Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 1

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (204)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Původní texaský masakr mě moc nebavil, ale filmy z r.2003 a 2006 – to mi sedlo dokonale (lepší 4* pro oba). Ani nedávný Texaský masakr 3D mě moc nebavil, ale byl jsem zvědav na tento rádoby prequel a zároveň remake. Tato záležitost není rozhodně na 100% prequel. Podkopává to nohy ostatním filmům. Ale fajn, budu to hodnotit jako samostatný film o motorovce. Jak už tu někteří píší, je pravda, že s Texaským masakrem toho moc společné nemá. Nejde o to, že si Leatherface s motorovkou zařádí až ve finále, to mi nepřekáží, je to přeci začátek zrodu této vraždící legendy. Problém je v napsání děje a scénáři. Celé mi to přijde dost překombinované. Rozhodně jsem hned ze začátku uhodl, kdo bude oním vraždícím cvokem. Projevilo se to až ke konci a to dost nevýrazně. Neříkám, že je to vyloženě nelogické, ale moc mi toto pojetí nesedlo. No, kritizuji to dost, ale co musím pochválit, tak to je brutalita. Je tu spoustu zajímavých vyvraždovaček, pikantních scén. Takže tohle je velké plus. Rozhodoval jsem se mezi 2/3*, ale nakonec jsem ty slabší 3* udělil. Nenudilo to, krvavých scén bylo dost – vydařili se, ale to je asi tak všechno. Postavy byly celkem průměrné, stejně jak hudba. Podruhé už bych si to nepouštěl. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně se vynořil lepší horror z těch letošních sraček. Masakr s motorovou pilou ale nikdy nezklame. Dobré herecké výkony, napětí (film jsem sledoval po půnoci, takže prima atmoška), a rozbití hlavy o kámen, byla třešnička na dortu :-) Nějak jsem nepochopil, jaký je rozdíl mezi normální a UNCENSORED +18 verzí, když obě měří 01:24? ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

K nový Kožený tváři jsem přistupoval s předsudky, to přiznávám, páč Hooperův originál beru jako jeden z nejlepších hororů všech dob. Jenže co s chudákem Leatherfacem udělala ta dvojka žabožroutů, to se jen tak nevidí. Jasně, snaha o originalitu a po všech těch dílech a remacích snaha o to natočit to jinak a blablabla. Jenže tohle s Texaským masakrem nemá ani zbla společného! Sám mladej Sawyer je tu jaksi jakoby navíc, celej příběh se točí okolo dvojice, která mi ale byla naprosto a úplně u prdele. Ne, tohle je prostě bullshit, kterej se s (povedeným) remakem z roku 2003 nemůže srovnávat, o geniálním originálu ani nemluvě. A to závěrečný rozuzlení, že Ispoiler!I Sawyer není Sawyer?? Meh... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že Leatherface je celkem zajímavě podanej prequel. Čekal jsem teda rozhodně něco jinýho, ale zklamanej určitě nejsem. Je pravdou že k ostatním TCM to má svým obsahem hodně daleko a na téhle značce se spíš hodně veze. Jak už zmiňoval Bloody13-Podobnost s Vyvržencema od Zombie(ho) je tu opravdu velká a tomhle duelu u mě jasně vítězí Vyvrženci pekla. Když to shrnu, tak mě svým pojetím dvojka Alexandre Bustillo a Julien Maury překvapili, ale opět zabodovali a naservírovali nám řádně krvavou podívanou. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Texaský masakr francouzských zoufalců. Jakožto zdejší hororový expert bych se hned v úvodu komentáře mohl pochlubit svou odbornou predikcí z loňského roku, v níž se s fundovaností sobě vlastní vyjadřuji k očekávaným (ne)kvalitám snímku. Mohl, ale vzhledem ke své vyhlášené skromnosti tak neučíním (přestože se má prorocká slova ohledně tohoto odpadového braku opět do písmene naplnila). Schopnosti režisérské dvojce vykazují neúprosnou degresivní tendenci. Jejich odstrašující transformace v bezradné břídily započala prvotním zábleskem tvůrčí geniality v podobě strhujícího À l'intérieur. Uběhlo pouhých deset let a Bustillo s Maurym se zmítají ve smrtelné agonii, z které není návrátu. Po všech stránkách amatérský Leatherface uráží skutečného fanouška žánru slabomyslným scénářem se spoustou trhlin v logice chování postav, ochotnickými hereckými výkony a úplnou absencí napětí. Absolutní laik, který posuzuje kvalitu hororu výhradně optikou gore scén, možná nějakou tu hvězdu udělí. Pro všechny ostatní naprostá ztráta času. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (8)

  • Světová premiéra se konala 25. srpna 2017 na FrightFestu v Londýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama