Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Příjemná australská jednohubka, kterou shazuje krom slabšího závěru pouze fakt, že se v několika momentech snaží vypadat chytřejší, než ve skutečnosti je. V časech, kdy jsou populární zejména cool drsňáci (zde zastoupeni McGregorem) překvapuje osvěžujícím konceptem hlavní postavy. Ta nejenže je férová a plná životních ideálů (a prostá životních zkušeností), ale zároveň se nikdy neohlíží zpět, a přestože do všech peripetií spadla vlastním přičiněním, svých kroků nelituje. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je parádní! Fakt jsem dost překvapenej ... malej akční film, ale zabavil neuvěřitelně! Na tom je prostě dpbrý, že od začátku drží pozornost, mění se prostředí a situace, takže neomrzí, ani chvíli nenudí, je napínavej, divák na to kouká a fakt neví komu věřit, stejně jako hlavní mladej naivní hrdina ... Je to skvěle zahraný, netlačí to zbytečně na pilu, ale přitom ve finále už je tlak opravdu značnej ... no a to finále a hudba/písnička, která se rozjede ... woow!! Paráda, fakt zábavný, přitažlivý, sympatický ... (bacha na spoilery !! můžou vám podělat celej dojem z filmu !!) Doporučuju!! ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Záporácký McGregor vs. Bonobo vs. sígři venku i uvnitř. Celkem dobrá gangsterská australská jednohubka, jen na hodinu a tři čtvrtě celkem dost roztahaná na to, že ke konci ty grády vezmou do té doby až nepřirozeně rychlý sešup. Díky tomu nevyrovnání hladiny upoutávání pozornosti během filmu a u jeho konce to **** dostat bohužel nemůže, přesto a hlavně díky McGregorovi je to dostatečně koukatelné a zkonzumovatelné, byť v paměti nepříliš udržitelné. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 18.2.2017, réžia slovenského znenia (JOJ 201?) = - Hlavný hrdina by v tak tvrdej base neprežil ani 60minút. Nieto 6 mesiacov. Ak sa ale povznesiem nad tento vedeckofantastický prvok a nad "skutočnosť", že tí gangstri sú vlastne len zásadoví ľudomilovia (vlastne šimpanzy) a nie vrahovia, dalo sa to bez akejkoľvek ujmy prežiť. Ba dokonca to bolo aj napínavé a s - dá sa povedať - happyendom. Takže budem štedrý a udelím 3 zlaté tehly. (21.2.2017) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Skromná krimi žánrovka, kde jsou specielně některé prvky (precizní vzhled a ztvárnění záporných postav, akce a práce se zbraněmi) na hranici dokonalosti a Michael Mann musel když ne radit, tak minimálně spokojene vrnět u projekce. Jenomže některé pasáže jsou dlouhé a příběh nikterak objevný. Spoustu vedlejších postav o kterých nic nevíme a ani se nedozvíme. Vše na sebe strhávájí pouze tři hlavní charaktery a svět kolem jakoby povětšinou ani neexistoval. Na Austrálii určitě super počin, je ale ještě co tunit. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu zazní píseň „Enter One“ od Sol Seppy. (Duoscop)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Západnej Austrálii a na autentických miestach, akými sú doly v Kalgoorlie či väznica s maximálnou ostrahou v Casuarine. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama