Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (819)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Chraň nás od Wacoslava1 až zase uvidí podobnou ptákovinu. Nebo teda nebudu až tak příkrej vyložená blbost to nebyla, ale povedenej film taky ne. Jasně příběh není k zahození šlape to docela solidně. Oba dva hlavní herečtí představitelé byli v pohodě, tak v čem je problém? No především v tom, že tohle prostě není horor. Respektive nevyvolává ty správné dojmy co by měl horor vyvolávat. Nebál jsem se totiž ani náhodou. Atmosféra na nule, lekačky na mě absolutně nepůsobili tím spíš, že byli předvídatelný a tak opravdu jediný co relativně funguje je příběh kterej mě aspoň jakž takž vtáhnul do děje a tudíž mi nebylo úplně ukradený o čem to je. Ten konec s tím vymítáním není špatnej, ale taky mě to extra neoslovilo. Navíc netuším proč se to musí dneska cpát do každýho filmu. Takže jako thriller to celkem funguje jako horor ani náhodou. Zkrátka od loňskýho Conjuringu tu dobrej horor v kinech nebyl. Tohle je určitě lepší než např Oculus nebo Insidious 2, ale pořád nic moc.45% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Talentovaný Scott Derrickson znovu překvapuje. Tentokrát jako režisér upachtěné mysteriózní nudy plné vyčpělých archetypů, kde se ani pro prachsprosté a urážející lekačky nechodí daleko. Ukřižovaná zviřátka, drásání asfaltu a self-cannibalism? Ano, jistě, díky, jsem pochopitelně patřičně zhnusen, páč něco tak repetitivně ubíjejícího jsem od oceňovaného gurua filmového napětí vážně nečekal. V budoucnu se jistě najde spousta lidí, pro které bude Chraň nás od zlého jejich prvním hororem vůbec. Všem těmto nyní mohu pouze v tichosti závidět a zároveň kroutit hlavou nad tím, proč se sakra Scotty rozhodl pro remake vlastní pecky V moci ďábla, akorát v jiném prostředí a s Ericem Banou. Ona perfekcionalistická režie totiž bolí o to více, děje-li se kolem ní celkově nula nula prd, a zejména pokud již divák kdysi všechno viděl ve stovkách jiných filmů předtím. Fakt začínám litovat toho, že sám sebe považuji za hororového fandu, tohle hledání kvalitních plín v tříhvězdičkovém obchodním centru plném zbytečných atrakcí už mě pomalu přestává bavit. P.S. Pro seriálové magory: žádný #sixseasonsandamovie nebude, a basta! ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Traja vojaci počas jednej z akcii v Iraku narazia na záhadnú hrobku. Po návrate k svojim rodinám už to viac nie sú oni. Mestom New York sa začína šíriť množstvo nevysvetliteľných udalostí. Prípadu matky, ktorá v zoo zhodí svoje dieťa do arény s levmi sa ujíma miestny policajt Ralph Sarchie. Z počiatku jasný prípad naberá po krátkom čase temný smer. Detektív si začína uvedomovať, že na jeho vyriešenie bude potrebovať väčšiu pomoc, ako len zdravý úsudok. Svoje sily spája so svojským farárom Mendózom, špecializujúcim sa na exorcizmus. Od úvodu veľmi slušný snímok, ktorý absolútne nenudí, ba priam prizvára vaše zmysly k obrazovke vašeho lacného televízora. Záverečná scéna boja zla s dobrom v určitých okamihoch veľmi pôsobivá. Herecké obsadenie + zmáknuté remeslo s kvalitnou kamerou na výbornú. No je mi ľúto, ale presto všetko som očakával viac. Filmy s megalomanskou reklamou toho proste musia ponúknuť viac. Len "baf" povedať nestačí! Z hororových prvkov okrem atmosféry a spomínaného záveru pramálo. Škoda. Každopádne, "Deliver us From Evil" je veľmi slušný mysteriózny thriller - 65%. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Yop, jdu si vyměnit trencle. Loňský rok měl The Conjuring, letošek má tohle. Zase nic převratného ani nového. Přesto pochybuji, že mě něco do silvestra vyděsí víc. Derrickson měl i tentokrát k ruce osvědčeného skladatele, který s ním má na svědomí dvě předchozí laskominy (The Exorcism of Emily Rose , Sinister) a opět hraje přesně na tu strunu, na kterou slyším. Výsledný mix + městské části New Yorku za deště tvoří atmosféru připomínající Resurrection, nebo Se7en. Závěr trošku pokulhává, nicméně bezmála 2 hodiny nepříjemného pocitu v břiše to nepřebije. Wan má konečně rovnocenného soupeře na poli strachu.. Palec hore ! - 90%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Do zhlédnutí tohoto hororově laděného snímku jsem se pustil bez nějakých očekávání a předsudků a možná právě proto jsem byl mile překvapen. Film se nese v napínavé, husté a až mysteriózní atmosféře, lekačky se mi tu nezdály příliš laciné, což vždy uvítám. Samotný námět také potěšil, podobně jako herecké výkony Erica Bana či Joel McHalea. Výsledné dojmy mám veskrze kladné, takže dávám hezké 4*. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Aplikácia make-upu na Seana Harrisa trvala viac ako 7 hodín a mal na sebe viac ako 150 protetík. (Arsenal83)
  • Podľa Scotta Derricksona Sean Harris upadol počas natáčania do nevysvetliteľného tranzového stavu, a to pri natáčaní scény s čelovými stigmami. Po jej nakrútení si Harris nechal odstrániť protetiku, no niekto zavolal Derricksona, že s Harrisom nie je niečo v poriadku, pretože hovoril nejakým zvláštnym jazykom. Odviezli ho domov, kde ho uložili do postele. Na druhý deň, keď prišiel Harris na pľac, sa ho Derrickson spýtal ohľadom predchádzajúceho dňa a Harris len povedal: "Mal som taký rozpínajúci pocit a potom mi vedomie akoby upadlo. Potom si niekoľko hodín nič nepamätám." (Arsenal83)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama