorého vyrátol šialený vrah "Leatherface", ktorý spáchal "Texaský masaker motorovou pilou". *** ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Původní Masakr je pro mě jedním z nejvíce sugestivních filmových zážitků vůbec - až zvrhle konzistentní budování strachu a nervy drásající ponořování do prostředí a nátury ztělesněného zla. Ostatní díly jsou více či méně koukatelným vyvražďovacím brakem, přičemž Leatherface dle očekávání není výjimkou. Příběh je poslepovaný neobratně ze tří odlišných částí, jejichž přechody jsou trestuhodně uchvátané, zatahuje do hry protagonisty, s nimiž si dále neví rady a nechává je rychle odstřelit, a vývoj nejdůležitější postavy je smrsknut zcela nepochopitelně na jednu nebo dvě scény. Alespoň že to má solidní drajv, pěknou ženskou v titulní úloze a několik uspokojivě nechutných scén, kolem nichž je budována ucházející atmosféra. Ale pořád je to zkrátka hanobení geniálního originálu, které nikdo nepotřeboval vidět. Tečka. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kvituji zejména skvělou míru nepředvídatelnosti a solidní gore. Co se komu kde stane, kdo koho a jak oddělá a vlastně i kdo je kdo,v tom nový Leatherface dokáže řádně překvapit. Nešetří ani brutalitou a nechutností, zakusování do kamene, ustřelování hlav, soulož nad mrtvolou a další podobné dortíčky pro krvechtivé dětičky. Všechno je ale strašlivě prvoplánové, účelové a zcela se to míjí účinkem. Dal bych dvě, ovšem za nádherně "zprzněnou" scénu z Pulp Fiction s Pumpkinem a Honey Bunny o jednu zvedám. P. S. S původním snímkem už se tohle nedá vůbec spojovat. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Světová premiéra se konala 25. srpna 2017 na FrightFestu v Londýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama