Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

elanius 

všechny recenze uživatele

(16/2015) / Výborný Ewan z prostredia austrálskej basy. V prvom rade sa jedná o drámu. Keď už dojde na akciu, tak to stojí za to. Škoda, že ten zostatok sa vlastne len prekecá, netrebalo sa držať až tak pri zemi. Na druhú stranu, aspoň to celé pôsobí v rámci možností prirodzene, čo človek aj vie ocenniť po tom kvante holywoodskych trhákov :). Treba sa proste pripraviť na dobrú atmosféru s minimom akcie. Ak niekto má rád vezenské story, myslím, že má vyhraté. (7/10) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Budem asi jeden z mála, ktorému film sadol. Mám rád filmy z väzenského prostredia a podobne ako užívateľ Big bear i ja som si krochkal blahom... Samozrejme je tu pár nezrovnalostí, hlavne ten, ako sa dostal sympatický mladík medzi najťažších zločincov, ale ok. Určite to šlo urobiť presvedčivejšie, krivé obvinenie, následné prepustenie alebo podobne. Film neskôr zmení kurz, ale stále je veľmi chytľavý a ani love story medzi mladíkom a čoraz častejšie obsadzovanou Aliciou Vikander mi vôbec nevadila a do filmu pekne zapadla. E. McGregor je tradične výborný, film má dobré tempo, takže ja si nesťažujem a som spokojný. Som zvedavý na kariéru mladého Brentona Thwaitesa, zdá sa mi celkom talentovaný a sympatický. Uvidíme, či sa odrazí. 80%. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dost priemerna a plana krimoska, Juvn McGregor sa na roly drsnaka nehodi, podla mna ide dost o artoveho herca, ktory vie hrat, a to treba vyuzit. Takze Juvn bol vlozeny umelo, podstatne viac by mi sedel Skot Adkins alebo drsna masina a la Gerard Butler. Ten mlady dilino nepredviedol dohromady nic, Vikander sa snazila, ale bola nevyrazna, kulisy plane, dialogy tiez ... skoda, dalsi Juvnov film ustreleny do prazdna, fakt len liznute po povrchu, po par rokoch to bez zaujmu prekroci i stary vyplznuty chudy impotentny vlk. 52 % ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Záhadná řeč, herci v hadrech od Armády spásy z vosumdesátých let, nuda jak v prdeli loni střelenýho nosorožce. Snad jen začátek v kriminále, kde se člověk může inspirovat ohledně nový kéry a posledních deset minut, to bylo téměř lidský. Bejt na tom v kině, musím šlohnout promítačku, abych si alespoň něco odnes, tedy krom prosezený prdele. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

A z tohoto filmu jsem si odnesl ponaučení, že pokud je člověk na šikmé ploše, nemůže věřit vůbec nikomu. Bylo to sice ze slabšího soudku, ale dobře natočené. McGregora bych v téhle roli rozhodně nehledal, jsem zvyklý, že hraje klaďasy (nebo poloklaďasy) ale celkem mu to sedlo a zahrál to dobře. Konec lehce uspěchaný, ale nečekaný. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu zazní píseň „Enter One“ od Sol Seppy. (Duoscop)
  • Názov filmu zaznie vo filme iba raz, v 96. minúte. (figis20)

Reklama

Reklama