Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 3
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (146)

sirien 

všechny recenze uživatele

Jedna vražda, jeden vyřízený detektiv, jeden příběh s mnoha aktéry. Jenže to není detektivka - je to psychologické drama o tom, co se děje s lidmi, kterých se vražda dítěte týká - s policií, rodinou, přáteli, známými, sousedy, novináři... Výborné herecké výkony a vhled do života všech zúčastněných. A první seriál vůbec, u kterého jsem "emotivní/sugestivní" scény nepřeskakoval, ale naopak jsem si je vychutnával, protože na mě jako zázrakem opravdu působily místo toho aby mě jen neskutečně otravovaly. Dávám sice 5*, ale NENÍ to nějaká "must-see" záležitost - nicméně pokud si to pustíte, tak rozhodně nebudete litovat. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Obyčejné a předvídatelné. Ellie Miller je unylá, Alec Hardy má zjevně ztotoňovat prototyp na povrchu drsného, uvnitř zranitelného vyšetřovatele, jenže když je jeho jedinou slabostí srdeční aritmie, která mu život zkomplikuje průměrně tak jednou za čtyři díly, je to celkem nuda. Detektivní seriály, kde je jediný případ roztažený na délku celé řady, mě baví, jenže musí mít celistvý příběh a ne být natočeny stylem: “prvních x epizod se zaměříme na spoustu nevinných podezřelých, kteří se zločinem nemají nic společného, a na konci se zničehonic objeví důležitý důkaz, který vše během několika minut vyřeší.” Musí být zkrátka trochu víc jako River z produkce konkurenční BBC, kde vše, co vyšetřovatelé v průběhu jednotlivých epizod zjistí, na konci zapadne do sebe a vytvoří celistvou mozaiku. Musí se více věnovat psychologii postav a vytvářet jim uvěřitelnější motivace. A měl by mít méně průhlednou šablonu, aby divák snadno neodhalil pachatele několik dílů před koncem. První řada: 60 % ()

Reklama

Wlck 

všechny recenze uživatele

1. série: No jasně, nevyhne se to srovnání s Lutherem a všemi těmi kriminálkami z posledních let. Přepacovaný a zničený detektiv, kterého všichni nenávidí, protože se chová jako "pacholek" (doplňte si co chcete). Z těch hodně subjektivních dojmů bych rád vypíchl Tennantův hezký skotský akcent (přišlo mi, jako by byl s postupem série výraznější).Z těch objektivnějších musím říct, že to je výborně zahrané a zrežírované. Pomalé tempo může někoho uspávat, ale hrozně to pomáhalo při vstřebávání různých úhlů pohledu - například díl s majitelem trafiky. Úžas. (100%) ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Příjemná detektivka, samá plus. Melancholické prostředí, skvělá výtvarná kamera, dobrá hudba, posmutnělý Tennant, komorní příběh a vrah, kterého jsem nečekal. Dokonce zločin není ani moc překombinovaný a množství falešných stop se tak udrželo v normálních mezích. Kéž bychom v Česku svedli udělat obyčejnou věc tak krásně. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

1.seria: posledna cast ma nacisto rozsekala. Ani nie kvoli vrahovi, ale kvoli dokonalemu stvarneniu devastacie, utrpenia, fyzickej i psychickej bolesti, soku vsetkych zucastnenych. uf. postavy spociatku nesympaticke snad vsetky, do jednej, ale postupne si k nim najdete cestu a posledne dve casti ich budete vsetkych milovat. podozrivych, detektivov, obyvatelov tohto maleho mestecka, teda okrem tej starej ohavnej tetky so psom... tento serial ma naozaj nieco do seba... stale neviem prist na to, ze co, ale musim na neho neustale mysliet. idealny cas na pustenie si druhej serie :) 2.seria trosku slabsia, stratila take to krimi napatie z prvej serie. Ale aj tak vysoky nadpriemer, skvele herecke vykony. Naozaj brilantne. A niektore dialogy su absolutne nezabudnutelne, rovnako ako prizvuk Davida Tennanta. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (13)

  • Téměř všem hercům tvůrci seriálu řekli, že právě oni mohli zabít Dannyho. Jediná Jodie Whittaker, jenž hraje matku chlapce, dopředu věděla, že ona vrahem není. Vyžádala si to kvůli správnému pochopení své role a také aby veděla, jestli má svůj smutek a paniku předstírat, či ne. (jezurka42)
  • Soudní budova Wessex Crown Court je ve skutečnosti Exeter University v Devonu. (jezurka42)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama