Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 1

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Leatherface nie je ani tak zlým filmom, len jednoducho nespĺňa svoj účel, a to prezentovať nám pomalý vývoj ikonického hororového vraha. Práve v tom bode, v ktorom mal najviac vynikať, zlyháva kompletne na celej čiare. Prvá časť ťažiaca z atmosféry okolitého prostredia mohla byť pokojne dlhšou, stredné pásmo plné krvi a akcie si bezpochyby žiadalo skrátiť a miesto neho sa malo zamerať na Jedovo vnútorné ja, ktoré sa nám malo odkrývať postupne a plynule, až do citlivo vystupňovaného finále. Škoda, potenciál tam bol, len príšerne nevyužitý. Leatherface vás ako horor neurazí. No ako vzkriesenie či nostalgický návrat k sérii? V tomto smere nečakajte žiadne uspokojenie. 5/10 ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Texaské masakry je potřeba si dobře seřadit a přiřadit, aby v tom člověk neměl guláš jako já, jelikož jsem si o tomhle (ne)pokračování nic nezjišťoval. Nemá totiž s novějšími (2003 a 2006) nic společného, ty mají svůj vlastní "Počátek". Zde sledujeme (další) počátek, tentokrát ale dějově před původním filmem z roku 1974. Tady ovšem nastává první kámen úrazu, protože film sice nese název Leatherface, ale je v podstatě bez něj, takže se jatka s motorovou pilou nekonají. To se snaží vynahradit jistá dávka gore a dalších nechutností, což úkol do jisté míry plní, ale ne stoprocentně. Samotný zrod Kožené tváře také není úplně uvěřitelný, protože se už odmala zdá z celé rodiny "nejnormálnější" – mnohem víc mi k němu seděl zohavený dement z Počátku (2006). Když ale opomenu těchto pár věcí a fakt, že nejde o "texaský masakr", jedná se o celkem svižnou gore jednohubku, u které člověk pár znechucených ksichtů rozhodně udělá. Od začátku divák sice trochu tápe a hlavně čeká na hlavního protagonistu, který nepřichází, ale nakonec do sebe všechno krásně zapadne. Příběh je docela solidní a hlavně nenudí, nicméně by to celé jako úplně jiný film působilo možná o něco lépe. Co se týče série, tak průměr. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně se vynořil lepší horror z těch letošních sraček. Masakr s motorovou pilou ale nikdy nezklame. Dobré herecké výkony, napětí (film jsem sledoval po půnoci, takže prima atmoška), a rozbití hlavy o kámen, byla třešnička na dortu :-) Nějak jsem nepochopil, jaký je rozdíl mezi normální a UNCENSORED +18 verzí, když obě měří 01:24? ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Čo sa stalo na Juhu, ostane na Juhu. Leatherface je neprávom zapadnutý horrorový gem. Horrorový? Tvorovia vytvárajú zaujímavú žánrovú výhybku smerom ku kriminálnej outlaw road/movie v štýle Bonnie and Clydea a napĺňajú ju intenzívnym napätím s nosnými prvakmi žánru južanskej gotiky, ktoré sú tak signifikantné pre čaro pôvodného Texaského masakru. ___ Dobrý referenčný bod tvoria aj filmy Roba Zombieho (konkrétne jeho prvý Halloween, žánrovo zasa Devils Rejects). Zombie sa tiež snažil o origin story a širší žánrový záber. To isté prináša Leatherface, len bez Zombieho štylistických excesov. Veľmi fajn robota. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

U Bustilla s Maurym to kolísalo už minule pri "Among the Living", no tentoraz sa to dokolísalo nadobro. Tak nevýrazný, neosobitý a rutinný prequel k TCM by som od nich veru nečakal. Dúfam, že ich kúzlo ešte nie je nadobro preč a vrátia sa s niečím svojim. Nieže by to bolo nejaké zlé, ale ono to proste nie je moc dobré a z tých novodobých Texaských Chainsawov ma tento bavil najmenej. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Světová premiéra se konala 25. srpna 2017 na FrightFestu v Londýně. (ČSFD)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama