Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři bratři, kteří si říkají Černý korzár (Kabir Bedi), Zelený korzár a Červený korzár, žijí touhou po pomstě vraždy svého otce. Cílem jejich pomsty je muž jménem Van Gould. Zelený a Červený korzár nevydrží čekat na příjezd bratra, vydají se za Van Gouldem sami, ale Van Gould a jeho muži je nečestným způsobem přemůžou a zavraždí. Nenávist a odhodlání Černého korzára zabít vraha svého otce a bratrů je obrovské. Když zjistí, že žena, do které se bezhlavě zamiloval, je dcerou Van Goulda, musí se rozhodnout, co je pro něj důležitější, pomsta nebo láska… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Kabir byl veliký fešák, o tom není nejmenších pochyb. Jako malá jsem do něj byla zamilovaná. Do něj a ještě do Vinnetoua a do Michaela Praeda. Černý korzár rozhodně není žádná nudná slátanina, naopak. Na svou dobu je to výborný, dobrodružný film s charismatickým pirátem a s jeho lady eM. Nicméně i tady se našlo jedno mínus. Za naivitu a až příliš sladký hepyend srážím jednu hvězdu. Ten konec mě až rozkuckal smíchy. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Romantická slátaninka s krásně černobílými charaktery, krásnými ženami, statečnými piráty a naivní zápletkou, která se ideálně hodí jako mezistupeň mezi kreslenými seriály a popkulturními dílky typu Angel. Ve věku 10 let šlo o můj oblíbený snímek, měl jsem nutkání mu přihodit z nostalgie jedničku. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

helrohir 

všechny recenze uživatele

Naivný, miestami až hlúpučký dej, úchvatné scenérie, pekná hudba, charizmatický hrdina, krásne ženy a množstvo súbojov - to je stručná charakteristika tohto kedysi pre mňa obľúbeného filmu. Avšak ako mnohé ďalšie, aj tento nahlodal zub času a už to nemá taký náboj ako kedysi. Hlavne akčné scény mi pripadali ako keby boli natočené na jeden pokus. Avšak určité čaro podobné filmy stále majú, takže niekedy si ho ešte rád pozriem. 60%. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že s vámi nesdílím znalost knižní předlohy ani příběhu jako takového, byl pro mě Černý korzár zážitkem gigantických rozměrů. Jsem úchyl na filmy, které disponují rychlým spádem, exotickým prostředím, dobrými boji, skvělou hudbou, naivním, ale mimořádně silným příběhem, sympatickými herci a úplně nejlepší je, když pocházejí z italské produkce. Jestliže je knižní předloha ještě lepší, musí být dokonalá, protože film je jenom skoro. 90% ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Dětství pro mě skončilo třináctým rokem, kdy jsem znásilnil babičku obráceným křížem. Ovšem předtím jsem i já četl Černého Korzára. Možná je vysoké hodnocenní jak u většiny nostalgií, ale spíše to odůvodňuji (také jako značná část přítomných) tím, jak vypadají současné „pirátské“ filmy. Oproti těm prázdným, převážně digitalizovaným sračkám má tohle alespoň myšlenku a na rozdíl od cukřenkového Sandokana ještě stále dost silných scén a hlášek. „Miluješ smrt? Tady ji máš!“ ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Opička, se kterou se Yara (Sonja Jeannine) z počátku filmu mazlí, je tamarín pinčí (Saguinus oedipus). Jde o malou opičku čeledi kosmanovitých, která obývá velice omezené území tropických deštných pralesů v Kolumbii. U nás ji můžeme spatřit třeba v ZOO na Svatém Kopečku u Olomouce a dalších. (Prochy38)
  • Křestní jméno Černého korzára Emilio je personifikací spisovatele Emilia Salgariho, autora románové předlohy. (GilEstel)
  • François l'Olonnais (Edoardo Faieta) a Henry Morgan (Angelo Infanti) skutečně žili a opravdu se účastnili útoku na přístav Maracaibo. (Nick321)

Reklama

Reklama